Innan jag går in på kvällens match vill jag ta tillfället i akt och säga att jag både avundas och tycker synd om alla ni som håller på "storlag". Jag avundas er därför att ni med ganska stor säkerhet skulle kunna gå in med ett heltaggat, fokuserat och hungrigt lag mot Espanyol och slippa känna er nervösa flera dagar i förväg. Ni skulle kunna luta er tillbaka och njuta av en fotbollsfest.
 
Jag tycker synd om er därför att titlar för er är en självklarhet och om ni mot förmodan inte tar en titel har ni en CL-plats och det är ändå en misslyckat säsong. Jag tror att supporterskap är i grunden det samma. Men att hålla på ett mittenlag är något fantastiskt. Nej, vi kanske inte vinner titlar. Men när vi vinner något, en match, kryssar ett storlag eller helt enkelt på något mirakulöst sätt tar en europaplats så är det som att vi vunnit Champions League hundra år i rad på samma kväll. Det tror jag inte man kan känna när man förväntar sig att alltid vinna. Det finns något sällsynt härligt med att vilja vinna mer än något annat men ändå ha förlorarmentaliteten i ryggraden.
 
Så till kvällens match. Första semifinalmötet slutade 1-1. Stor fördel för Espanyol alltså och allt annat än att starta med bästa möjliga lag vore att spotta hela Bilbao i ansiktet. Och även om tränare Valverde har gjort många konstiga val säsongen 2014/2015 så tror jag han väljer det rätta denna match. Vilket borde innebära följande: Gorka Iriazoz i mål(även om han varit osäkerheten själv på sistone så är han ändå den bästa målvakten vi har). Backlinjen hoppas jag kommer bestå av Balenziaga(med en brasklapp på att De Marcos kanske tar platsen då hans offensiva talanger kanske är önskade) till vänster, Laporte och Etxeita som mittbackspar och Iraola till höger. 
På mittfältet önskar jag mig Muniain(som faktiskt börjat spela riktigt bra på sistone) som vänsterytter. Rico och målmaskinen San José som defensiva ankare. Susaeta och Beñat borde vara givna ikväll. Och på topp vore allt annat än Aduriz en sensation.
 
Jag tror på en mycket tight match. Båda lagen kommer försöka undvika misstag till varje pris. Dessvärre så tror jag att Espanyol går vinnande ur den här striden med låt oss säga 1-0. Och anledningen till det är att Athletic faktiskt inte lyckats vinna borta mot Espanyol sedan 1998! Det är övermäktig statistik det till Espanyols fördel det...
 
Men som sagt, tjusningen med att hålla på ett mittenlag är att man helt enkelt aldrig vet vad som ska hända. Kanske gör vi vår livs match och faktiskt lyckas bryta trenden borta mot Barcelonalagen. Hjärnan säger förlust. Hjärtat önskar mer än något annat att få ha ångest i flera veckor inför en final vi med stor sannolikhet förlorar. Det är något man inte får vara med om man håller på ett storlag.
 
Aupa!