Blev du överraskad över hur Barcelona gick in i matchen, framför allt i den första halvleken?
Det var som två olika matcher. I den första halvleken var Barcelona bättre. De spelade dynamiskt med mycket intensitet, speciellt när de förlorade bollen och vi gjorde en dålig halvlek. I den andra kunde vi utmana mer och kunde tillslut reducera. I den andra halvan matchen spelade vi mer som det laget vi är och vi kände oss bättre samt att ett oavgjort resultat var nära. Matchen avgjordes efter en tilltrasslad situation när de gjorde 3-1. Det var en underhållande match som slutade med vinst för Barcelona.

Du sa att den första halvleken var dålig, vad var det man inte lyckades med?
Egentligen var det inte vi som gjorde det dåligt utan det var Barcelona som var bra. Det var deras egen förtjänst att de vann då de spelade snabbt och bra mellan lagdelarna samt att de hade en hög intensitet när de tappade bollen. De lät oss inte kontra och jag tycker att deras insats bevisar att de är ett jättebra lag. 

I den första halvleken uppstod det en händelse där Messi kom väldigt nära dig och ni pratade, vad sades mellan er två?
Vi pratade självklart om fotboll. Jag protesterade för handsen som uppstod innan det andra målet och han sa att det var helt normalt men att det inte var hands. 

Barcelona stängde matchen väldigt sent, tycker du att resultatet är är rättvist eller trodde du att ni kunde kvittera vid något tillfälle?
Jag fick intrycket att det var en match med väldigt få målchanser för båda lagen. De övertygade mer och var bättre i avslutslägena, framför allt vid det första och vid det tredje målet. Det var två tilltrasslade situationer men både Neymar och Messi skötte det hela bra i kortpassningsspelet. I den andra halvleken utmanade vi mer som vi brukar göra och vi var även nära att kvittera men det tredje målet stängde matchen helt.

Tycker du att Atléticos första halvlek var den sämsta sen du kom till klubben?
Nej, den första halvleken i Bilbao var sämre. 

Tycker du att det andra målet var avgörande för matchen och påverkade det ditt lag mycket samt hur såg du det(handsen) från bänken?
Jag såg det precis som man ser det på tv, men situationen slutade med ett snyggt mål.

Barcelonafansen klagade på att ditt lag spelade väldigt hårt, tycker du att någon borde blivit utvisad?
Nej, domaren gjorde en väldigt bra match.

Tyckte du inte att ditt lag spelade extremt hårt?
Du kan ha åsikter om hur du ser på matchen men jag såg inget speciellt. 

Du började med 4-4-2 med Koke och Arda på kanterna, därefter bytade du och satte in Koke mer i mitten samtidigt som Arda fick gå ut på vänsterkanten, varför gjorde du detta taktiska drag?
I den första halvleken fick vi varken bollen eller några ytor och vi kunde inte gå snabbt till anfall. Vi försökte se om det kunde bli bättre med Arda och Griezmann på kanterna men det blev inte bra och det tog negativt på oss. Det var två tillfällen där vi kom fram i banan i den första halvleken annars var det Barcelona som dominerade och helt enkelt var bättre. Deras två mål i den första halvleken gjorde att den andra blev väldigt svår men vi kom in i matchen igen och var nära att kvittera men de avslutade matchen bättre än vad vi gjorde.

I veckan möter ni Real Madrid på Bernabeu, tror du att denna matchen kommer att påverka returen då Barcelona gick ut väldigt intensivt och bra. Tror du att Real Madrid kommer att försöka göra likadant?
Om jag ska vara helt ärlig så tänker jag inte på Real Madrid.

Det gick sex matcher innan Barcelona kunde vinna över Atlético Madrid, tycker du att deras taktik var bättre än er idag?
Jag vet inte om taktiken var bättre men de gick ut snabbare och mer intensivt i början av matchen. Skillnaden mellan oss och Barcelona var att de började matchen bättre än oss och med mer snabbhet och mer dynamik i spelet. Deras individuella insatser var även bättre, bland annat av Neymar och Messi och det gjorde att vi inte kunde komma längre upp i banan för att anfalla. Barcelona gjorde verkligen en väldigt bra match i den första halvleken men den andra halvleken var inte likadan då vi var ganska nära att kvittera.