Ni befinner er i en liknande situation som för två år sen. Ni slogs då om ligatiteln samtidigt som ni spelade returmöte i en semifinal Champions League. Tidigare sågs det som en överraskning men nu skriver många medier att ni är en av favoriterna. Vad har ändrats, om något har ändrats i Atlético de senaste två åren?
I själva arbetet har mycket lite förändrats, men när det kommer till spelare har mycket hänt. Tidigare hade vi mer rutinerade spelare som till exempel Arda, Diego, David Villa och Raúl García. Nu har vi yngre och nya spelare spelare som Carrasco, Correa, Vietto och Saúl och det gör oss ännu mer sugna att vinna. Både tränarstaben och spelarna gör att konkurrensen inom laget är väldigt hög och även klubbledningen bidrar med det genom att få hit spelare som vet vad det innebär att spela i Atlético Madrid.

Xavi sa i en intervju att ett storlag inte bör spela som Atlético Madrid, vad innebär att spela bra för dig och hur bör ett storlag spela?
Jag respekterar vad alla tycker och tänker inom fotbollen och därför är denna sporten fantastisk, alla kan säga vad de tycker. Alla har rätt när de uttalar sig då alla förstår spelet och sporten på olika sätt. För mig är min största stolthet att få ut det mesta av de spelare som jag har, och inte att få ut hur min spelidé ska vara. Den dagen jag tränar ett landslag, om det händer, kommer jag kunna välja spelare efter hur jag vill spela. Nu är jag klubblagstränare och jag är mest stolt över att få ut det mesta av spelarna, inte en spelidé.

Den tyska pressen skriver att ni imorgon kommer försvara med elva spelare. Finns det något annat sätt att komma härifrån levande?
I den första matchen fanns det två olika perioder. I den första halvleken kände vi oss mer bekväma i pressen, hur vi försvarade och anföll och den intensitet som vi spelade med på planen. I den andra halvleken var matchbilden mer till Bayerns fördel då de hade mer boll och folk inne i vårt straffområde. Imorgon kommer det hela att avgöras efter vem som är starkast rent mentalt och vem som läser matchbilden bäst.

Hoppas du på en liknande match som de Real Madrid och Barcelona gjorde här för två år sen?
Alla matcher är olika och de andra har vi lagt bakom oss.

Hur pass bra sover man då man vet att man kan räkna med Godín i en match som den imorgon?
Lika bra som när vi skulle spela med Savic, Giménez och Lucas. Vi har turen att ha fyra väldigt bra mittbackar i laget. Det är sant att Diego har visat sig vara en ledare på planen och att han spelar är viktigt, men att vi spelar med Savic, Giménez och Lucas är även väldigt viktigt för oss.

Det finns en diskussion om Cholismo och Guardiolismo inom pressen, vad tycker du om det hela?
Jag har inte tänkt på detta en enda sekund. Jag bryr mig endast om att vinna och det är det jag förbereder mig för. Jag förbereder mig inte för att någon ska gilla hur laget spelar, jag jobbar för klubben där jag är anställd. Jag jobbar för Atlético Madrid och vill vinna med Atlético Madrid, inget annat.

Vad har du för meddelande till fansen inför morgondagen?
Vi kommer fortsätta att följa vårt sätt att spela, vilket är det sätt som vi är mest bekväma med. Det är det vi kommer att göra imorgon.

Din familj är i Argentina, kommer du prata med de över Skype?
Ja, men inte för att jag är tränare. Jag kan tänka mig att alla som är en del av detta laget kommer prata med sina nära och kära.

Att sitta på läktaren mot Rayo...
Från läktaren ser man mycket bättre, men självklart kan jag inte säga mycket till min medhjälpare då jag är avstängd. Från läktaren ser man bättre men nere vid sidlinjen är jag mer inne i matchen.

Du känns säker här i pressalen, men är du nervös? Känner du fjärilar i magen som man brukar göra inför stora matcher?
Jag känner ingen typ av rädsla inför någon match, jag tänker hela tiden att jag måste göra ett bra jobb då de kan sparka mig imorgon. Inför en match gillar jag inte att vara säker på något.

Både Gabi och Fernando Torres sa att ni inte går ut för att spela oavgjort, utan för att vinna. Om man tänker på att ett oavgjort resultat räcker för er, är det verkligen sant att ni inte nöjer er med ett oavgjort resultat?
Vi går ut för att vinna, precis som vilket annat lag gör i fotboll.