I vilket del av spelet är Koke viktigast?
Han är en av de spelare som rör sig över hela planen och läser spelet bäst. Han vet hur man spelar på olika positioner på mittfältet och har en väldigt bra vision i spelet. I hans bästa stunder gör han så att kan spela snabbt, inte för att han är en snabb spelare men att han tänker snabbt gör att vi kan spela på detta sättet.

Bayer är ett lag som gillar att ha boll, vilket matchbild förväntar du dig?
Jag håller inte med, Leverkusen är ett lag som spelar väldigt vertikalt med lite bollinnehav. De har ett väldigt snabbt spel genom sina offensiva mittfältare och vi måste se upp med dessa situationerna som vi blev straffade genom i Tyskland.

Med ett så pass litet försprång för Bayer från första matchen, tror du att det viktigt att inte släppa in mål i returen?
Om vi varken släpper in eller gör mål kommer vi inte göra något. Vårt mål är att vinna matchen.

Efter att ha analyserat den första matchen, vad behöver ni ändra på för att gå vidare från dubbelmötet?
Vi måste vara snabbare på att ställa om när vi har vunnit bollen, det kommer att vara nyckeln till att gå till anfall. De är väldigt duktiga på att återvinna bollen när de tappat den vilket de även lyckades med i Tyskland. De tog snabbt tillbaka bollen och vi kunde inte sätta igång ett rakt spel. Om vi inte får fram bollen snabbt i banan kommer vi få problem.

Sen du kom till Atlético har ni ännu inte lyckats gå vidare från ett dubbelmöte där första matchen slutade med förlust, känner du dig speciellt motiverad för detta?
Nej.

Vilken anfallare passar bäst in i morgondagens lag, Torres eller Mandzukic?
Jag har fortfarande inte pratat med de. Imorgon förmiddag när vi förbereder matchen kommer de veta vem som spelar.

Siqueira är inte med i truppen, är det för att han har känningar eller på grund av tekniska beslut, vem kommer att vara vänsterback?
Vi har fortfarande inte pratat med spelarna och sagt vem som ska starta, det gör vi imorgon. Angående Siqueira så har Ansaldi kommit tillbaka och sen innan finns Gámez och Juanfran, vi har valt de tre.

Det har förberetts flera olika initiativ på arenan för att stötta laget, vilket Calderón hoppas du på?
Ett Calderón som sjunger hela matchen och som tidigare har hjälpt oss uppnå väldigt många saker. Jag hoppas att arenan inte är tyst en enda minut.

Det har gått en tid sen laget vann senast, hur ska ni göra för att ändra på detta?
Spela fotboll. Det är det bästa sättet att vinna.

Om Atlético inte går vidare, kan man då säga att cirkeln är sluten?
Man kan inte prata om saker som kanske kan komma att hända.

Laget gör inte så mycket mål, vad är lösningen?
Mot Valencia var Tiago några centimeter från att göra mål men bollen tog i ribban. I den senaste matchen mot Espanyol var deras målvakt en av matchens bästa spelare. Fotbollen består av olika moment. Det finns de tillfällen där varje skott går in och där de inte går in. Vi måste hålla huvet kallt, ha tålamod och ha en strategi.

Under de senaste matcherna har ni spelat med mindre intensitet, tror du att ni har en fysisk formsvacka?
Jag håller inte med, i matchen mot Valencia spelade vi med hög intensitet i 60 eller 70 minuter och mot Espanyol spelade vi med en man mindre utan att det märktes. Jag håller inte med.

Miranda blev utvisad på Cornellá och mot Bayer Leverkusen kommer han att spela från start, har du pratat med honom? har du bett honom att hålla sig lugn?
Det är klart jag pratat med honom. Jag har pratat med honom varje dag, sen matchen. Han kommer att vara redo imorgon.