Enrique Cerezos tal
Mina damer och herrar, vänner och fans av Atlético Madrid. Innan vi börjar tillställningen vill vi hedra offren som dog i flygolyckan tidigare idag och säga att våra tankar går till anhöriga.

 Idag är en historisk dag i klubbens historia. Vi har samlats här på Vicente Calderón för att offentliggöra något som alla Atlético-supportrar vill höra, att Diego Pablo Simeone förlänger sitt kontrakt och fortsätter i klubben i många år till. Som president i Atlético Madrid är det med stolthet och ära som jag offentliggör Simeones kontraktsförlängning till och med 2020.

  Simeone står för klubbens värderingar som är passion, kämpaglöd, ädelhet, solidaritet, mod och hjärta. Det har han visat sen han kom hit som spelare och nu fortsätter han att försvara våra rödvita färger. Som vi alla kommer ihåg nickade han in ett mål i den avgörande matchen mot Albacete som gav oss den minnesvärda ligatiteln säsongen 95/96. Cholo briljerade som spelare i klubben och förvandlades till en av klubbens legender. Därför har vi valt att ha honom i klubben under dessa tre år som ansvarig för vårt lag. Diego har alltid varit lugn och sansad och följt klubbens värderingar och riktlinjer sen dag ett. 

  Under hans tid i klubben har Atlético växt och haft många sportsliga framgångar.  Som tränare har han fått ut det mesta av varje spelare och tagit klubben till Europas finrum. Med honom på bänken har vi tagit fem titlar däribland en ligatitel vilket är på gränsen till otroligt. För andra gången på två år kan jag stolt säga att vi är bland de åtta bästa lagen i Europa och vi vill fortsätta växa, både tillsammans och enskilt. Därför har det inte varit så svårt att komma överens om en förlängning som sträcker sig över ytterligare fem år. Fem år där vi kommer att fortsätta på det sättet som vi alltid jobbat, att bland annat följa de linjer som Luis Aragonés använde sig av i klubben. Det vill säga ‘Vinna, Vinna, Vinna och fortsätta att vinna”.

Diego, från alla oss Atléticos, tack så mycket för att du vill fortsätta jobba med oss i ytterligare fem år och vi är säkra på att vårt älskade Atlético Madrid med dig och våra fans kommer att fortsätta växa. Förutom din sportsliga sida vill jag även lyfta fram din personliga sida som är väldigt ödmjuk och är en människa som har möjligheten att göra vad som helst. Jag har sagt det innan men jag vill även säga det en dag som denna, Diego är en magnifik tränare med en ännu bättre personlighet.

Simeones tal
God dag. Jag vill tacka er för att ni är här och tar del av ett moment som är väldigt viktigt, speciellt för Atlético Madrid. Det är även en väldigt viktig och stor händelse för hela tränarstaben då vi jobbat extremt hårt denna tiden som vi varit här och lyckats få stabilitet vilket är väldigt svårt att uppnå i livet och klubben har ännu en gång visat förtroende för samtliga personer som är ansvariga för laget. Stabiliteten gör att vi kan fortsätta att jobba på väldigt bra och i och med det kan vi fortsätta att växa som lag. Vi vill tacka klubben för förtroendet vi fått sen den dagen de ringde mig i december 2011 för att inleda ett samarbete för att återvinna klubbens värderingar och status och därefter fortsätta att växa för att uppnå de framgånger som vi gjort fram till idag. Framförallt vill vi tacka spelarna i laget som varit i klubben, både de som är här och de som har lämnat för utan samarbetet, kämpaglöden, spelarnas kunskaper, kreativitet och vetskap om att allting är möjligt hade vi inte varit där vi är idag. Varken som lag eller tränarstab eller på den nivån som klubben befinner sig på rent globalt. 

  I framtiden kommer vi att flytta till en ny arena som vi ser fram emot väldigt mycket och vi är tacksamma över att kunna vara en del av detta. Jag tror att klubben är inne i en period där man växer extremt mycket. Jag har valt att vara där jag befinner mig idag och i livet är det svårt att välja. Antingen får du inte välja eller så kan du inte välja men jag är säker på att jag har valt detta. Jag vill vara här för jag är övertygad om att klubben kommer att fortsätta att växa och vi är väldigt starka och entusiastiska inför vad som komma skall. För varje dag som går vill folket i klubben sammarbeta och jobba ännu mer och jag ser att klubben växer. Genom att vi älskar klubben så pass mycket som vi gör förstår vi även att vi måste fortsätta tillsammans för att klubben ska fortsätta att växa och ta oss ann allting som kommer med det. Ansvar, engagemang, hårt arbete, nerverna, rädsla är de bästa saker inom sport och det är detta som avgör om man gör mål eller inte. Vi hoppas kunna fortsätta att uppleva lika fina händelser som vi gjort under dessa tre åren.

Pressens frågor till Simeone

Med en så pass lång förlängning, har du fått en bild av bli som en engelsk tränare (Sir Alex) för Atlético?
Nej, jag tänker endast på att vara en tränare och fortsätta att utvecklas för varje dag som går. Jag tänker endast på hur vi ska bemöta framtiden och allting som väntar oss. 

Under de senaste åren har Atlético vunnit allt förutom Champions League, vad är Cholos mål i klubben fram till 2020?
Cordoba.

Vad tillför Diego Pablo Simeone till Atlético Madrid och vad tillför Atlético Madrid till Diego Pablo Simeone?
Som tränare tycker jag att jag har växt väldigt mycket sen jag kom hit. De har alltid trott på mig och gett mig tid att jobba samtidigt som de haft väldigt bra spelare i klubben. Det hela började sex månader efter att jag tillträdde. Vi började att vinna Europa League och därefter har vi vunnit Copa del Rey. Vi hade inte så många spelare i truppen och det var inte lätt för oss då klubben förväntade sig att vi skulle göra det jobb som nu har gjort. Vi fick de framgångar som vi behövde vilket var viktigt både för spelarna och för klubben. Det har varit det absolut bästa, att vinna titlar och att ledningen tror på oss i tränarstaben. 

  Angående vad vi i staben tillför klubben så är det passion. Vi är en grupp människor som dagligen jobbar med väldigt mycket entusiasm och vilja samtidigt som vi gillar klubben väldigt mycket. Dessa tre sakerna är väldigt svåra att ha men samtliga av de som jobbar i klubben har det.

Vad saknar Atlético Madrid för att lämna konkurrensen med Valencia, Sevilla och Villarreal och börja konkurrera med Barcelona och Real Madrid?
Att hamna på tredje plats i tabellen i alla fall tre år till för att få en stabil ekonomi som gör att du även kan förbättras på den sportsliga biten. Vi är på väg dit men det är inte lätt då även våra nuvarande konkurrenter växer och jobbar på väldigt bra för att utvecklas sportsligt. Förutom den ekonomiska biten har vi haft klart enda från början vad som krävs. 

Vad är objektiven och och målen med tanke på förlängningen?
Som jag sa innan är det Cordoba men när vi kom hit i denna salen den 27 december 2011 och satt på dessa platserna tänkte jag mig ett lag som var konkurrenskraftigt, jobbigt att möta, bra på kontringar och väldigt bra offensivt. Ett lag som helt enkelt spelade allt, vänskapsmatcher, Copa del Rey, europeiska Supercupen, spanska Supercupen, La Liga och Champions League. Jag tänkte mig ett lag som inte spelar efter vilka motståndare och lag som man möter utan att man har passion och förstår ansvaret i att bära Atlético Madrids tröja samtidigt som man känner klubbens färger. Vårt projekt går ut på att en spelare i Atlético Madrid endast ska bry sig om att bära sin egen tröja med stolthet och inte bry sig om vem man möter. 

Tillsammans med förlängningen har det länge ryktats om att det möjligen ska komma nyförvärv som till exempel Edinson Cavani, kan du bekräfta något angående det?
Vi tänker inte på truppen som vi kommer att ha nästa år utan endast på den som vi har i dagsläget som vi förstärkte efter Torres ankomst. På anfallspositionerna har vi även Raúl García som alltid levererat och Mandzukic som är åtta mål ifrån hans personliga rekord under en säsong. Vi har även Griezmann som även han är nära att slå sitt personliga rekord i antal gjorda mål per säsong. Dessa är fotbollsspelare som är nära att uppnå mål som laget behöver för att fortsätta att utmana i Champions League och förhoppningsvis kommer de att slå sina rekord.

Vad är det som har gjort att du har valt att förlänga när du redan har två år kvar på kontraktet?
Tron på det långa projektet som vi har framför oss. På denna biten har vi inte förtroende för samma sak, här har de förtroende för arbetet som vi gör och vi har förtroende för Atlético Madrid.

¡Contrato a contrato!