Simeone inleder intervjun med att berätta hur hans tankar var inför tränarjobbet och hur allt har blivit sen dess: "Det jag ville nå ut med till spelarna var att Atlético skulle vara det lag som man alltid varit. Atlético skulle vara obehagliga att möta och kunna störa de största lagen. Det har vi lyckats med och idag kan vi konkurrera med de bästa".

 Argentinaren fick därefter frågan hur han kan vara så aktiv på planen men lugn i pressalen och Atléticotränaren berättar att han känner sig mer fri på planen och i omklädningsrummet än i pressalen och att han knappt följer spansk media: "Jag vill varken berömma eller kritisera pressen. Jag lyssnar inte på radio och jag kollar bara igenom tidningarna. Jag vet att det pratas bra om laget när det går bra och att det skrivs negativa saker när det går dåligt" berättar Simeone som även ger sin syn på tränarjobbet: "Alla tränare har kapaciteten att förbättra sina spelare. Allting handlar om tajming och att man inte ska röra om för mycket i omklädningsrummet. Du lär dig saker längs vägen som du har hjälp av senare i livet".

Ett samtalsämne som varit hett under den senaste veckan är Atléticos nya arena 'La Peineta' där bygget för närvarande står still då de båda parterna inte kommer överens. Många fans vill vara kvar på Vicente Calderón och Simeone berättar att han känner lite extra för Calderón, speciellt målet mot den norra läktaren: "Det viktigaste är att det ska vara en fin inramning. För tillfället spelar vi på Calderón och det njuter jag av då det påminner mig om det som hänt tidigare. Jag tittar ganska ofta på målet (mot den norra läktaren) där jag nickade in ett mål mot Albacete när vi vann ligan 1996".

Simeone som har kontrakt till 2017 säger till RNE att han vill vara i klubben så länge han vinner och allting är positivt. "För att jag ska fullfölja mitt kontrakt måste vi vinna. Jag lever på energin av att vinna och om energin är negativ kommer det inte ta lång tid innan jag lämnar. Går det dåligt brukar de även vara så att de ber dig att hoppa av tränarjobbet. Jag sätter mig in i den situation som vi har för tillfället och jag gillar inte att bry mig om något som inte finns. Man vet inte hur man kommer att reagera så varför bry sig när det inte är i nuet. Mantrat 'partido a partido' är ett sätt att leva och jag anpassar mig efter det". 

Angående att bli förbundskapten säger Simeone att han behöver tid i klubblagsfotbollen för att anpassa sig. Han säger att han är en tränare som tar en dag i taget, en match i taget. Han menar även att man som landslagstränare inte spelar lika mycket matcher i landslaget som i klubblaget och att han för tillfället behöver många matcher för att anpassa sig och utvecklas som tränare.

  Säsongens lag är inte samma som förra och man har förlorat elva poäng i ligaspelet, Simeone förklarar: "Man kan inte jämföra en röd bil med en gul. Vi är ett helt annat lag. Det som hände förra säsongen är raderat och bortglömt. Om någon hade frågat mig om jag ville att vi skulle vara fyra poång från ligaettan och chans att gå vidare i Champions League vid detta tillfället hade jag tackat ja, utan tvekan. För tillfället handlar allting om att förbättra. I matchen la la Real tog det stopp men vi håller på att växa som lag. Vi letar efter stabilitet och korrekthet utan att titta tillbaka på vad vi gjorde förra säsongen".


Mästare säsongen 2013/2014

Angående vem som får spela förklarar Simeone att man behöver använda sig av olika sorters spelare vid olika tillfällen: "Vi försöker ge anfallarna mer speltid för att de ska kunna nå sin toppform och vi håller på att förbättra oss på bollinnehavet. Innan var det Kiko och Penev som stod för det till exempel. Nu är det Arda och det är därför han spelare bakom anfallarna. Det första målet mot Malmö är ett exempel. Vi söker efter spelare som är bra med ryggen mot mål som till exempel Raúl Jiménez eller Griezmann. För att anfalla under längre tid måste man kombinera och riskera mer med försvarslinjen högre upp" berättar argentinaren som även fick kommentera Oblak, Cerci och Mandzukic: "Det var inget fel att spela med Oblak i Aten. Varken han eller laget gjorde någon bra match. Han växer mycket som spelare och håller på att anpassa sig. Han är ung och har en ljus framtid framför sig. När han kommer att spela hoppas jag att han kommer göra det på samma sätt som han tränar. Pirlo berättade för mig att när Juventus mötte Benfica i EL-semifinalerna gjorde Oblak två otroliga matcher. Cerci är en ytter som även kan spela bakom anfallarna. Det som är svårt är att ta plats i vårt lag då nästan alla spelare har spelat under de senaste åren förutom anfallarna. Det är är svårt att bänka någon som har gjort det så bra och speciellt när det inte går dåligt för laget, vi får trots allt bra resultat med oss från matcherna. Vi har ingen annan spelare som är lik Mandzukic. Vi har spelat med två 'nior' de senaste åren och nu letar vi efter den bästa lösningen för att anpassa laget" säger Simeone.

Finns det irritation inom truppen?
- I grupper finns det alltid folk som är arga, speciellt på chefen. Du vet att det inte är lika lätt att få spela i ett stort lag som i något annat lag. Spelarna borde utvecklas och vara tillsammans truppen. Om de vill vara individualister så påverkar det gruppen negativt.

Under den senaste tiden har det pratats mycket i media om att Atlético är ett aggressivt lag, något som Simeone förklarar med att: "Samma sak sades förra året, fotboll är ett brett ämne. Vi utnyttjade våra spelares karaktärer och vi varierade. Vi har alltid haft bra fotbollsspelare ända ner i backlinjen där Juanfran och Filipe nästan spelade som yttermittfältare. Jag spelar på gränsen för att det är så jag lever".

 44-åringen från Buenos Aires berättade i programmet att han gillar nyförvärven mycket, samtidigt som han inte kunde göra något åt försäljningarna. "Raúl Jiménez är en spelare jag gillar, han är bra med ryggen mot mål och är en duktig målskytt. Jag brukar jämföra Griezmann med Arda, vi behöver honom och han strävar efter att komma in i lagets harmoni"..."Filipe och Diego Costa lämnade för att det kom väldigt mäktiga lag som betalade deras utköpsklausuler men de har lämnat och jag kommer alltid att vara tacksam jämte mot dem" kommenterade han. Simeone beskrev även hur det ser ut inför transferfönstret i vinter: "Ni får prata med Caminero men för att någon ska komma in måste någon lämna. Jag tänker inte på det utan försöker hitta nya offensiva kombinationer".

José Maria Giménez...
"Det är svårt att vila Miranda och Godín, de är vår defensiva styrka och försvarsmur. Giménez måste hålla ut då han kommer och håller på att bli en mycket viktig spelare för oss"
kommenterar Simeone som även fick ge sin syn på LFP Awards och korruption inom fotbollen: "Jag respekterar valet av vinnare på galan".."Jag hoppas att korruption aldrig tillåts i fotboll så det får fortsätta vara en underbar sport. Jag vill inte ens tänka på det".


Santiago Segura och Diego Simeone på LFP Awards

  Som många gånger förr fick Simeone även kommentera Real Madrid och Barcelona: "De är två stora lag. Barcelona har en ung tränare med passion som känner till klubben. Carlo är en rutinerad tränare som vet hur allt går till. Ancelotti är inne i en fin period och har ett bra lag. Barcelona började bra och nu håller man på att få in Luis Suárez i laget som är en väldigt fin spelare. När han kommer på sin plats kommer han att tillföra något nytt i laget. De är de två bästa lagen i Europa".

Tillslut fick Simeone även berätta vad lagets mål är för denna säsong: "Vi går för tredjeplatsen. Vi måste se upp för Valencia, Sevilla och Villarreal" Avslutar Argentinaren.

Källa: RNE