KLARA IN - VÄRVNING

Borja Viguera - Anfallare

Det blev totalt 25 mål i Segunda Division för skytteligasegraren Borja Viguera förra säsongen.Athletic har  bekräftat att man har skrivit på ett treårskontrakt med den Sociedadfostrade 27-åringen som gjorde totalt 43 mål på 79 matcher för Alaves. I Vigueras avtal finns en utköpsklausul på 270 miljoner kronor.

Se Borjas alla mål från förra säsongen!KLARA IN - ÅTER FRÅN LÅN

Aurtenetxe - Vänsterback
Aurtenetxe gjorde en helt okej lånesejour i Celta Vigo men är nu tillbaka för att kämpa om en startplats med Balenziaga.

KLARA IN - UPPFLYTTNINGAR

Guillermo Fernández - Anfallare
21 åringen debuterade redan i Novmeber 2013 och har sedan dess gjort 9 matcher( 1 mål), kan det det bli ett rejält genombrott i år?
Kepa Arrizabalaga - Målvakt
Kanske det största målvaktsöftet som kommit fram på väldigt länge i Baskien, 19 åringen stod redan som 17 åring i det Spanska u-19 landslaget och kan redan i år få chansen i Athletic.

Unai Bustinza - Försvarare

Ager Aketxe - Mittfältare

Unai López - Mittfältare
Kan bli en spelare att ha ögonen på sig i år, 19 årige Unai Lopez har spelat i Spanska U-19 landslaget och har under försäongen fått chansen på mittfältet då Ander Herrera lämnat. Kortväxte Lopez påminner en del om Just nämde Herrera, aggresiv, teknisk med en fin spelförståelse.


KLARA UT

Ander Herrera - Mittfältare

Tills slut blev det då klart, redan förra säsongen försökte United värva Herrera men övergången uteblev efter ett pajasartat försök. Trots att det är ganska tydligt att inte Athletic säljer viktiga spelare försökte sig ändå Manchester klubben på ett bud på närmare 335 miljoner kronor som dock förkastades. Ander Herrera fick då som sig bör köpa sig ur sitt kontrakt med uniteds pengar och den totala summan landade då på ca 380 miljoner.

Det är väldigt bra betalt för en spelare i Ander Herreras kaliber men för Athletic gör dessa pengar ingen större nytta. 

På ett sätt är Herreras beslut inte så konstigt då han inte är "Athletic-fostrad" utan har spelat i Zaragoza hela sin karriär framt till Athleitc flytten, det som dock är märkligt är tidpunkten. Killen är ju inte lastgammal och det här vara knappast sista chansen att gå till en storklubb men att göra det i ett läge där han hade fått spela Champions League framför sina släktingar i Bilbao är mycket märkligt.

Enligt uppgifter har inte heller skött det speciellt snyggt utan bara veckor innan flytten garanterat att han skulle stanna inför både tränare Valverde och president Urrutia, trist och väldigt fegt.


Saborit - Vänsterback
När Aurtenetxe kommit tillbaka från lån finns ingen plats över för Saborit som lånas ut till Mallorca.

Ramalho - Mittback
Försvarstalangen har stagnerat i sin utveckling och går på lån till Girona

Albizua - Mittback
En annan försvarstalang som inte får plats, nytt lag för 1 säsong blir Teneriffa

Iker Guarrotxena - Mittfältare
Även Guarrotxena lämnar för Teneriffa på lån.

Inigo Perez - Mittfältare
Vänsterfotade Inigo Perez skriver på för Numancia och Athletic har en återköpsklausul sommaren 2015.

Ekiza - Mittback
Ekiza känner att konkurrensen blir för hård och har skrivit på för nykomlingen Eibar där han med all säkerhet kommer bli en jätteförstärkning.

Galarreta - Mittfältare
Mittfältaren och supertalangen Iñigo Ruiz de Galarreta, 20, som var utlånad till Mirandes förra säsongen har inte heller i år lyckats övertyga Valverde utan lånas igen ut till Segundalaget Zaragoza för att få speltid och maximal utveckling.


RYKTAS IN

Arteta - Mittfältare - Arsenal
Lär knappast bli verklighet då han nyss fått kaptensbindeln av Wenger.

Illaramendi -Mittfältare - Real Madrid
Lämnar han blir det troligtvis till sin gamla klubb Real Sociedad.

Monreal- Vänsterback - Arsenal
Den enda realistiska värvningen men behövs han? Inget konkret intresse. 

RYKTAS UT

Muniain - Mittfältare 
Supertalangen ryktas alltid ut men Muniain skrev nyss på ett nytt kontrakt med en utköpsklausul på 45 miljoner Euro så han går ingenstans.

Laporte - Mittback
Laporte har ryktats till bla Barcelona, Arsenal och Paris efter sin fantastiska säsong men Laporte förlängde också sitt kontrakt med en utköpsklausul på 42 miljoner Euro och lär också stanna.