Celta Vigo fortsätter att jobba hårt inför nästa säsong och har gjort klart med två nya spelare. Senaste nyförvärvet är Carles Planas som skrivit på för tre år, förutsatt att han klarar sin läkarundersökning. 23-åringen kommer från Barcelona B där hans kontrakt gått ut och är därmed gratis.

Planas spelade 35 matcher för Barcelona B förra säsongen och har tillhört den katalanska klubben sedan han var tio år. Han gjorde sin debut i a-laget 2012 i Copa del Rey mot Deportivo Alavés har även provat på spel i Champions League mot Benfica.

Vänsterbacken har spelat för flera av Spaniens ungdomslandslag och kan även spela i mitten av försvaret. Planas kommer att presenteras på måndag efter läkarundersökningen och är Celta Vigos fjärde värvning såhär långt eftersom det tidigare blev det klart att Sergi Gómez ansluter.

Även han kommer från Barcelona B och har skrivit på för tre säsonger. Goméz sa att han var väldigt glad och såg fram emot den här möjligheten när han presenterades på Balaídos. Båda två kommer att kämpa för att ta en plats i startelvan och imponera på nye tränaren Eduardo Berizzo.

Förberedelserna har börjat

Försäsongen drog igång i torsdags med ett träningspass på A Madroa. Viktiga datum under sommaren är:

13-25 juli: träningsläger i Marbella.
26-30 juli: laget återvänder till Vigo och tränar på A Madroa.
29 juli: träningsmatch, Celta Vigo-Rápido de Bouzas.
31 juli-8 augusti: träningsläger i England.
1 augusti: träningsmatch, Norwich-Celta Vigo.
2 augusti: träningsmatch, Wolverhampton-Celta Vigo.
5 augusti: träningsmatch, Burnley-Celta Vigo.

Redan tre dagar in på försäsongen har Eduardo Berizoo fyra av de fem värvningar som klubben sagt att man vill göra. Pablo Hernández och Joaquin Larrivey förstärker framåt medan Goméz och Planas gör det defensivt. Kvar att försöka köpa in är en defensiv mittfältare och Bosniens Muhamed Besic ska intressera Celta Vigo.