Övergången har varit på gång ett tag och i torsdags förra veckan meddelade Celta Vigo att Pablo Hernandez är klar för klubben. Chilenaren har skrivit på för fyra säsonger och gör samma flytt som tränaren Eduardo Berizzo då han kommer från O´Higgins som han hjälpte till att vinna ligatiteln med.

Värvningen av Hernandez har varit prioriterad av klubben och Berizzo tycker om spelaren. Han är tänkt som en ersättare till Rafinha och Celta Vigo skriver på sin hemsida att mittfältaren kommer att bli ett bra tillskott till laget.

Mittfältaren är född i San Miguel de Tucuman i Argentina och är 27 år gammal nu. Under sin karriär har han spelat för flera klubbar i olika länder. I augusti 2013 gjorde han sin debut för O´Higgins och där kom Hernandez att bli en viktig spelare. Han var uttagen i Chiles 30-manna trupp till VM men tvingades avstå mästerskapet på grund av en lårskada som han ådrog sig på en träning.

Hernández presenterades under fredagen på Balaídos och han sa att han ”var väldigt glad och tacksam”. Mittfältaren berättade även att han pratat med sin landslagskamrat Fabián Orellana om klubben:
    − Fabián berättade Vigo är en lugn stad som jag skulle gilla mycket och att klubben är välorganiserad. Från vad jag har sett så verkar det stämma, jag är glad och det kommer nog även min familj att bli här, säger Hernández till Celta Vigos hemsida.

Efter presskonferensen tog Hernández på sig den himmelsblåa tröjan och gick på gräsmattan och kickade lite med bollen. Han mötte och tog bilder tillsammans med de hundratals fans som var där för att välkomna honom.
    − Att flytta till Celta Vigo är ett stort steg för mig. Det är varje latinamerikansk spelares dröm att spela i den spanska ligan. Jag ska försöka hänga med och göra mitt bästa.

Tredje värvningen snart klar

Celta Vigo är även nära att värva Sergi Gómez från Barcelonas B-lag. Affären ska vara i hamn och officiell snart om inget oväntat inträffar. Klubbarna ska förhandla om några detaljer och allting borde vara klart snart.

Gómez är 22 år, varav de 8 senaste har spenderats i Barcelona, och spelar som mittback. Han har tidigare spelat tillsammans med Andreu Fontás och Nolito som båda numera spelar i Celta Vigo.

Med Gómez nästan klar och de tidigare värvningarna i Joaquin Larrivey och Hernandez har Celta Vigo köpt tre spelare på olika positioner.

Yoel kan vara på väg bort – Berizzo snart i Vigo

Real Sociedad ska enligt Faro de Vigo vara intresserade av Yoel Rodríguez som ersättare till Claudio Bravo som skrivit på för Barcelona. Efter en bra säsong har flera klubbar fått upp ögonen för målvakten.

Några som dock verkar få lämna klubben är Jonathan Vila, Samuel Llorca och Cristian Bustos. Alla tre spelarna var utlånade under förra säsongen och förhandlingar för att avbryta deras kontrakt har påbörjats.

Om Eduardo Berizzo har Yoel i mål när säsongen börjar återstår att se, men det som är klart är att den nye tränaren anländer till Vigo i morgon, måndag 30 juni, för att förbereda inför försäsongen som inleds den tredje juli på träningsanläggningen A Madroa.