Hade egentligen tänkt skriva den här matchrapporten direkt efter matchen igår men irritationen var för stor för att inte helt och hållet gräva ner mig i den berdövliga domarinstasten.

Nu så här dagen efter har man sansat sig något och skall försöka hitta något mer än att spy galla över den Spanska domarkåren.

Hur som helst går det ju inte att undvika helt när besluten blir så avgörande för en match.

Man kommer ju till en punkt när man börjar undra om det verkligen bara är tillfälligheter eller om något annat ligger bakom att man väldigt väldigt ofta drabbas av minst sagt tveksamma domslut emot sig när man möter "storlagen"?

Amorebietas horibla utvisning mot Real förra säsongen och den väldigt tveksamma tidigare i år är bara några relativt färska domarmissar man minns, å andra sidan är det väl nu fakta att Spanien har de klart sämsta domarlåren i Europa så kanske är det bara tillfälligheter eller? Kanske dags att börja avlyssna presidenterna och domarbaserna i Spanien...'


Vi glömmer domaren för en stund och går till matchen.

Athletic startade äntligen och glädjande nog med en offensiv startelva på bortaplan:

Sakanades gjorde Amorebieta och Aurtenetxe vilket gav oss följande startelva:
Många med mig har ju efterlyst en sån här startelva och vi var nog också många som fick stora förhoppningar av inledningen.

Athletic hade en period på 20-25 minuter när man var det klart bättre laget och skapade också 4 hörnor och en del halvchanser utan att kunna sätta dit bollen i nät.

Tiden gick och Sevilla började arbeta sig in i matchen och så i den 35e minuten tråcklade bollen sig fram till Fabiano som inte tvekade utan skickade in bollen i mål med en riktig ormdödarei Iraizoz vänstra hörn.

Det något ovana mittbacksparet San Jose-Ustaritz stod och sov vilket tyvärr skulle visa sig vara en dålig vana i denna match...

Athletic såg lite chockade ut och precis innan halvtidsvilan kom det psykologiska 2-0 målet efter ett straffmål av Kanoute.

Herr Fjällström i Canal + studion tyckte inte att det var straff när Fabiano "klämdes" mellan Ustaritz och San Jose men personligen har jag svårt att se annat än en ganska klar straff.

2-0 i halvtid och uppförsbacken kändes brant.

Efter an kvart av andra halvlek skulle det dock bli ännu brantare när mittbacksparet för 3e gången stod och sov när en svepande boll från mittplan lämnade Fabiano med öppen gata mot mål, Brassen gjorde inget misstag utan lobbade iskallt och snyggt förbi en utrusande Iraizoz och matchen kändes körd.

3-0 och ingen kunde väl vi den här tidpunkten tro att det skulle bli ytterliggare 4 mål i matchen.

Men bara några minuter senare rivs Susaeta ner precisa utanför straffområdet av Navarro som i det läget får sitt andra gula kort och får då givetvis kliva av för en tidig dusch. 

Athletic ser sin chans och börjar genast pressa för en reducering.

I 74e minuten kommer första reduceringsmålet då Susaeta slår ett perfekt inlägg som landslkagsstjärnan Llorente nickar in.

3-1 och det dröjer inte länge innan det är 3-2, Susaeta igen får fram ett inlägg till nyss inbytte Gabilondo som drar till på volley, högerbacken Dabo gör en perfekt tvåhandsräddning när han skyddar ansiktet och domaren har knappast något val utan pekar på straffpunkten.

Llorente slår en dålig straff som Palop räddar dock inte bättre än att Llorente kan slå in sin egna retur. 3-2 och en kvart kvar och det känns helt plötsligt som Athletic kan vända matchen.
 
Det grusas dock 3 minuter senare när linjedomaren hittar straff nr 2 till Sevilla.

En lätt lyftning till Negredo gör att Sevillaspelaren samt Iraizoz och Ustaritz hamnar i en duell där bollen till slut räddas på mål linjen av Athletic backen. Några sekunder senare blåser domaren av och pekar på straffpunkten till allas förvåning...

Tydligen har linjedomaren betämt sig för att vara huvudperson och meddelat huvud domaren att det är straff....

Hur han hittar den är för mig oförklarligt, någon säger att det var hands men hur många gånger jag än kollar på reprisen kan jag inte se någon medveten hands. Än mer konstigt blir det när man ser att Negredo går med dobbarna före i duellen med Iraizoz , med tanke på Iraizoz reaktion i situationen är det obegripligt att inte Athletic målvakten får frispark och Negredo blir varnad?


Kan älta detta i evighet och det ändrar givetvis ingeting men det känns som man blir lurad, rånad och hånad av domaren när förhoppningarna är som störst, för djävligt helt enkelt!

Kanoute sätter givetvis 4-2 och då spelar det heller ingen roll att Gabilondo gör 4-3 på övertid, matchen är avgjord och Athletic får åka hem utan poäng.

Otroligt bitter avslutning på en annars fantastiskt underhållande match.

Jag hoppas innerligt att Spanska förbundet gör något åt dessa uppmärksamhets törstande pajasar som tydligen har mage nog att kalla sig domare för jag börjar bli trött på att skriva bittra matchrapporter.

Hur som helst stort grattis till Sevilla som jag tycker gör en bra match och även en stor eloge till tränare Caparros som faktiskt vågade chansa med en offensiv uppställning trots den svåra bortamatchen.

Ser mycket heller en målrik förlust än en 1-0 förlust där vi parkerar utanför eget straffområde i 90 minuter, hoppas vi fortsätter så här!

Nya tag i Cupen mot Real Madrids banemän Alcorcon!

AUPA!


Matchstatistik:

Sevilla - Athletic

Avslut:14-16
På mål:9-8
Hörnor:6-6
Bollinnehav: 51-49%
Gula kort: 3-5
röda kort: 1-0