2 lag i behov a poäng ställde upp på Sanchez Pizjuan, Sevilla för att ta sista chansen att hänga med i kampen om Europa platserna medans Athletic ville lägga nedflyttningsstrecket på ett behagligt avstånd.

Hemmalaget ställde upp med följande lag:

Beto
Coke, Fazio, Navarro, Moreno
Medel, Kondogbia
Manu, Rakitic, Reyes
NegredoMedans Bielsas Athletic kom till spel med

------------------Iraizoz------------------
Iraola-Gurpegui-Ekiza-Laporte
---------------San Jose------------------
---------Herrera-De Marcos---------
Ibai---------Llorente----------MuniainMatchen eller rättare sagt hemmalaget öppnar i ett högt tempo och Athletic står som så många gånger förr den här säsongen med hälarna djupt ner i det Andalusiska gräset och redan efter 4 minuter har Sevilla gjort 1-0.

En onödig Athletic tackling leder till en Sevillafrispark som förvaltas på bästa sätt när Negredo ganska ostört får sätta huvudet till och nicka in ledningsmålet. 

Sevilla fortsätter att spela bra men Athletic jobbar sig mer och mer in i matchen utan att för den delen skapa några riktigt heta chanser. Llorente som äntligen får starta en match är pinsamt dålig och anfallen strandar ofta på honom,  fortsätter han så här lär det bli en kortvarig sejour i Italien. 

Ibai är den i Athletic som känns hetast och skapar också några chanser medans Negredo gör detsamma för Sevilla men första halvlek slutar rättvist 1-0.

2 byten direkt i halvlek för Athletic och det är tidigare nämde Llorente som plockas ut till förmån för Aduriz samt nästan lika dåliga San Jose där Iturraspe tar hans plats på det defensiva mittfältet.

Athletic börjar andra halvlek bättre och redan efter 10 minuter är det kvitterat, Ibai slår en frispark som Gurpegui nicktouchar vidare och bollen letar sig in i Betos bortre hörn, 1-1 och Athletic är tillbaka i matchen.

Matchen är sedan ganska jämn fram till att Sevillas Navarro drar på sig sitt andra gula kort och Athletic får en gratischans att vinna matchen. Tyvärr (som vanligt) tar man inte vara på chansen utan jämnar ut antalet spelare när kvällen bästa(fram tills dess) Athletic spelare Laporte orutinerat får sitt andra gula och får duscha tidigt. 

Efter en spännande avslutning på känns det ändå som matchen skall sluta oavgjort men som vanligt får Iraizoz kröka rygg i slutminuten, Reyes spelar fram Negredo som inte gör något misstag från 5 meter och matchen är avgjord då klockan tickat upp till 87e minuten. Athletic försöker sedan lite halvhjärtat att nå en kvittering men skapar egentligen ingeting av värde.

Matchen slutar 2-1 och trots att det varit en jämn match kan nog ingen klaga på att hemmalaget plockar med sig alla 3 poängen.

Nu väntar trippeln Real M, Deportivo, Barcelona...

Vill det sig illa så kan nedflyttningsstrecket vara obehagligt nära om några veckor...

Glömde säga att Athletic saknar De Marcos, Iraola, Aduriz, Gurpegui och Laporte mot Real Madrid.

Aupa!

Matchfakta:

Avslut: 15-12
På mål: 4-2
Bollinnehav: 50-50%
Gula kort: 5-7
Röda kort: 1-1