Sergio Gomez.
 
17 år, katalan – och vida betraktad som nästa Andrés Iniesta.
 
Vilket betyder ganska lite, jag vet. Dos Santos, Bojan, Munir – samtliga har spåtts en ljus framtid i Barça, men inte räckt till när det väl har kommit till kritan.
 
Men Sergio Gomez är annorlunda. Han är bättre, helt enkelt. Med sin teknik och spelblick har han fullständigt dominerat i La Masia, och i höstens U-17-VM blev mittfältaren utsedd till hela turneringen näst bästa spelare, överglänst endast av Manchester Citys supertalang, Phil Foden.
 
Ni hör ju själva. Sergio Gomez är Inte som de andra. Och borde därför inte behandlas som de andra.
 
Att FC Barcelona står inför en konflikt med sig själva angående La Masia, är sedan gammalt. I takt med att klubben växer och anpassar sig till den moderna fotbollen, försämras möjligheterna för de egenfostrade spelarna.
 
Men nålsögat existerar alltjämt. Det må vara litet, men är du tillräckligt bra kommer du få chansen. Åtminstone enligt klubbens talespersoner, som med bestämdhet hävdar att förbindelsen med La Masia är intakt, och indirekt säger att den rådande bristen på hemvävda a-lagsspelare enbart är ett naturligt hack i kurvan.
 
Men så sker detta. Klubben lägger sig på latsidan, klappar sig själv på huvudet för värvningen av Coutinho – och fullständigt SLARVAR bort en av världens absolut största talanger.
 
För naturligtvis borde Sergio Gomez fått chansen! I cupen, eller den enstaka ligamatchen, om inte annat. Att han har kvalitéerna råder det inga tvivel om, och troligtvis skulle ett par, tre matcher räckt för att övertyga spelaren att stanna. Se bara på Manchester City, som sina många miljarder och världsspelare till trots gör utrymme för spelare som Phil Foden och Brahim Diaz. Spelare vars talang är utöver det vanliga.
 
Men icke. Mig veterligen har Gomez knappt tränat med a-laget, och ännu mindre varit och nosat på speltid. Sålunda tar 17-åringen nu sin mats ur skolan, och flyttar till Borussia Dortmund. En klubb som känner igen talang när de ser det.
 
Och vilka slutsatser bör man dra av detta? Handlar det om ett isolerat felbeslut, eller är detta en konsekvens av ett strukturellt problem i klubben?
 
Svårt att säga säkert. Att på grund av detta sluta sig till att klubben aktivt håller på att nedmontera La Masia, är troligtvis en överreaktion.
 
Men om inte annat fungerar försäljningen av Sergio Gomez som bevismaterial i fallet kring klubbens sportsliga kunnande. Eller bristen på sportsligt kunnande, rättare sagt. 
 
En kunnigare sportledning skulle nämligen ha investerad tid och pengar i Sergio Gomez. Identifierat den enorma potentialen, och agerat därefter. Gett honom tid och utrymme att utvecklas.
 
En kunnigare sportledning skulle aldrig någonsin låtit honom glida ur händerna.