Första halvlek:

Celta Vigo behövde vända ett 1-2-underläge för att gå vidare i cupen och startelvan som skulle göra det var:

Rubén Blanco;
Jonny Castro, Sergi Goméz, Andreu Fontàs, Carles Planas;
Álex López, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Nolito, Joaquín Larrivey, Santi Mina.

Innan matchen fick Las Palmas tränare Paco Herrera applåder från hemmapubliken eftersom han tränat Celta Vigo tidigare och fortfarande är populär i klubben. Det fanns även en skylt på läktaren som önskade tränaren välkommen tillbaka till hans hem.

En vänskaplig start på matchen men Celta Vigo behövde vinna för att ta sig vidare. Hemmalaget började bra och intentionen var att gå framåt. Santi Mina var pigg och hotade framåt på sin högerkant under de första minuterna. Han sköt ett farligt skott efter fem minuter som målvakten boxade bort.

Las Palmas var dock inte ofarliga och Marcelo Silva fick ett bra läge att nicka in bollen i öppet mål efter Blanco missat sin utboxning. Försvarens avslut gick och tur var det för Celta Vigo. Bortalaget pressade högt upp när de kunde och ställde om snabbt och effektivt.

Det var Las Palmas som fick nästa chans också efter att Fontàs tappat bollen precis utanför straffområdet och Nauzet sköt utanför mål från nära håll. Celta Vigo fick dock det så viktiga första målet efter ett fint anfall.

Álex López spelade in bollen i straffområdet och där sköt anfallaren direkt. Bollen studsade in i mål och hemmalaget tog ledningen. Det här var Celta Vigos första spelmål sedan den första november och det var ett efterlängtat sådant.

Efter målet fortsatte Celta Vigo att ha det mesta av bollen och passade runt den i jakt på nya chanser. Larrivey provade med ett skott från bra läge men avslutet gick rakt på målvakten.

Efter drygt en halvtimme blev det irriterat på plan efter en duell mellan Santi Mina och Hernán. Andra spelare la sig i och situationen slutade med att Eduardo
Berizoo blev uppvisad på läktaren. Varför var svårt att förstå men tränare måste ha protesterat för mycket enligt domaren.

Under de sista minuterna av första halvlek hade båda lagen några halvchanser och spelet jämnade ut sig. Men det blev inga fler mål och Celta Vigo var i halvtid vidare tack var fler gjorda bortamål.

Andra halvlek:

Den andra halvleken inleddes med att Celta Vigo utökade sin ledning genom Santi Mina. Nolito tog sig förbi två motståndare och passade snyggt fram bollen till 19-åringen som satte bollen i nät. 2-0.

Men bara två minuter senare reducerade Las Palmas. Bortalaget kontrade snabbt och omställningen avslutades med att Nauzet Alemán nickade in bollen i mål.
Celta Vigo slarvade och borde inte ha släppt in ett mål när man haft hörna precis innan. Vid det här läget gick matchen mot förlängning.
Las Palmas visade att man är ett starkt lag och man gav inte upp. Celta Vigo fortsatte att ha det mesta av bollen, men gästerna stack upp i farliga anfall ibland.

I den 68:e minuten blev Aythami utvisad efter att ha fällt Nolito och fått sitt andra gula kort. Med en man mer på planen tog Celta Vigo över mer av spelet och jagade ett avgörande mål.

Med en kvart kvar av matchen gjorde Berizzo sitt första byte när Augusto Fernández kom in istället för Castro. En offensiv förändring för Celta Vigo som satsade framåt. Bara någon senare tvingades Santi Mina utgå och Fabián Orellana kom in.

Under slutet av matchen tryckte Celta Vigo på framåt. Det blev ett spännande avslut och avgörandet kom på tilläggstid. I den tredje tilläggsminuten tog Orellana emot bollen i straffområdet, vek åt vänster och sköt in 3-1!

Det blev slutresultatet och Orellanas mål tog Celta Vigo vidare till åttondelsfinal i spanska cupen.