Första halvlek:

Celta Vigo ställde upp med en något annorlunda startelva där Jonathan Vila tog mittbacksplatsen bredvid Andrés Túñez. Ordinarieförsvararen Vadim Demidov är skadad och Carlos Bellvís var inte med i truppen. Men den stora förändringen var att Natxo Insa fick börja.
   Abel Resino valde att börja med tre mer defensiva mittfältare i Insa, Borja Oubiña och Álex López på bekostnad av en offensiv mittfältare. Även längst fram var det förändring eftersom Mario Bermejo inledde på topp istället för Chu Young-Park. Bredvid veteranen spelade Augusto Fernández och Michael Krohn-Delhi.

Det var ett defensivt Celta som inledde matchen och det syntes på spelet. Resino hade sagt åt sina mannar att ta det lugnt. Båda lagen startade matchen försiktigt ville inte gå bort sig. Det viktigaste för de ljusblå var att ha flera spelare på rätt sida om bollen och täppa till ytorna på egen planhalva.
   Nervositet märktes också i spelet från båda lagen då det slarvades i en del passningar. Den defensiva inriktningen gjorde att det inte hände mycket framåt de första 45 minuterna för Celta.

Mallorca hade ett litet spelövertag i början av halvleken men de skapade inte några särskilt farliga målchanser. Efter drygt 25 minuter kom Celta in mer i matchen. De ljusblåa hade en fem minutersperiod då laget vågade lite framåt och Bermejo hade en halvchans från kanten men anfallaren sköt strax utanför.

Andra halvlek:

Den andra halvleken blev bättre från bortalaget som gick mer framåt och spelade för en seger. Michael Krohn-Delhi slog två bra frisparkar som oroade Dudu Aquate i Mallorca-målet. Men de riktigt farliga chanser uteblev och det var inte många skott på mål.
    Men Celta Vigo tog över mer av matchen men lyckades inte få någon utdelning. Hemmalaget hotade en del framåt genom Giovani Dos Santos som är väldigt teknisk men han stannade upp deras spel vid flera tillfällen. Men anfallaren skulle avgöra matchen.

Mallorca etablerade ett tryck framåt mot Celtas mål de sista tio minuterna av matchen. De ljusblå hade ibland sju eller åtta spelare i eget straffområdet och det var inget organiserat spel. Hemmalagets tryck skulle ge utdelning.
   En minut från slutet slogs ett inlägg från vänsterkanten som Tomer Hemed gick upp och nickade. Javi Varas räddade skottet men släppte en retur. På den var Dos Santos först och mexikanen slog in ledningsmålet. Vild glädje utbröt i hemmalaget och på läktaren.

Celta tog avsparken men hann bara slå upp bollen innan domaren blåste av matchen. Flera spelare i den ljusblå tröjan satte sig ned på marken. De insåg vad förlusten troligen innebär.

Sammanfattning:

Bottenmatchen mot Mallorca slutade med en tung förlust för Celta Vigo som nu ligger sist i serien. Det blir oerhört svårt att ta sig upp från botten och ovanför nedflyttningsstrecket nu även om det finns en matematisk chans.
   Direkt efter matchen känns resultatet orättvist och att oavgjort hade varit bättre. Celta förtjänade nog en poäng i denna match och den slutade på ett väldigt surt sätt.
   Men Celta fortsätter att inte göra några mål och saknaden av Iago Aspas är stor. Han hade troligen fått in någon boll de senaste tre matcherna medan Mario Bermejo och Chu Young-Park missar för mycket. Det målet från Aspas hade kunnat innebära en eller fler poäng som varit extremt viktiga.
   I nästa match väntar Zaragoza på bortaplan i ännu ett bottenmöte. Vi får se hur spelarna tar den här förlusten, om de lyckas fokusera om och hitta hopp någonstans.