Celta Vigo började matchen väldigt bra och tog ledningen redan i den femte minuten genom Theo Bongonda. Yttern sprang in i straffområdet och avslutade snyggt i högra hörnet, 1-0 till ”de himmelsblåa”.

Celta Vigo fortsatte att spela bra efter ledningsmålet men allt eftersom kom Las Palmas in mer i matchen. I den 19:e minuten träffade Willian José ribban med ett rungande skott och spelet blev jämnare.

Las Palmas skapade fler heta lägen och fick i den 31:a minuten straff efter att bollen tagit på Gustavo Cabrals hand. Mittbacken höll handen stilla och Celta Vigos spelare protesterade vilt men domaren pekade på elva meterspunkten och fram klev Jonathan Viera. Anfallaren slog lugnt in straffen i mål och det var kvitterat.

I den andra halvleken fortsatte Las Palmas att ha det mesta av bollen och skapade de bästa chanserna. Men de riktigt heta lägena uteblev för båda lagen och Celta Vigo spelade utan sin vanliga intensitet och spelarna verkade slitna från veckans cupspel.

I den 66:e minuten byttes John Guidetti in och Iago Aspas gick ut. Några minuter senare valde domaren att varna Orellana för filmning och det var chilenarens andra gula kort. Yttern lämnade planen under protest och i väldigt långsamt tempo. Ett tufft beslut från domaren och Celta Vigo fick därmed spela sista kvarten med en spelare mindre.

Las Palmas fortsatte att ha mycket boll men skapade lite framåt. Celta Vigo försvarade sig bra med hela laget och försökte kontra ibland. Med fem minuter kvar att spela byttes Pape Cheikh in och Nemanja Radoja gick ut.

När klockan slog över till 90 minuter slogs bollen in i straffområdet och där fick Willian José en tå på den. Bollen gick förbi Sergio Álvarez och in i mål, 2-1 till Las Palmas. Efter fyra minuters tilläggstid blåste domaren av matchen och det blev en väldigt tung förlust för Celta Vigo.