Första halvlek:

Celta Vigo gjorde sig redo för match men knappt någon timme innan avspark gjorde kluben klart med sin andra värvning i januari. Welliton lånas in från Spartak Moskva för resten av säsongen. Luis Enrique har efterlyst en till anfallare och nu fått det.

I matchen mot Granada satt den första värvningen Íñigo Lopez på bänken medan Augusto Fernández var tillbaka i startelvan efter sin avstängning. Även Nolito fick chansen från start medan Aléx López fick sitta på bänken. De elva lirarna som inledde matchen var:

Yoel Rodríguez,
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro,
Rafinha, Borja Oubiña, Augusto Fernández,
Fabián Orellana, Charles, Nolito.

Celta Vigo sparkade igång matchen på Los Cármenes och Yoel Rodríguez fick röra bollen redan efter cirka 40 sekunder när han tog hand om ett inlägg från Brahimi. Granada inledde piggt och verkade farliga framåt. De himmelsblåa tog det mer försiktigt och säkrade hemåt.

Efter drygt en kvart fick Granada en hörna och Yoel bestämde sig för att ge sig ut på äventyr. Målvakten skulle boxa bort bollen men missade helt, ingen hemmaspelare kunde dock utnyttja det och annars var det ganska chansfattigt i matchinledningen.

Strax efter det sköt Brahimi ett halvfarligt skott efter att Gustavo Cabral slarvat med en passning. Yoel räddade men Granada-anfallaren verkade vara på spelhumör.
I den 25:e minuten fixade Nolito frispark i ett bra läge för de himmelsblåa. Fabián Orellana klev fram och sköt bollen rakt i muren.

Lite senare fick Celta Vigo en hörna och Orellana slog den kort till Rafinha. Mittfältaren tog sig förbi en motståndare och slog mycket fint i bollen mot den bortre stolpen. Där dök Cabral upp och nickade in 0-1. De himmelsblåa tog ledningen och det var mycket tack vare den unge brasilianarens fina förarbete.

Granada fick en riktigt bra chans att kvittera när tre spelare blev nästan helt fria efter att Celta Vigo misslyckats med en offsidefälla på en frispark. Youssef El-Arabi nickade men bollen gick rakt på Yoel som räddade.

Kvitteringen kom dock på en nick från El-Arabi några minuter senare när han satte dit en hörna. Cabral förlorade duellen och bollen gick in i mål via stolpen. 1-1 var resultatet i halvtid efter en jämn första halvlek. 

Andra halvlek:

Fyra minuter in i den andra halvleken kontrade Celta Vigo och Nolito kom helt fri mot målvakten. Men mittfältaren tog alldeles för lång tid på sig och Manuel Iturra kunde bryta efter en fin tackling. Dåligt gjort av spanjoren som måste avsluta tidigare när han får ett så pass bra läge.

Luis Enrique gjorde sin första förändring i den 53:e minuten när Charles haltade ut och ersattes av Santi Mina. Ett byte som försvagade Celta Vigo men förhoppningsvis är det inget allvarligt med 29-åringen.

På planen turades lagen om att ha bollen och att gå framåt. Celta Vigo såg farliga ut vid sina omställningar och de himmelsblåa var sugna på ett ledningsmål. Enrique gjorde sitt andra byte i den 60:e minuten när Jon Aurtenetxe kom in istället för Borja Oubiña som hade en varning.

Aurtenetxe gick in som mittback medan Andreu Fontás tog steget upp till defensiv mittfältare. Några minuter senare blockerade inhopparen ett farligt skott från en motståndare innan bortalaget kunde rensa bort bollen.

Matchen fortsatte att vara jämn och det skapades få målchanser. Båda lagen såg ut att kunna avgå med segern och det var nervöst på slutet. När cirka sex minuter återstod byttes Michael Krohn-Delhi in istället för Orellana.

Dansken provade med skott direkt men avslutet gick rakt på Roberto Fernández i Granadas mål. Några minuter skulle dock Krohn-Delhi visa att det var ett bra beslut av Enrique att byta in honom. Mittfältaren tog sig in i straffområdet och slog in bollen mot målvakten som stötte bort den. Där fanns Fernández som satte 1-2 i öppet mål och Celta Vigo hade tagit ledningen.

Granada gick framåt på tilläggstid men Celta Vigo försvarade sig bra och fick tiden att gå. Matchen slutade 1-2 och de himmelsblåa tog tre viktiga poäng när man vann för första gången på tolv matcher i Granada.    

Sammanfattning:

Det var en jämn första halvlek där lagen hade ungefär lika mycket boll. Celta Vigo tog ledningen genom Gustavo Cabral efter ett fint förarbete av Rafinha. Granada kvitterade dock senare genom Youssef El-Arabi som nickade in en hörna.

Den andra halvleken var fortsatt väldigt jämn och ett sent mål från Augusto Fernández blev avgörande. Celta Vigo hade innan den här matchen inte gjort mål på sina tre senaste bortamatcher men gjorde nu två och går i och med segern om Granada i tabellen.

När det återstod tio minuter gick mina tankar till den sura förlusten mot Espanyol nyligen där Celta Vigo släppte in ett mål i slutet av matchen. Men nu blev det tvärtom och de himmelsblåa tog tre poäng efter ett sent avgörande.

Det här var första gången som Celta Vigo vunnit två matcher i rad och laget har spelat bra i januari. Nu blir det två svårare omgångar mot Athletic Bilbao och Villareal. Förhoppningsvis kan de himmelsblåa fortsätta plocka poäng för att hålla sig ifrån bottenstriden.