Efter en allt annat än tillfredställande höst verkar Athletic ha vaknat till något. Om vi bortser från matchen mot Barcelona, som är alldeles för bra iår för att ta med i beräkningen, så är vi obesegrade i de fem senaste matherna. Den allt mer kritiserade tränaren Valverde har fått lite mer andrum och påstod i en presskonference i veckan att moralen är hög och att laget är redo för kvällens drabbning. Detta trots att Bilbaolaget hade en tuff och fysik match i helgen mot ett övermäktigt Barcelona. Jag är benägen att hålla med om att moralen borde vara hög, för även om siffrorna visade en sak så tyckte jag att spelet i helgen såg stundtals riktigt bra ut.

Så tillbaka till kvällens match. Även den mot ett lag från Barcelona, nämligen RDC Espanyol.

Athletic får tillbaka Iraola som jag gissar går direkt in på sin ytterbacksplats, något som jag hoppas ger De Marcos chansen att få visa sina offensiva talanger(håller tummarna för att det är på Beñats bekostnad).

Det som oroar mig mest är att Athletic får klara sig utan vår eftertraktade stjärnback Laporte som är avstängd denna match. För oss som vecka efter vecka följer det här Athletic vet vilken enorm förlust hans frånvaro är. Laportes stabila spel har många gånger varit helt avgörande i om vi tagit poäng eller inte.

Laportes frånvaro borde göra Etxeita och San José till mittbackspar. Och Balenziaga tar sin vänsterbacksplats som vanligt.

På mittfältet kommer vi med stor sannolikhet se Iturraspe, ojämna Rico, Susaeta och Munian. Och på topp kommer vi att se den självskrivna anfallaren Aduriz(som förövrigt har gjort fyra mål på tre matcher nu).

Jag tror att Espanyol kommer gå hårt för att göra ett tidigt mål och sen försöka stänga matchen. Lyckas man med det så kommer vi att se en stängd och fysisk match där Athletic ligger högt upp i banan och Espanyol, sin vana trogen, ligger på kontring.

Lyckas vi däremot hålla ut den initiala anstormningen så tror jag att det här kan bli en riktigt härlig kväll för Athletic.

Ska vi jinxa och gissa på ett 3-1 resultat?

Mot Copa del Reyfinalen 2015!! Aupa!