Startelvor

Atlético de Madrid
Moyà
Vrsaljko – Savic – Godín – Lucas
Koke – Gabi – Saúl – Carrasco
Griezmann – Gameiro

Las Palmas
Varas
Michel – Lemos  - Bigas – Lopes
Gomez – Montoro – Mesa
El Zahr – Livaja - Viera
 
Första halvlek
Det är en mycket lovande start på matchen där båda lagen verkar bjuda upp. Efter bara 30 sekunder kommer matchens första ”nästan möjlighet” för Atleti.
Inledingen på matchen är intensiv och ganska jämn men där Atleti verkar vara laget som har lite lättare att komma fram i sista tredjedelen.
 
Efter en kvarts spel är det så när att Atlético tar ledningen. Efter ett långt inkast från höger blir det lite flipper i straffområdet. Tillslut studsar bollen så att Saúl kan komma åt den, på halvvolley avslutar han men bollen går i insidan stolpen och i princip längs mållinjen men bort från mål.
 Efter detta börjar Las Palmas sätta sin prägel mer och mer över matchen med sitt fina possesion-spel där de stundtals hittar fina ytor.
Atlético å sin sida försöker så klart utnyttja deras modiga spel där de gärna vill komma upp i press på deras centrala spelare för att ställa om.
 
Kevin Gameiro lyckas precis med det när han gör en bra brytning på en sidlesspassning och med endast mittförsvararna kvar väljer han ett långt pet för att komma fri. Han lyckas med det men känner sig nog för pressad och försöker i slutändan att passa Griezmann men bollen styrs till Javi Varas händer.
 Koke slår en perfekt 40 meters passning i djupet till Griezmann som får med sig bollen på ett bra sätt med sitt bröst och skapar sig ett mycket bra avslutningsläge. Aningen stressad lyckas han dock inte träffa mål.
 
Las Palmas får en bra möjlighet när bollen studsar rätt efter ett inlägg, bollen fångas upp och passas bakåt men avslutet av Viera blockeras och Moyà behöver inte ingripa.
Wow, ett riktigt kanonskott från Lemos. Från ca 40 meter drar han på ett tungt skott som träffar ribbkrysset.
 
Det är alltjämnt Las Palmas som har den klart största delen av bollinnehavet och de spelar bra men har ganska svårt att komma hela vägen fram. Atlético Madrid verkar dock ganska frustrerade, kanske för de missade målchanserna som har varit.
 
Ett jättefint anfall av Atleti i den 38:e minuten där Koke gör ett överlapp på insidan på Vrsaljko, Koke får bollen och hittar in med en passning till Gameiro en meter från mål. Men avslutet är alldeles för dåligt och går utanför stolpen.
 
Andra halvlek
Den första målchansen kommer efter cirka tio minuter efter en hörnvariant av Atleti. Gabi slår en låg hörna bakåt där Koke möter men skottet går högt över.
 
Atlético Madrid (vissa spelare i alla fall) känns även efter pausen aningen frustrerade i sitt spel.
 
Las Palmas kommer fram fort i en omställning, bollen går till Roque Mesa i djupet som får till ett bra avslut men Moyà står för en fin räddning.
Minuten senare skjuter Griezmann ett distansskott,  men bollen tar i ryggen och studsar ut till Saúl. Saúl får till ett jättefint skott, hårt och med en fin liten skruv som letar sig bakom Javi Varas in i mål. Mycket viktigt mål som nog ger spelarna lite välbehövli harmoni.
 
Efter målet kommer Las Palmas till två ganska bra möjligheter men de lyckas inte helt med sina avlsut. Efter det känns det som att matchen står ganska still ett tag, åtminstone runt de båda straffområdena. För på det är fortfarande en bra intensitet i matchen.
Las Palmas fina posesion-spel har dock avtagit en aning. De har fortfarande ett bra bollinnehav men de kommer inte riktigt åt samma fina ytor som de gjorde den sista halvtimmen i första halvlek och delvis i inledingen på andra.
 
Den avslutande delen av matchen är ganska händelselös där Las Palmas aldrig får till någon forcering och Atlético kan faktiskt spela klart matchen hyffsat bekvämt.