Här är vad några av Barçaspelarna hade att säga:

Andrés Iniesta

– Det vore ett misstag att tro att vi är favoriter, men laget känner sig bra och vi har en god chans att vinna. Vi möter ett lag som har väldigt mycket talang. Det är trots allt en final och de har också sin tredje titel att spela för den här säsongen. Om vi spelar som vi har gjort under säsongen har vi en bra chans att vinna. Men vi spelare ser inte oss själva som favoriter, det vore ett misstag.

– Vi ska försöka se till att Xavi får lyfta bucklan på lördag. Det är en extra motivationsfaktor i en match som egentligen inte behöver någon extra motivation.

– Vi måste se upp för Pirlo. Han är en riktigt bra spelare. Han är unik på grund av det inflytande han har när han spelare, hur han hjälper sitt lag att spela fotboll. Han är en förebild för alla som vill spela bra fotboll. Med en enda passning kan han slita isär motståndarlaget.

– Om man jämför Pirlo och Xavi måste jag ändå säga att min lagkamrat är nummer ett. Jag har haft lyckan att ha Xavi som lagkamrat och vän under hela min karriär. Det har varit ett privilegium. Jag hoppas att hans sista match kommer att sluta med en seger.

– Jag har haft lite skadekänningar, men det är allt. Jag tänker inte ens tanken att jag ska missa matchen på lördag. Jag hoppas vara tillgänglig för spel så att jag kan hjälpa klubben vinna en ny Champions League-titel.


Xavi Hernández

– Den här säsongen är väldigt bra, men den kan bli extraordinär. Vi vill göra det här till en historisk säsong och vi kommer till matchen i bra form.

– För mig kommer det att bli en mycket speciell match. Jag kunde aldrig föreställa mig slutet av min karriär på den här sättet. Det skulle vara ett stort privilegium att vinna klubbens femte Champions League-titel.

– Min favoritsäsong i Champions League är den vi avslutade i Rom. Det gottgjorde att jag missade finalen i Paris 2006. Den här säsongen är speciell också eftersom det är den sista jag spelar som Barçaspelare och jag vill avsluta min karriär här med Champions League-titeln.

– Luis Enrique har varit en väldigt bra ledare och fått oss att jobba riktigt bra tillsammans. Jag hoppas att han stannar i Barcelona.

– Våra tre anfallare är så bra att vi inte behöver ha särskilt mycket kontroll på matcher för att vara ett hot för motståndarna.

– Varför skulle vi tröttna på att vinna? För oss är ett oavgjort resultat eller en förlust ett misslyckande. Vi är tränade för att vinna.

– Oavsett om jag startar matchen, sitter på bänken eller på läktaren kommer jag att försöka hjälpa laget att vinna en femte Champions League-titel. Det här är en gåva jag inte hade väntat mig.

– Alla ser oss som favoriter, men det kommer inte att bli enkelt. Det kommer att bli väldigt tufft. Det kommer att bli en jämn match och vi ser verkligen fram emot den.


Javier Mascherano

– Vi möter ett lag som också är ute efter att vinna trippeln, men vi kommer att göra allt för att se till att titeln inte glider ifrån oss. Det här är en chans att skapa historia i Barcelona.

– Vi förbereder oss inför finalen på precis samma sätt som vi förberett oss för de 59 andra matcherna vi spelat den här säsongen. Fansens eufori påverkar oss inte, vi kan kontrollera våra känslor och vi vet att vi inte är garanterade någonting trots att vi har tagit oss så här långt.

– Ingen är oövervinnerlig, det är ett ord som inte existerar i fotboll. Det skulle vara väldigt dumt om vi trodde att vi inte kunde förlora finalen.

– Det är alltid en underbar känsla att vinna en titel, men känslan är ännu bättre när det handlar om Champions League, som är en väldigt prestigefull turnering. Vi får hoppas att vi alla tar det här stora steget i våra karriärer och vinner matchen på lördag.

– Det finns stunder när Messi har bollen då det inte spelar någon roll vad motståndarna gör, Messi gör vad han vill ändå.

– I fotboll, precis som i vanliga livet, vinner du ibland och förlorar ibland. Det är många omständigheter och detaljer som kan göra att man förlorar en match och vi kommer antingen vinna eller förlora på söndag.

– Tévez är en av de bästa fotbollsspelarna jag har spelat med. Han är en vinnarskalle som har satt sin prägel på alla lag han har spelat i. När man markerar honom måste man vara försiktig, för han är en spelare som älskar att spela den här typen av matcher.


Marc-André ter Stegen

– Vi har haft en strålande säsong defensivt, vi har varit väldigt bra i varje aspekt eftersom vi har varit fokuserade hela tiden.

– Vi vet att vi måste göra en riktigt bra match eftersom vi möter ett hårt arbetande lag som inte kommer att ge bort något gratis.

– Att jag spelade i Copa del Rey i lördags var väldigt viktigt för mig så att jag fick lite rytm. Jag är i bra form, det är vi alla, och vi har en chans att vinna den här finalen.

– Det här är en fantastisk möjlighet för mig personligen, men också för hela laget. Vi måste vara stolta över hela den här säsongen och nu ska vi se till att avsluta den på bästa möjliga sätt.

– Jag njuter verkligen av att se Messi göra mål, men det spelar ingen roll vem som är nyckeln till seger så länge vi får lyfta bucklan.

– Buffon är en väldigt bra målvakt och det finns ingenting jag kan säga som inte redan har sagts. Han gör en av sina bästa säsonger och jag vet att han har en möjlighet att vinna Champions League, men jag vill också vinna.


Sergio Busquets

– Vi hoppas att vi kan vinna Champions League med vår egen fotbollsfilosofi.

– Det kommer att bli en tuff match eftersom det är en Champions League-final och både vi och Juventus vet hur svårt det är att ta sig hit. Det kommer att bli svårt, men vi kommer att ge allt.

– Juventus har några viktiga spelare som till exempel Arturo Vidal, som är en väldigt komplett spelare. Vi ska försöka vara bättre än han.

– Messi kan göra målet han gjorde mot Athletic var som helst och när som helst. Han är den mest oförutsägbara spelaren i världen, den absolut bäste. Han kan göra ett sådant mål igen eftersom han är så talangfull och oförutsägbar.

– Duellen på mittfältet kommer att bli väldigt viktig på lördag. Vidal är en viktig taktisk roll på grund av hans ständiga löpande. Vi hoppas att vinna kampen på mittfältet eftersom vår filosofi är att hålla i bollen och dominera centralt på planen.


Ivan Rakitic

– Vi tar oss an finalen i toppform. Det kan bli en mycket speciell dag på lördag, men vi måste se till att förbereda oss inför matchen som om det vore vilken match som helst.

– Jag spelade Europa League-finalen förra året, men det är inte samma sak. Vi borde inte ägna så mycket tankar åt att se det som en final. Vi kan behöva ändra en del saker, men det viktigaste är att njuta av matchen.

– Vi respekterar Juve till hundra procent. De har gjort en briljant jobb för att ta sig till final. Vi vet att vi behöver spela på den absolut högsta nivån eftersom vi möter ett väl förberett lag. De förtjänar att vara där de är.

– Vi vet vilken kvalitet som finns i Juventus och vi vet att vi måste matcha deras intensitet. De har ett väldigt starkt lag och det handlar inte bara om deras mittfält. De har spelare i världsklass och vi har stor respekt för dem. Vi måste förbereda oss på att sätta hög press och äga så mycket boll som möjligt.
Källor: fcbarcelona.com, sport.es, uefa.com