Detta är vad några av Barçaspelarna sa efter matchen:

Javier Mascherano:

– Det är en lång väg kvar, särskilt eftersom vi har Champions League att tänka på också. Det vore ett misstag att sakta in och ta det lugnt nu.

– Det var en galen match, särskilt i första halvlek. I pausen gjorde vi några förändringar som verkligen gynnade oss.

– Den här klubben har alltid kännetecknats av en spelmodell som vi respekterar, för det är vad folket gillar och vill ha. Fotboll har många olika faser och allt handlar inte om bollinnehav. Det handlar också om att sätta press och veta när man ska göra olika saker.

Luis Suárez:

– Det var mitt viktigaste mål för Barça hittills, det har enorm betydelse med tanke på vilka motståndarna var. Vi är väldigt glada. Vi visste att det var en viktig match för att hålla oss kvar i toppen av tabellen och ta ett övertag gentemot motståndarna.

– Vid mitt mål försökte jag utnyttja ytan mellan försvararna och vara så snabb som möjligt för att inte ge mittbackarna någon tid. Jag behövde få kontroll på bollen på rätt sätt och lyckligtvis gick det bra.

– Det var en fantastisk passning från Alves, han läste spelet väldigt bra. När jag såg att han stannade till reagerade jag och han placerade bollen helt rätt. Jag tittade inte ens på Casillas för i en situation som den jag var i söker man alltid den bortre stolpen. Går man på främre stolpen täcker målvakten den i princip alltid.

– I första halvlek spelade vi väldigt direkt och Real Madrid satte press på oss. Vi hade inte bollen så mycket i första halvlek, men vi kämpade för att bli bättre ända till slutet.

– Det är fortfarande mycket att göra, vi vet att ligan är väldigt svår. Vi måste ta tillvara på det här övertaget mot ett väldigt starkt lag som Madrid. Man vet aldrig vad som kan hända om man slappnar av en sekund.

– Vi har en väldigt liten marginal för att göra fel. Real Madrid är Real Madrid. Vårt öde är i våra egna händer, men vi kan inte ta något för givet. Vi har inte vunnit ligan än.

Andrés Iniesta:

– Det var många olika perioder i matchen, Real Madrid hade ibland bollen mer än vad vi hade. Båda lagen hade många chanser. Det var två mycket bra lag som spelade mot varandra och vi försökte äga så mycket boll som möjligt på mittfältet, men det är svårt mot ett lag på den här nivån. Jag tycker att vi alla ska njuta av den här dagen.

– Vi försökte ta tillvara på de bra perioder vi hade genom hela matchen. Det var stunder när vi hade bollen och det var stunder när vi var tvungna att hitta ytor. Vi känner oss säkra vid fasta situationer. På det stora hela är vi nöjda.

– Att kramas och skaka hand med motståndarna i spelartunneln innan matchen var inte något vi normalt sett gjorde förut. Det som är så bra med fotboll är att man kan lämna allt som har hänt på plan och vara vänner efteråt. Vi har samma alla samma jobb, fast med olika mål, men i grund och botten är vi alla fotbollsspelare. Det fiendskap som pågick mellan oss tidigare var inte normalt.

Ivan Rakitic:

– Vi har inte vunnit någonting ännu. Vi kan njuta av vinsten lite grann, men vi är medvetna om att vi har mycket kvar att göra.

– Tre poäng mot Real Madrid är alltid speciellt. Det var härligt för våra fans.

– Vi inledde matchen bra och kunde ha gjort 2-0, men det här är fotboll och den är oförutsägbar.

– Nu kommer vi till den svåraste perioden – avgörandet i både Champions League och ligan.

– Tifot var spektakulärt. Jag vill tacka fansen för i kväll var de vår tolfte spelare. Den här segern är deras.

Jérémy Mathieu:

– Det viktigaste är de tre poängen. Det är viktigare än mitt mål. Vi lämnar Real Madrid fyra poäng bakom oss och det innebär att det var en bra kväll.

– Vi har jobbat mycket på frisparksstrategier och olika varianter och i kväll gick det bra. Jag är väldigt glad.

– Ingenting är avgjort ännu, det är fortfarande många väldigt viktiga matcher kvar. Det är många poäng kvar att spela om och vi har en komplicerad månad framför oss i april. Spelschemat är helt galet.

Claudio Bravo:

– Stämningen var fantastisk. Jag är nöjd med hur vi spelade och att vi tog tre poäng, vilket är livsviktigt för att kunna vinna ligan.

– Jag njöt av allt runt el Clásico, allt från uppvärmningen, när vi äntrade plan, tifot och hela vägen till slutet av matchen.

– Jag är nöjd och glad över min insats. Vi var lite trötta efter City-matchen.

– Vårt situation just nu är riktigt bra, men vi kan inte slappna av utan måste fortsätta fokusera på nästa match. Vi måste jobba hårdare än någonsin och bibehålla vår koncentration.Källor: fcbarcelona.com, sport.es, mundodeportivo.com, as.com