Startelvor

Atlético Madrid
Oblak
Juanfran – Savic – Godín – Filipe
Carrasco – Koke – Gabi – Saúl
Torres – Griezmann

Real Madrid
Navas
Carvajal – Varane – Nacho – Marcelo
Vasquez – Modric – Kovacic – Bale
Isco
Ronaldo
 
Första halvlek
Matchen inleds precis som ett derby ska göra, i ett högt tempo från båda håll. Ganska jämnt spelmässigt är det men dock med en fördel för Atleti, både sett till bollinnehav och målchanser.
En farlig inläggsfrispark från Carrasco och en bra löpning i djupet av Torres skapar två riktigt bra möjligheter.
 
Ett bra inlägg av Marcelo hittar fram till Ronaldo som får till en hård nick ner i backen men Jan Oblak står för en kanonräddning precis på mållinjen. Retur släpps men där kommer en Atleti-försvarare och får undan bollen till en resultatlös hörna.
 
Efter ungefär en kvart in i matchen börjar matchen få lite riktig derbykaraktär, först på planen vilket sedan så klart följs upp av publiken.
Sett till bollinnehavet har Real tagit över matchbilden men Atlético har haft möjlighet till några kontringar.
 
Atlético spelar alldeles för modigt och svårt utanför eget straffområde vilket straffar sig när Godín slarvar med passningen. Det leder till ett avslut från Modric men Oblak kommer ner bra och räddar.
Det blir ändå Real Madrid som tar ledningen efter 23 minuter efter en frispark från Ronaldo styrs via muren in i mål. Frisparken går mellan muren efter att Gabi tagit ett steg ut och styrs sedan på Savic som vinklar sig en aning.
 
Det är en väldigt jämn match med fortsatt bra fart, dock aningen lägre än inledningsvis. Båda lagen har ganska lika matchplaner med att backa ner när de inte har bollen och sedan spela ganska säkert med den. Dock lite mindre risktagande från Real kanske, av uppenbara skäl.
 
Andra halvlek
Atlético känns betydligt hetare inledningsvis och Real känns aningen stressade och bjuder bort bollen två gånger om under en kort period.
Atlético får några möjligheter genom Griezmann men ingen som riktigt hotar Navas.
Riktigt bra inledning av hemmalaget de första tio minuterna.
Riktigt bra drag på Zoran Zoric &Co på läktarna.
 
Real får en kontring via Modric men Atlético lyckas bryta hans avgörande passning. Real lyckas dock hålla kvar bollen i spel och får till slut en frispark vid sidlinjen. Modric slår den bra och Bale hoppar högst på frisparken men nickar över.
 
Dubbelbyte i Atlético, Correa och Gameiro kliver på gräset. Av det går Gabi och Torres. Offensivt byte som placerar Saúl i mitten bredvid Koke.
 
Dubbelvarning får vi se med på Koke och Ronaldo efter att de stått och tryckt pannorna mot varandra.
 
Matchen har lugnat ner sig lite men det känns ändå som att samtliga spelare är att hugga, framförallt Atletis offensiva linje ligger redo på Reals defensiv.
 
Men Real Madrid får dit 0-2 efter en straffpsark  där han lurar ner Oblak i det högra hörnet och skjuter i det vänstra.
Straffen var det Savic som drog på sig efter ett litet klumpigt agerande där han ”hakade” ner Ronaldo med sitt ben.
Ronaldo får även göra ett hattrick med, när Real kontrar in 3-0 efter 77 minuter där Bale står för en fin löpning och ett perfekt inspel till portugisen.
 
Med en leding på tre mål blir ju så klart känslan att matchen dör av en hel del då gapet helt enkelt är för stort för att ta igen eller tappa, och det syns till viss del på spelarna tycker jag.
På läktarna är det dock full fart hela vägen in till slutet.
 
Matchfakta
Atleti: Oblak; Juanfran, Savic, Godín, Filipe; Carrasco, Gabi (Correa62’), Koke, Saúl; Griezmann, Torres (Gameiro 62’)
Real: Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo; Vasquez (Asensio 86’), Modric, Kovacic, Isco (Benzema 79’), Bale; Ronaldo (James 83’)
Mål: Ronaldo (23’, 71’, 77’)
Varningar: Gabi (26’), Koke (63’), Godín (71’), Juanfran (84’), Ronaldo (63’), Vasquez (78’)
Bollinnehav: 48% - 52%
Skott på mål: 7 - 8
Orsakade frispark: 21 - 14