Innan matchen väljer Valverde att starta med samma elva som han gjorde i den första matchen. Roma väljer att starta i princip med samma elva också.

Man märker redan från första minuten att Roma är mycket hungriga och har den optimisten i sig. Redan i den 4:e minuten hittar De Rossi en fin boll till Edin Dzeko som tar emot den och skjuter bollen i mål!!! 1-0 Roma på Stadio Olimpico i Rom. Arenan kokar av glädje och optimismen ökar och ökar. Efter det målet höjer Roma sig sakta men säkert. Tiden går och Barca kommer ingenstans, man skapar inga heta chanser och har inga avslut på mål vilket är lite chockande.

Den första halvleken är avslutad och det står 1-0 till hemmalaget och då tänker man att Barca måste göra en bättre andra halvlek.

När den andra halvleken startar då är det hemmalaget Roma som sätter fart igen och i den 57:e minuten fäller Gerard Piqué Dzeko i straffområdet och domaren tvekar först att blåsa straff men sekunder senare blåser han straff då han tar hjälp av linjedomaren. Straff till Roma!! Daniele De Rossi kliver fram och skjuter bollen i mål!! 2-0 till Roma och nuuu börjar vi prata om en match med spänning!

Efter det målet hoppades jag att Barca ska vakna men det händer inte! Laget från Rom var lika hungriga som Russell Crowe i filmen Gladiator!! Man ville bara besegra allt som går! Minuterna går och Valverde gör inga byten. Redan i den 81:e minuten kommer André Gomes in och ut går Iniesta. Jag tänkte varför satsar Valverde inte på Paulinho och tar in Gomes istället.

I den 81:e minuten får Roma en hörna och Kostas Manolas hittar bollen med huvudet och nickar i mållll!! Han gör mållll!! 3-0 till Roma och vad hännder!!!?? Hur kan detta vara saaantt!!?? Det som många trodde inte var möjligt är nu möjligt!!

Arenan exploderar som bara den! Arenan exploderar precis lika mycket som när Maximus Decimus Meridius besegrar alla med sin strategi och skicklighet i Colosseumet i Rom.

Barcaspelarna är chockade och det känns som att det finns ingen kräm kvar hos Barcaspelarna då minuterna tickar och Roma har besegrat Barcelona! Roma är i semifinal för första gången i Champions League!
 
Mina tankar efter matcher är många men dagens insats av Barcelona är hur dålig som helst!

Jag förstår inte att varför startar Valverde med samma elva som i den första matchen när det inte ens gick bra i den första matchen även om Barca vinner matchen med 4-1 utan att imponera. Varför sitter exempelvis Dembélé på bänken? Bättre att få fart i anfallet än att parkera bussen och åka ur i Champions League på detta sätt som man inte förstår hur kan det vara sant. Barcelona var inte Barcelona. Det var ett annat lag som man inte kände igen.

Vad ska man säga? Nu måste Barca bara fokusera på ligan och den spanska cupen. Barcas säsong så långt har varit att laget har vunnit sina många av sina matcher utan att ens imponera och att man leder ligan idag som man gör är lite chockande då man i många matcher inte har imponerat och ändå tagit poäng. Det är individuella prestationer som kan vara Barcas fiende! Det är Leo Messi som har ordnat det mesta för Barca den här säsongen och utan honom känns det lite svårt då laget kommer inte så långt fram i sitt spel.

Bara att vara positiv nu och bita i det sura och det söta äpplet!

Visca el Barcaa!!