Inför dagens bortamöte var det en poäng till delad sjundeplacering och två till ledning, idag knep vi alla tre. Malaga förlorade sitt bortamöte och därmed tangerar vi sjundeplatsen, seriens sista omgång spelas dock nästa helg då vi ska ta emot Villareal på hemmaplan.
Nu håller vi bara tummarna för att Athletic vill ge fansen den bästa möjliga avslutning och knipa alla tre poäng, allt annat är för riskabelt.

Upphämtningen av laget idag visar både kämparvilja och laganda, då vi låg under med 2-0 inför dom sista tolv minuterna Aketxe, San José och Williams skrev sig alla in i statistiken som målgörare och tolv minuter senare så hade baskerna inte bara reducerat, man hade även kvitterat och tagit ledningen. Tre nya poäng och förlust för Malaga innebär ett steg upp i tabellen till den så viktiga sjundeplaceringen.
Nästa veckas möte står Villareal för, ett lag som inte har något förutom en bra säsongavslutning att spela för. Jagande Malaga möter Sevilla som i sin tur jagar Valencia, där skiljer det bara en poäng. Där man kan ta hand om fjärdeplaceringen om allt går vägen.
För vår del hoppas vi självklart att Villareal kanske slagit av på takten lite då de är i ett skede där en vinst eller förlust inte spelar någon roll tabellmässigt.

Förövrigt vill jag beklaga att artiklarna inte kommit som sig bör efter och inför matcher. Samt be om ursäkt för att ni får stå ut med att det är jag som står för artiklarna. Dock vill jag höja ett finger för kommande veckor, där redaktionen planerar att göra en Copa Del Rey special. Det dyker även upp en inför sommaren-rapport och en säsongsammanfattning. I det stora hela så är det lite större grejer som händer kommande veckor.