Barcelona ställde upp i vanlig ordning med Bravo i mål. Framför sig hade chilenaren en backlinje bestående av Dani Alves, Pique, Mascherano och Sergi Roberto.

Pivoteplatsen tog Busquets hand om medan Arda och Rafinha spelade framför.

I anfallet huserade Messi, Munir och Neymar.

Första halvlek.

Den första halvlek började i ett relativt högt tempo.  Munir hade ett ypperligt läge att i matchens första minuter sätta 0-1  men fick inte till avslutet.

Istället för 0-1 är det istället hemmalaget som tar ledningen i den 5 minuten. Det är Xabi Prieto som slår ett inlägg som Oyarzabal som nickar in ledningsmålet.

Barcelona såg skärrade ut efter målet och fick inte till sitt spel. I den 33e minuten får dock Arda Turan ett gyllene läge efter snyggt samspel mellan Messi och Neymar men chansen rinner ut.

Hemmalaget la sig på försvarsspel och försökte kontra men lyckades forcera in ytterligare än boll. Sociedads försvarsspel var väldigt kompakt och Barcelonaspelarna hade stora svårigheter att luckra upp den baskiska muren.

Första halvlek slutar 1-0.

Andra halvlek

I halvlek tar Lucho in Andres Iniesta i syfte att få lite mer kreativitet och fantasi i anfallsspelet. Likt den första halvleken var dock baskerna tight med försvarsspelet och det är nästintill omöjligt att hitta några lediga ytor.

Nämnda Iniesta försöker med ett långskott utanför straffområdet men Rulli i baskernas bur gjorde en svettig räddning som höll nollan intakt.

Real Sociedad stack upp i enstaka kontringar men Barcelonaförsvaret var på tårna. Framförallt Mascherano som stod för ett par avgörande glidtacklingar i vanlig ordning.

Neymar, som stora delar av matchen var osynlig, testade lyckan med en väl slagen frispark som dock inte resulterade i något mål.

I slutminuterna får Messi ett gyllene läge att sätta kviteringen men Rulli räddar La Pulgas nickförsök och matchen slutar 1-0 till Real Sociedad.

Summering

Barcelona har nu alltså inte vunnit i ligan på tre raka ligamatcher vilket givetvis är oroväckande. Laget befinner sig i en dipp när allting ska avgöras och måste försöka komma ur denna negativa trend så snabbt  som möjligt.

Nu gäller det att ladda om inför den oerhört viktiga matchen i Madrid på onsdag. Om Barcelona uppträder på detta vis kommer det inte bli rolig på Calderon. 

I med och motvind, visca Barca