I förhandsrapporterna såg det ut som Cholo tänkte starta med en 4-2-3-1 uppställning, men det var nog snarare en 4-5-1, där femmannamittfältet bestod av Diego, Koke, Mario, Sosa och Cebolla. Längst fram Raúl García som ensam referent och måltavla för hopplösa långbollar från backlinjen. Där det bara var Miranda som var den normala startspelaren, flankerad av Manquillo, Alderweireld och Insúa. Längst bak fick Aranzubia åter chansen efter helgens bottennapp.
 
Första halvlek
 
Det är gästerna som omgående tar hand om kommandot och Bale får det första läget när han nickar en frispark från Alonso metern utanför Aranzubias högra stolpe.
 
Den sista veckan har vi inte känt igen Atlético de Madrid och kvällens match var inget undantag från det. Nu var i och för sig startelvan väldigt reservbetonad, men man får inte bjuda på sådana enkla misstag i sitt försvarsspel som man gjorde i matchinledningen. Redan i den sjätte minuten dräller Mario med bollen på egen planhalva och bollen spelas snabbt i sidled till Ronaldo som tar sig in i boxen där Miranda täcker honom, men bakifrån kommer Manquillo inspringande och korsar portugisens löpväg så att säga och kontakt uppstår. Guldbollsvinnaren tar ett halvt steg till innan han faller platt till marken och Mallenco blåser straff. Inte mycket att orda om egentligen och straffen är stenhårt placerad i Aranzubias högra hörn. Trots att han går åt rätt håll är han oförmögen att stoppa bollen och det är 0-1 efter sex minuter.
 
Deja vu, känns det bekant? Det är i alla fall inte något vi har upplevt under Cholo tidigare, men oj vilka hemska minnesbilder det dyker upp i minnet, brrrrrrr.
 
Om inte semin var körd innan så var det så nu, fanns ju inte på världskartan att Atlético skulle göra fem mål på spöket Casillas!
 
Atlético fick chansen till en snabb kvittering sex minuter senare sedan Sosa och Raúl García väggspelat sig fram till ett skottläge för den assisterande lagkaptenen vid kanten av straffområdeslinjen. Skottet blir hårt och med lite skruv på, men den går i insidan av stolpen och ut igen…
 
En olycka kommer sällan ensam, bara tre minuter senare är det straff för gästerna igen. Nu är det på Atléticos andra ytterback som inte har koll på sina tentakler och kapar Bale som är på väg in i boxen till vänster. Återigen helt onödigt agerat och ofokuserat spel från våra ytterbackar och i det här fallet alltså Insuá, som därmed bjuder Ronaldo på ännu en straff. Samma hörn fast lite lägre och Aranzubia åt rätt håll igen, men åter lika chanslös, 0-2.
 
En relativt händelselös kvart följer efter den avgjorda semifinalen, där dock Simeone gör en taktisk förändring när han drar ner Raúl García till högerkanten och låter Diego Ribas agera falsk nia. Real Madrid rullar bollen inom laget och när Atlético väl får tag på bollen tappar man den lika snabbt igen, hopplöst läge liksom.
 
De enda som håller igång är Frente Atlético som verkligen går fram i tv-sändningen hur de försöker gjuta mod i sina rödvitrandiga krigare, som snarare har uppträtt som harmlösa marionetter i den första halvleken.
 
I slutet av halvleken är det Sosa som är falsk nia efter ännu ett platsbyte med Diego, men inte heller detta lyckas väcka liv i den rödvitrandiga sömngångaren.
 
Manquillo som är en av få ljuspunkter i den första halvleken, om man bortser från hans ödesdigra misstag i matchinledningen. Högerbacken får först Arbeloa varnad när han på väg in i boxen, men rivs ner. Frisparken blir resultatlös och i en situation vid mittlinjen kort därefter blir Ronaldo varnad efter att tacklat den unge högerbacken när han inte såg att portugisen kom upp i samma nickduell. Landningen blir vådlig och portugisen belönas med ett gult kort.
 
 
Andra halvlek
 
Simeone gör två byten redan i paus, Manquillo (skadad) och Diego går ut och in kommer Juanfran och Adrián.
 
Matchen är ju körd och det enda jag kunde glädja mig åt hemma i soffan var när Atleticofansen sjunger Campeones, campeones, oe oe oe tio minuter in på den avslutande avslagna matchen.
 
Efter en timmes spel gör Cholo sitt tredje och sista byte när han plockar av Raúl García som förutom sitt hårda stolpskott i matchens inledning, mer gick inför att käfta med Realspelarna i varje tänkbart läge. Han verkade tro att han skulle axla Costas roll som anfallare, när inte brassespanjoren fanns tillgänglig på grund av sin avstängning efter tre gula kort i CdR. Ja just det, Gabi kom in och tog över kaptensbindeln…
 
Atlético tilläts ha lite mer boll i den andra halvleken, men man hade otroligt svårt att forcera den vita försvarsmuren som verkligen var kompakt.
 
Matchen rullar på i sakta mak utan att några vassa målchanser vaskas fram, tills det var en kvart kvar att spela. Då blixtrar det till med två målchanser, först är det Ronaldo som får läget djupt ner i straffområdet, men skjuter rakt i bröstet på Aranzubia från en snäv vinkel. Returen går rakt ut till Arbeloa, men han måste ha käkat valium i pausvilan för han tar alldeles för lång tid på sig och Atléticospelarna hinner blockera bort skottförsöket.
 
I den andra änden av planen är det Cebolla som försöker träffa mål med ett skott från distans, men det täcks via ett ben och går ut till en högerhörna. Sosa slår den mot första stolpen där Mario når högst, men nicken tätt utanför.
 
Hemmalaget får ytterligare ett läge att hyfsa till siffrorna när man i den 83:e minuten kombinerar bra längs högerflanken och där det till slut är Sosa som får avslutsläget från straffområdeslinjen, men Casillas lyckas styra ut det stenhårda skottet till ytterligare en resultatlös hörna.
 
 
Efter en minuts tillägg är Real Madrid definitivt klart för finalen av Copa del Rey.

Matchfakta:

0-1 Ronaldo 6' straff
0-2 Ronaldo 16' straff

Atlético: Aranzubía, Manquillo (Juanfran, 46’), Miranda, Alderweireld, Insua, Mario Suárez, Koke, Sosa, Cristian Rodríguez, Diego Ribas (Adrián, 46’) och Raúl García (Gabi, 61’).
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Varane, Sergio Ramos (Nacho, 46’), Arbeloa, Xavi Alonso, Illara, Modric (Casemiro, 67’), Isco, Bale och Cristiano Ronaldo (Jesé, 76’).

Domare: Undiano Mallenco

Bollinnehav: 37 % - 63 %
Avslut (på mål): 12 (2) - 7 (4)
Hörnor: 4 - 2
Frisparkar: 17 - 14
Gula kort: 1 - 3