Jag vill börja med att referera till min kollega Nicholas artikel om förtjusningen av att hålla på ett mindre lag och inte på ett storlag. Visst är det en härlig känsla när man klarar av att knipa tre poäng hemma mot Real Madrid, när man får se spelarna kämpa och slita för sin klubb och sina fans.
Jag likt många andra som letat sig in här och läser detta, är förmodligen personer som har en passion för fotbollen och jag behöver väl inte konstatera att vi har en skräll!

I lördags bjöd de baskiska spelarna Real Madrid på ett ordentligt motstånd och lyckades inte bara knipa en poäng, utan alla tre.  Real hade överlag svårt att få till sitt spel ordentligt, men man ska inte ta bort Athletics kämparinsats. Muniain visade under lördagen än en gång sin klass och bjöd sina medspelare på alternativ ur pressen som Real Madrid ändå bjöd på. Försvaret ser stabilare ut och man spelar med bättre självförtroende.
Än en gång så var det Aduriz spelaren som jag lyfte fram i min förra artikel, som visade vägen med att göra mål igen. Aduriz visar sig vara dödligt farlig när det kommer till huvudspelet och när det gäller att förvalta chanser, faktum är att om man ser tillbaka på de fyra senaste matcherna så har han gjort mål i tre utav matcherna.

Ska man se till de spelarna som de bägge tränarna har till sitt förfogande så är det väl ingen som någonsin skulle tro att Athletics trupp är någonstans i närheten av Reals trupp värdemässigt. Det var baskerna mot ett världslag. Trots den vassa uppställningen som Real ändå hade med sig till matchen så fick man åka hem tomhänta, där världens bästa spelare och hans lagkamrater inte klarar leverera återigen. 
Håller formen i sig för Bilbao så kan man med en del tur kanske knipa sjunde platsen även om den är väldigt långt bort för tillfället.

På annat håll fick vi även se ett rejält styrkebesked från finalmotståndet i Copa Del Rey där Barcelona totalt dominerade matchen mot Rayo, där Lionel Messi visar att han hittat tillbaka till storformen. Får Athletic bibehålla sin form så kan det bli en riktigt sevärd match, där två lag spelar på sin högsta kapacitet. Dock hoppas jag likt de flesta Bilbao-fans att formen för Barcelona dalar något. Härnäst väntar Celta Vigo borta för Athletic, där Celta Vigo bör både vara på sin vakt och riktigt nervösa. För att Athletic har toppform, det har nog ingen missat.