Primera parte
Efter att spelarna ställt upp sig för den sedvanlig ceremonin med UEFA Champions League-hymnen ljudandes ur Santiago Bernabéus speakersystem var det Atlético de Madrid som satte bollen i rullning på domare Felix Brychs signal. Även om hemmalaget av uppenbarliga anledningar tog hand om bollinnehavet så var det ingen som tog kommandot inledningsvis. Det märktes att båda lagen känner varandra väldigt väl och då ingen ville göra några misstag inledningsvis. Därför rullade Real Madrid runt bollen inom laget samtidigt som Atlético ställde sig i sina respektive försvarspositioner. Samtidigt uppstod en hel del kampsituationer där framförallt Saúl var inblandad flera gånger om. Han hade vissa problem med att hålla reda på sin kropp emellanåt, något som resulterade i ett flertal smällar gentemot motståndarspelare. Diego Simeones manskap hade till skillnad från Madrid en hel del problem att hålla i bollen under press, något som också gjorde att den sällan hamnade i Atléticos ägo under särskilt långa perioder.

Madrid koncentrerade en hel del av sitt anfallsspel längs Jesús Gámez vänsterkant inledningsvis och föga överraskande var det just där som man också skapade sin första målchans sedan Javier Hernández tagit in sig framför Diego Godín och försökt skjuta på ett tillslag, men hans skott gick rakt på Jan Oblak. Atléticos oförmåga att få fast och hålla i bollen längre upp i planen gjorde också att Madrid kunde skapa ytterligare en målchans i anfallet därpå. Oblaks inspark bröts av Sergio Ramos samtidigt som Javier Hernández plockade upp bollen på mittplan och sprang ned mot Atléticos vänsterkant där han sedan spelade James Rodríguez innan han tog en ny löpning i djupet. Mexikanen sprang sig sedan loss samtidigt som Jesús Gámez bara tittade ut mot kanten och colombianen hittade in till Chicharito med en enkel yttersida. Chicharito gick inte inåt i banan och tittade inte bakåt mot en avvaktande Miranda utan sköt direkt mot första stolpen ur en ganska dålig position. Det gjorde också att bollen gick i sidan av Oblaks mål. 

Cristiano Ronaldo försökte också från distans någon minut senare, men hans avslut hotade aldrig det röd-vitrandiga målet. Atlético tog sig upp i Madrids straffområde för första gången efter 16 minuters spel och fick då genast iväg ett skott mot hemmalagets mål sedan Iker Casillas och Sergio Ramos kommunikation brustit i ett avgörande läge. Koke försökte skjuta på mål, men bollen, som damp ned på halvvolley gick över ribban. Efter det här händer inte särskilt mycket i chansväg då Atlético försvarar sig väldigt bra och Madrid inte lyckas hitta några luckor, varken på kanterna eller centralt i banan. Madrid försöker få med så många som möjligt i anfallsspelet där man framförallt använde sig en hel del av Sergio Ramos i andra våg, men det var sällan det lyckades pg.a. Atléticos goda försvarsspel. Atlético spelar dock upp sig under den här perioden och skapar några halvgoda lägen att få in bollen i boxen, men varken hörnsparkar eller inkast resulterar i några farligheter. Nästa målchans dök upp efter 27 minuters spel sedan Jesús Gámez gjort ned Cristiano Ronaldo till vänster om straffområdet, ungefär 22-23 meter från mål. Portugisen ställde sig förstås vid bollen, men överlät frisparken till James Rodríguez då det var ett vänsterläge. Colombianen skickade dock bollen någon meter över mål och det blev aldrig riktigt farligt då Oblak hade väldigt god koll på situationen. 

I samband med den här perioden av matchen bestämmer sig Simeone och hans tränarstab för att pusha upp laget för att utföra ett selektivt presspel under Madrids speluppbyggnad. Det gör också att Madrid blir något mer osäkra i speluppbyggnaden och gör ett par ganska grova misstag i passningsspelet. Först är det Coentrão som tappar ut en boll till inkast och sedan misslyckas James Rodríguez med första touchen i ett läge där hemmalaget försöker gå till kontring. Det gör också att Jesús Gámez kliver in och stjäl bollen ungefär 25 meter från Madrids mål, sedan kliver han in i skottsektorn och skjuter ett skott med högerfoten som Casillas gör en räddning på. En aktion som Atlético utan tvekan hade behövt mycket mer av under onsdagskvällen. 

Efter det här börjar Madrid ta över igen och man gör det via ett något mer tempostarkt passningsspel som förflyttar Atléticos respektive lagdelar från sida till sida. En längre passningssekvens leder slutligen till att James Rodríguez får en passning av Toni Kroos precis utanför straffområdet. Colombianen slår sedan ett utmärkt inlägg mellan Miranda och Juanfran där brasilianaren blir bolltittare och högerbacken tvingas kliva in för att störa Javier Hernández som hittat in i just den luckan mellan mittback och ytterback. Juanfran går in med kroppen och stör mexikanen tillräckligt för att bollen slutligen går ut till en hörnspark. Det kunde ha blivit ett självmål, men som tur är seglar bollen över Oblaks ribba. I sekvensen därpå får Arda Turan en varning sedan han fällt Kroos helt i onödan, en varning som skulle komma att bli problematisk längre fram under tillställningen. Madrid får en frispark, Cristiano Ronaldo laddar och skjuter från ungefär 30 meters håll, men Oblak gör en kvalificerad räddning i samband med att bollen går i just hans hörn och Madrid får en resultatlös hörna. Santiago Bernabéu höjer temperaturen och Atlético har plötsligt problem igen. 

Strax efter Cristiano Ronaldos skott på mål inledde Madrid ytterligare en period där man hade mycket boll, men inte lyckades skapa några riktigt heta målchanser. Atlético stod återigen rätt i försvarsspelet och även om Javier Hernández rörde sig väl inne i straffområdet och mellan Atléticos försvarslinje så kom det sällan några farliga avslut från hemmalaget under sista tio minuterna. Det var i varje fall fallet fram till den 45:e matchminuten. I samband med en situation där Arda hjälper Juanfran och Tiago till ett överläge långt ned på den egna högerkanten och vinner bollen, spelar han den också till portugisen som försöker sätta igång en kontring för att komma ur Madrids presspel. Problemet är dock att han är helt omringad av fem Madrid-spelare och har såväl Koke som Saúl för nära och med otillräckligt med plats för att slita sig loss ur Madrids pressfälla. Det slutar med att Saúl får ta emot bollen felvänd och då han inte ser att Dani Carvajal går upp i rygg på honom så förlorar han också bollen. Samtidigt visar sig varken Antoine Griezmann eller Mario Mandžukic längre upp i banan och det är just här som Madrids bästa målchans också uppstår. Carvajal vinner bollen, Atletis backlinje hamnar helt fel och på mellanhand, Chicharito plockar upp Carvajals bollvinst och spelar sedan Cristiano Ronaldo i sidled. Godín springer i ren desperation för att försöka stoppa portugisen från att göra mål då Jesús Gámez flyttat upp lite för högt. Cristiano Ronaldo får bollen i höjd med straffpunkten när han skickar iväg ett skott på ett tillslag, men Oblak gör en jätteräddning från nära håll och styr ut till en resultatlös hörna. Slovenens aktion är enastående. 

Atlético gör ingen bra första halvlek och har problem med att hålla i boll under press, men trots svårigheterna går man till halvtidsvilan med 0-0 på resultattavlan. 

Segunda parte
Under halvtidsvilan bestämmer sig Simeone och hans tränarstab för att göra en förändring i laget. Ut går Saúl som hade stora problem med att hitta in i matchen och in kommer Gabi för att försöka få till bättre spel när laget väl har bollen vid fötterna. Det ger dock ingen större effekt i inledningen av andra halvlek då det är just Gabi som varken skär av Iscos passningsväg tillräckligt bra eller står nära nog för att blockera passningen. Det gör att Isco kan stå 30 meter från Atléticos mål och slå en mycket intelligent genomskärare mot en djupledslöpande Chicharito som hittat in mellan Godín och Miranda och sedan utnyttjat sin största styrka: djupledsspelet. Miranda hamnar på fel fot, Godín lyckas inte täcka skottet och Chicharito..han skickar bollen utanför Oblaks vänstra stolpe, helt ensam med slovenen. På reprisbilderna är han dock i en klar offsideposition. Atlético har dubbel tur i just den situationen. Samtidigt som ljudnivån på Santiago Bernabéu återigen höjs är det Atlético som försöker gå framåt i banan sedan man vunnit en andra boll via Griezmann på offensiv planhalva. Fransmannen hittar in till Arda som har Pepe i ryggen, men han lyckas ta sig loss från portugisen samtidigt som han försöker vända upp för att hitta ett skottläge. Just när han skall försöka få iväg ett skott faller han till marken, men Felix Brych vägrar blåsa för straff. Det är oerhört svårt att se om det ska vara straff på reprisbilderna, men Sergio Ramos bromsar in och försöker undvika turken som faller till marken. 

De röd-vitrandiga ställer sig i sina respektive försvarspositioner under inledningen av andra halvlek också. Man har ganska stora problem med att hålla i boll och tvingas därför försvara väldigt mycket. När vi har spelat 59 minuter får Madrid en hörna efter att ha försökta ta sig runt på Atléticos högerkant. Den slås in i straffområdet från motsatt flank av Kroos och inne vid straffpunkten står 12 spelare och slåss om bollen i luftrummet. I slutändan är det Raphaël Varane som vinner densamma i luften. Fransmannen nickar på mål, men Oblak står återigen rätt. Han gör en ganska enkel räddning på ett läge som mycket väl kunde inneburit ett baklängesmål. Ett par situationer därpå lyckas Atlético skapa en av sina bättre målchanser i andra halvlek sedan Jesús Gámez lyckats bryta ett uppspel och gått till kontring. Atleti-spelarna behåller bollen inom laget innan Griezmann får den till vänster i en centralare position. Fransmannen tittar upp och ser en inspringande Mandžukic. Sedan slår han inlägget mellan Varane och Coentrão, men kroaten lyckas inte komma in mellan Varane och Casillas. Bollen går ut till en resultatlös hörna. 

Samtidigt som Atlético fortsatte stå i försvarsställning sökte sig Cristiano Ronaldo alltmer ut mot Juanfrans högerkant för att försöka hitta något i form av anfallsspel den vägen. Efter 62 minuters spel lyckas han vända bort Gabi som inte hänger med i svängarna och sedan slår han ett inlägg mot Sergio Ramos som återigen fyllt på i andra våg inne i straffområdet. Sergio Ramos nick går dock rakt på Oblak vars position inne på mållinjen är mycket bra. Atlético förberedde ett byte under ganska lång tid i andra halvlek och efter att ha stått vid sidlinjen i ungefär 5-6 minuter så annonserar slutligen fjärdedomaren att Raúl García skall in i spel. Till mångas förvåning står det nummer 7 på tavlan. Griezmann blir utbytt och av förklarliga anledningar är fransmannen inte särskilt glad. 67 minuter in i matchen försöker Cristiano Ronaldo skjuta från distans utanför Atléticos straffområde, men hans skott blir inte särskilt bra och han tar sig för knät. Han kan dock fullfölja. 

Vid det här laget är matchen något mer öppen och även om Madrid av uppenbarliga anledningar alltjämt styr spelet så sticker Atlético upp i planen emellanåt för att försöka få till ett ledningsmål. Man försöker framförallt göra det via den egna högerkanten genom att överbelasta så att Juanfran skall slå inlägg. Det uppstår många 3-mot-3-situationer under en period mellan 67-70 minuten och i just den 69:e lyckas Arda få lite extra plats på högerkanten för att slå inlägg. Pepe blir bolltittare samtidigt som Koke springer sig loss från Sergio Ramos bevakning, Arda ser det och slår ett inlägg mellan Pepe och Sergio Ramos som Koke dyker upp vid. Carvajal tar ett steg in i banan för att störa Koke samtidigt som Pepe upptäcker det i sista stund, men Koke nickar rakt på mål och Casillas gör en stabil räddning. Om Koke bara hade sett Carvajal i ögonvrån hade bollen kunnat förlängts till Mandžukic på bortre stolpen. Kroaten hade haft öppet mål. Tyvärr går nicken rakt på mål. 

Atlético spelar något bättre under de kommande minuterna och även om Cristiano Ronaldo har ett skott på Oblak så flyttar man återigen upp positionerna någorlunda med hjälp av det selektiva presspelet. Det gör också att man kan återerövra bollen högre upp i planen och därmed är det också kortare väg till Madrids straffområde. Flertalet inlägg slås in i boxen av såväl Koke, men de resulterar inte i något annat i bortnickade nickdueller. Raúl García får sig en varning efter 74 minuters spel sedan han sparkat ned Varane inne i straffområdet. Samtidigt drar Pepe på sig ett gult kort för att han knuffat bort Navarra-sonen efter situationen. Mitt i den här positiva perioden för Atlético sker något som inte får hända: Arda drar på sig sitt andra gula kort och blir därmed utvisad sedan han sparkat ned Sergio Ramos i en 50-50-duell. Turken har dobbarna ganska högt upp och träffar Madrid-spelaren på tåspetsen, något som Felix Brych vägrar acceptera. Det är till viss del väldigt billigt, men å andra sidan får Arda också tänka till i den typen av situationer. Det finns ingen anledning att gå in så hårt i situationen för man riskerar alltid att få en varning när man har dobbarna så högt uppe. 

Simeones manskap tappar i moral under den här perioden och tvingas nu försvara sig ännu mer samtidigt som möjligheterna till att försöka få fast bollen högre upp i planen mer eller mindre försvinner helt. I den 80:e minuten kommer nästan nästa slag. Madrid skapar nämligen en jättechans via Javier Hernández som återigen gör ett mycket bra jobb i djupled när han löper sig in i en bra position bakom Atléticos backlinje. Det är återigen James Rodríguez som lyckas trä in en boll på mexikanen som vinner en 50-50-duell med Godín som ramlar till marken. Chicharito reser sig upp, tar sig in i en jätteposition, återigen helt ensam med Oblak och skjuter på mål..men slovenen gör återigen en helt enastående räddning. Han är extremt snabbt ute och täcker av allt vad vinkel heter, något som slutar med att han gör en jätteräddning ut till ytterligare en resultatlös hörna. Atlético är återigen inne i en tung period och har nu ännu större problem då man dessutom är en man mindre. Man reder dock ut stormen de kommande minuterna och får dessutom till ett spelavbrott sedan Mandžukic skadat foten i samband med en duell mot Pepe efter 84 minuters spel. 

I samma veva gör Simeone sitt tredje byte när han plockar av Tiago mot José María Giménez. Kroaten återhämtar sig utan några större problem och fortsätter spela. Så fort bollen är i rullning har dock Atlético återigen problem med att hålla Madrid borta från det egna straffområdet. Isco försöker exempelvis filma till sig en straff i duell med Juanfran, men det går inte Felix Brych på. I anfallet därpå försöker de röd-vitrandiga få upp bollen på Mandžukic, men hans oförmåga att plocka ned bollar som också skall vara väldigt svåra att plocka ned är påtaglig. Det är inte lätt för kroaten. När Madrid sedan sätter igång nästa anfall gör man det för att avgöra matchen. Vi har då spelat 87 minuter och Cristiano Ronaldo har satt upp en hiskelig fart längs de röd-vitrandigas vänsterkant där såväl Jesús Gámez som Koke är helt ur position efter att ha blivit överspelade av en enkel passning på offensiv planhalva. Portugisen spelar in en boll från Atléticos vänsterkant till James Rodríguez som nu står precis utanför straffområdeslinjen. Miranda har lämnat sin position för att täcka upp för såväl Jesús Gámez och en Koke som inte hänger med i sprintduellen. Colombianen tar emot bollen samtidigt som Cristiano Ronaldo bibehåller farten. Portugisen springer rakt in i straffområdet när James Rodríguez trär in bollen till honom och Miranda hamnar på efterkälken. Oblak upptäcker att Atleti återigen är mycket farligt ute så han är snabbt ute från sin mållinje för att försöka avvärja ytterligare ett friläge. Problemet den här gången är att Cristiano Ronaldo tar med sig bollen på insidan och Miranda går på utsidan samtidigt som Giménez tappar markeringen på Chicharito vid straffpunkten. Cristiano Ronaldo ramlar, men spelar bollen till mexikanen och Javier Hernández skjuter på ett tillslag med högerfoten in 1-0 mellan Oblak och Juanfran som inte hinner reagera i tid. 

Atlético tar en snabb avspark och skickar upp alla förutom tre spelare i anfall. Gabi slår bollen långt mot Godín. Bollen hamnar hos Mandžukic som försöker förlänga bollen mot Giménez på motsatt sida av straffområdet. Coentrão vinner 50-50-duellen, men Raúl García dyker upp utanför straffområdet och krutar på mot Casillas mål. Det är ett hårt och pressat skott som går några meter över mål. Det uppstår tumult nere vid mittplan när Javier Hernández plötsligt får kramp och de röd-vitrandiga är inte särskilt glada. Mexikanen drar naturligtvis ut på tiden, men situationen lugnar slutligen ned sig. Carlo Ancelotti agerar omgående efter avsparken och skickar in Álvaro Arbeloa istället för Fabio Coentrão för att täcka upp vänsterkanten. Jesé ersätter Chicharito. 

I slutet av matchen försöker Atlético få till en kvittering, men Madrid får till en hel del avbrott med hjälp av diverse byten och frisparkar. Álvaro Arbeloa blir förstås även varnad sedan han satt en armbåge i huvudet på en röd-vitrandiga spelare, men den dummaste varningen av de alla drar Koke på sig när han försöker slåss om bollen med Carvajal. Under tiden byts även Isco ut mot Asier Illarramendi. I ärlighetens namn kunde han även åkt ut. Domarteamet lägger till fem minuter i slutet av matchen, men i ärlighetens namn försvinner säkerligen 2-3 minuter via avbrott. Ändå bestämmer sig tysken för att blåsa av exakt i den 95:e minuten när Atleti förbereder sig för ett sista inkast. 

Det vill sig inte den här gången. Atlético förlorar mot Madrid för första gången sedan februari 2014 då vi pratar full tid. Nu gäller det att jobba på att försöka kvala in till 2015-2016 års upplaga av Europas finaste klubblagsturnering. 

Real Madrid: Casillas; Dani Carvajal, Pepe, Varane, Coentrão (Arbeloa, 89'); Ramos, Kroos, Isco (Illarramendi, 93'), James Rodríguez; Cristiano Ronaldo, Javier Hernández (Jesé, 90')

Atlético de Madrid: Oblak; Juanfran, Miranda, Godín, Jesús Gámez; Arda, Koke, Tiago (Giménez, 85'), Saúl (Gabi, 46'); Griezmann (Raúl García, 65'), Mandžukic

Domare: Felix Brych (GER)

Varningar: Arda (30', 78'), Koke (94'); Pepe (73'), Arbeloa (92')

Utvisningar: Arda (78')

Målskyttar: 1-0 Javier Hernández (87'), assisterad av Cristiano Ronaldo

Skott: 23-6
Skott på mål: 8-2
Skott utanför mål: 12-2
Blockerade skottförsök: 3-2
Skott i målvirket: 0-0
Bollinnehav: 59,9%-40,1%
Passningsförsök: 544-322
Lyckade passningar: 488-227
Passningsprocent: 90%-70%
Tacklingar: 13-21
Regelöverträdelser: 15-12
Varningar: 2-3
Utvisningar: 0-1
Hörnor: 10-4