Det tuffa matchandet verkar sätta sig i både ben och huvuden på Athleticspelarna och när oturen grinar en i ansiktet gång på gång så blir det helt enkelt inga poäng. Efter utskåpningen av Mirandes i cupsemin blev Betis matchen en "mellanmatch"  då den otroligt viktiga EL matchen borta mot Moskva stundar redan på torsdag.

Lite rotation trodde iallafall jag på men Bielsa är en envis man och den enda som fick "vila" var avstängde Ander Herrera och han saknades enormt.

Man ställde upp enligt följande.

--------------------------Iraizoz--------------------------

Iraola----Javi Martinez---Amorebieta---Aurtenetxe

------------------------Iturraspe----------------------------

Susaeta------------Inigo Perez--------------Muniain

------------------------Llorente----------------------------


Inigo Perez var den som skulle ta Herreras plats men förutom 2 hyfsade skott var det inte mycket som blev rätt och han blev också utbytt i halvlek. Innan  han dock bägge lagen med varsitt mål, Betis Castro satt kyligt 1-0 redan efter 10 minuter och sedan kvitterade kvällens huvudperson Javi Martinez till 1-1 på nick.

Första halvlek var i det stora hela ganska jämn och båda lagen var nära att ta ledningen, Montero prickade ribban för Betis och Perez har ett fint skott som nätt och jämt räddas av Fabricio i Betis målet. 

1-1 står sig dock när lagen går till halvtidsvila.

Betis kommer ut än mer taggade inför andra halvlek och bara efter någon minut prickar Castro ribban och Salva Sevilla nickar in returen, tyvärr för hemmafansen står målskytten offside och målet döms korrekt bort.

Atheltic svarar med ett fint anfall som avslutas med att Llorente försöker placera in bollen med en fin nick, målvakten är med på noterna och gör en kanonräddning och styr bollen till hörna.

I 64e minuten avgörs dock matchen till hemmalagets fördel då Javi Martinez drar på sig sitta andra gula för kvällen, i en löpduell hamnar Martinez arm i ansiktet på Pereira som givetvis faller som en fura och spelar död. Tveksamt gult kort men vad gör det när det inte är jag som dömer matchen, Martinez åker ut och det ger oss 6 röda kort så här långt in på säsongen...

Athletic gör några byten och försöker givetvis bara få med sig poängen hem, Betis försöker och försöker men kommer till förvånansvärt få klar chanser förrän Iraizoz styr ut ett skott till hörna i 90e minuten.

Den här säsongen börjar alla Athletic supportrar bita på naglarna så fort klockan tickat över de magiska 90 och igen händer det som inte får hända, en rensning hamnar hos Nelson som drar direkt och bollen letar sig in bakom Iraizoz .
Det ger oss 5e ligamatchen med poängförlust på övertid för säsongen... nån form av rekord måste det ju vara?

Atheltic har alltså insläppta mål på övertid som betytt poängtapp mot Valencia, Barcelona, Racing, Espanyol och nu Betis. Bittert är bara förnamnet...

Hur som helst är inte resultatet orättivst på något sätt, Betis är det bättre laget match igenom och förtjänar 3 poäng.

Bara att ladda om för på torsdag är det match igen.

Lokomotiv Moskva på torsdag, bara på med halsduk och handskar och ladda om!


Aupa Athletic!


Matchfakta:Real Betis - Athletic - Club
Avslut: 22-7
På mål: 5-4
Hörnor: 13-10
Bollinnehav: 54-46
Gula kort: 4-3
Röda Kort: 0-1