Ernesto Valverde valde inför matchen att fokusera på cupfinalen mot Sevilla på lördag och inte på den här matchen. Han roterade nästan hela startelvan. Hans startelva såg ut så här:
                              Ter Stegen
    Semedo – Vermaelen – Yerry Mina – Digne
                     André Gomes - Paulinho
             Dembélé – Denis Suárez – Coutinho
                                      Alcacer
 
Första halvlek
Jag blev direkt inte chockad att se denna elva då man vet att Valverde kan rotera ganska mycket plus att cupen var i fokus. Matchen startar och redan i den 11:e minuten får Celta en bra chans men Ter Stegen räddar!! Båda lagen spelar bra. Både Barca anfaller framför mål och Celta är effektiva också. I den 25:e minuten har Celta en bra chans och bollen går stolpe uttt!! Där hade Ter Stegen ingeeenn chaanss! Efter den chansen kontrar Barca framåt men ingenting händer.

Några minuter senare gör Ter Stegen en meegaaräddning!! Mycket fin räddning när man ser repriserna! I den 35:e minuten slarvar Celta i försvaret och då kontrar Coutinho och hittar Alcacer som i sin tur hittar Dembélé och han draar till med sin vänsterfot och det blir mååålllllllll!!! 0-1 Baarcaaa!! Ett mycket fint mål av Ouuussssmaaaneeeeeee!!! Ousssmaaaaneeeeeeeee!!! Ousssmaaaneeeeeeee Deeeembéeeeeeeeléeeeeeeeeeeeeeeee!!! Vilket mål han gör! Det här var Dembélés första mål i La Liga! Ett mycket fint mål!

Minuter senare hittar Coutinho en grym boll till Paulinho som hinner bara inte att avsluta då en celtaspelare rensar bollen! Innan första halvlekens slut då slarvar André Gomes, Celta kontrar och samme Gomes slarvar igen och Celtaa kvitteraarrr!! 1-1!! Jonny Castro kvitterar och därefter är den första halvleken slut.
 
Andra halvlek
Domaren David Fernández Borbalán blåser igång den andra halvleken och det är mest Celta som skapar chanser och kontrar framåt. Plötsligt i den 63:e minuten skapar Nelson Semedo en bra chans där Paulinho petar in bollen och sedan petar Alcacer in den med en liten millimeter och därmed får han målet!! 1-2 till Barca!! Efter det här målet är det i princip hemmalaget som pressar framåt och försöker att skapa chanser. I den 70:e minuten hittar hemmalaget en mycket bra chans där Iago Aspas kommer fri då Sergi Roberto drar ner honom, spelet stoppas och därmed får Sergi Roberto det röda kortet diireekttt!! Barca med en man mindre och leder matchen. Minuterna tickar och i den 81:e minuten skapar Celta en bra chans där Ter Stegen tar bollen men han slarvar lite med rensningen och bollen tar på Aspas och går in i mål. 2-2 Celta Vigo!!

Nuu börjar vi prata om minuter som kan bli lite pirriga minuter där det står 2-2 och man känner att Celta Vigo kan vinna matchen utan tvekan! Det laget som har varit det bättre laget under nästan hela matchen! I den 89:e minuten får hemmalaget en gryym chaanss men Lucas Digne räddar och rensar bollen! Om inte Digne var där då var det mål! Tuuurrr!!

Matchen slutar 2-2 och Barca känner sig mycket nöjda med ett oavgjort resultat borta mot Celta de Vigo!
 
Tankar efter matchen
Jag kunde tydligt förstå att Valverde fokuserade på den spanska cupen och inte på den här matchen. Det kändes som att Valverde ville bara spela klart den här matchen med vinst eller oavgjort! När han startar med den elvan som han gör då minskar han chanserna att vinna matchen! Samtidigt kan jag förstå honom att en titel står på spel på lördag och blir det prio 1. Annars gör Barca ingen bra match och man ska vara mycket glada att matchen slutar 2-2 för att jag kände vid många tillfällen att Celta kunde lätt ha vunnit den här matchen. Idag var det Ter Stegen som räddade Barca vid ett flertal tillfällen och det roliga var att Ter Stegen kapten idag!! Mycket roligt att se!

Med detta resultat har Barca inte förlorat i ligan sedan april 2017 och därmed utökade man sitt rekord till 40 matcher utan förlust! Laget har nu spelat 33 ligamatcher utan förslut vilket är mycket imponerande!!
 
Matchfakta

Shots on taget:
Celta 8 – Barcelona 6
 
Possession (%):
Celta 48 % - Barcelona 52 %
 
Corner kicks:
Celta 6 – Barcelona 4

Offsides:
Celta 5 – Barcelona 2

Yellow cards:
Celta 3 – Barcelona 0

Red Cards:
Celta 0 – Barcelona 1


Källa: Livescore


Viiiscaaa ell Baarcaaa!!