PRIMERA PARTE
Atlético gick ut med klara direktiv: sätt in pressen när Rayo försöker bygga anfall från egen planhalva och gör det med minst tre spelare. Det var precis vad de röd-vitrandiga gjorde inledningsvis, något som även kunde ha betalat sig efter tre minuters spel sedan de röd-vitrandiga snott bollen 35 meter från motståndarnas mål och gått till anfall. Saúl fick möjligheten att klippa till några meter bort från stället där man vann bollen, men hans avslut gick utanför Yoels högra stolpe. Någon minut senare var det Rayo som skapade en halvchans sedan Atlético-försvaret misslyckats med att få undan bollen tillräckligt långt från eget straffområde. Bollen spelades in från Juanfrans kant och inne i straffområdet fanns Manucho som försökte skjuta på mål ur ett ganska svårt läge. Skottet gick över mål. Det var en ganska fartfylld inledning på matchen där Atlético fortsatte att spela väldigt rakt när man vann bollen på Rayos planhalva. Griezmann hade ett skott ur dålig vinkel sedan man vänt på spelet med hjälp av ett par passningar. I just det fallet hade fransmannen kunnat hålla i bollen utan att oroa sig för att bli av med den då han hade en 1-mot-1-situation längs kanten. 

Simeones manskap fortsatte att skapa chanser och halvchanser. I den 10:e minuten fick Giménez chansen att nicka på mål sedan Koke slagit in en frispark från längre distans. Tyvärr gick nickförsöket utanför Yoels högra stolpe. Han slet sig loss på ett väldigt fint sätt, men fick inte till avslutet. Atléticos bästa målchans kommer efter 14 minuters spel. Man vinner än en gång bollen högt upp i planen och den här gången är det Griezmann som får tag i densamma innan han skickar en mycket vacker yttersida till Carrasco som springer diagonalt i djupled. Belgaren springer mot bollen, tar med sig den och skjuter ur ganska snäv vinkel. Yoel står välplacerad och räddar skottet som är på väg in till vänster om honom. Det blir en resultatlös hörna som Godín aldrig riktigt lyckas utnyttja. 

Carrasco skulle få en ny chans att överlista Yoel i den 17:e matchminuten. Vid det här laget kan ni drillen: Atlético vinner bollen högre upp i planen, Rayo står högt upp och släpper till en enorm yta bakom sig som belgaren kan springa på. Óliver drar till med en utmärkt passning på en touch till Carrasco som springer in i en liknande position som den för ett par minuter sedan där skillnaden är att han har en bättre vinkel. Han springer ifatt bollen, skjuter och det pressade skottet går någon decimeter utanför Yoels vänstra stolpe. Det hinner inte går 60 sekunder mellan Carrascos andra målchans och Atléticos nästa läge. I det här fallet är det Atlético som lyckas hitta in i mellanytan där Fernando Torres tar emot bollen, spelar den vidare till Griezmann, men där fransmannens skott återigen räddas av Yoel. Det är lite för löst. Känslan är att Atlético verkligen närmar sig ett ledningsmål, men det vill sig inte för gästerna så här i inledningen av matchen. 

Den kommande perioden sker inte särskilt mycket i chansväg, istället börjar Rayo kämpa sig in i matchen med ett bättre och betydligt mer precist presspel. Kampen på planen består, men sen går Vallecas-laget återigen bort sig. Fernando Torres får en gyllene målchans i den 26:e minuten sedan han tagit en diagonal djupledslöpning in mot mitten av planen och blivit perfekt framspelad av Koke på en touch. Torres kommer fri med Yoel, men får inte alls till avslutet. Skottet går i marken innan Yoel lyckas få en kroppsdel på bollen och styra ut till en resultatlös hörna. Atlético har verkligen skapat bra målchanser så långt, men effektiviteten är för dålig och det är inte enbar Torres som är skyldig till det. 

Matchbilden förändras återigen och nu är faktiskt Rayo med i matchen rent fysiskt, pressmässigt och framförallt kampmässigt. Atlético skapar inte lika många målchanser efter Torres möjlighet att ge Manzanares-klubben ledningen och det syns att pressen börjar avta i framförallt antalet vunna andrabollar. I den 33:e minuten får Yoel gult kort efter att ha protesterat mot en hörnspark som han ansåg skulle vara en inspark. 

När klockan står på 35 minuter skapar Rayo sin första riktiga målchans sedan man hittat in till Javi Guerra inne i straffområdet från den egna högerkanten. Guerra tar emot en boll inne i straffområdet, håller bort Giménez och sedemera Jesús Gámez innan han skjuter på mål från en ganska snäv vinkel mellan benen på andalusiern. Oblak är mycket uppmärksam och gör en snabb förflyttning innan han räddar försöket längs marken. En utmärkt räddning. 

Under de avslutande tio minuterna fortsätter lagen att försöka ta sig igenom framförallt centralt mittfält, men ingen lyckas. Det är stängt. Rayo matchar dock Atleti i närkampsspelet under den här perioden av matchen, något som man skulle ha nytt av senare. Det är dock mållöst efter första halvlek. Det enda som egentligen bör nämnas är att Fernando Torres får en varning sedan han protesterat. Den allra första den här säsongen..för protest!

SEGUNDA PARTE
När de båda lagen springer ut på Campo de Fútbol de Vallecas och dess gräsmatta inför den andra halvleken finns det inget att rapportera om i bytesväg. Simeone gör dock en förändring sett till spelsystemet: Carrasco spelar numera på högerkanten samtidigt som Griezmann går ut till vänster, Fernando Torres fortsätter som anfallare och spelsystemet liknar mer ett 4-3-1-2 än ett normalt 4-3-3 under inledningen av andra halvlek. Inledningen blir även den ganska full av kamp där exempelvis Giménez kommer undan en varning sedan han satt dobbarna i höjd med revbenen på en motståndare. Ibland kan man se att det ena laget befinner sig i en bättre fas av en match genom att de vinner mycket andra bollar. Det var fallet med Rayo i inledningen av andra halvlek. Efter 53 minuters spel skapar man en halvchans där Javi Guerra springer på en lös boll i djupet. Honom behöver man inte säga till att han ska skjuta på ett tillslag, det är precis vad han gör, men bollen går högt över mål. Momentet senare lever Torres lite farligt sedan han tagit med handen, men domaren väljer att se mellan fingrarna. 

Efter 54 minuters spel skapar Rayo sin överlägset bästa målchans. Man vinner en kamp på Atléticos högra sida av planen, ungefär 35 meter från eget mål. Därefter bestämmer sig Pablo Hernández för att slå en diagonal mot andra delen av straffområdet. Till allas förvåning har varken Griezmann eller någon av de centrala mittfältarna hängt med för att försvara vilket resulterar i att förflyttningen från Giménez och Godín utelämnar Jesús Gámez som tvingas försvara mot Manucho. På bortre stolpen dyker Lass upp. Han får tid att sikta in sig när han tar bollen på volley, därefter skjuter han och Oblak gör en fin räddning. Det kunde ha blivit ett baklängesmål i den situationen. Slovenen är återigen mycket koncentrerad och bra med. 

Gästerna går in i sin sämsta period i matchen under de kommande minuterna. Giménez drar på sig en onödig frispark precis utanför Atléticos straffområde i den 57:e minuten som Pablo Hernández står för att ta hand om. Lyckligtvis är Rayo-spelarens frispark för dåligt och går rakt i muren. Läget var riktigt bra. 

Simeone har sett nog i samband med frisparken. Han gör sitt första byte i den 59:e minuten när Óliver Torres går ut och Ángel Correa springer in på gräsmattan. Ett logiskt byte med tanke på matchens karaktär kontra argentinarens kvalitéer. På sidlinjen står även Thomas som är beredd att hoppa in, men däremellan skall vi få en målchans. Vi är i den 61:a minuten när Griezmann springer sig loss och skapar en hörnspark helt på egen hand. Hörnan är inåtskruvad, Torres vinner nickduellen inne i mitten samtidigt som hans skarv går vidare till Griezmann. Fransmannen lyckas inte ta med sig skarven som går någon meter från Rayo-målvakten. Thomas byts in strax efter halvchansen. Ut går Torres. 

Det hinner inte gå mer än 30-40 sekunder efter bytet innan Atlético skapar en jättechans via Carrasco. Belgaren får en passning i djupet på stora ytor sedan Rayo återigen räknat fel i presspelet. Därefter sätter han fart, springer ifrån Quini och spelar in bollen från högerkanten mot bortre stolpen längs marken. Saúl kommer på bortre stolpen, men når inte Carrascos inspel. Han får bara ett lår på bollen. Mycket nära mål. Saúl försökte även skjuta från distans i den 65:e minuten, men den gången hade han för mycket bakåtvikt och för dålig fart. Det blev aldrig farligt utan bollen hamnade på parkeringen bakom arenans södra läktaren. 

De kommande minuterna tappar Atlético återigen en del intiativ. Det i sin tur resulterar i att Rayo kan matcha gästernas intensitet, men utan att skapa några riktiga målchanser. Om man nu inte anser att Javi Guerras dribbling på Giménez längs vänster sida av straffområdet och inspelet till Manucho som plockas av Oblak är något farligt läge. Det var det i praktiken aldrig. Simeone agerar återigen från bänken. Han gör sitt tredje byte i den 70:e minuten. Ut med Carrasco, in med Jackson Martínez. Individuell kvalité och fart mot målsinne. 

Atlético börjar återigen komma in i matchen och Saúl har ytterligare ett skottläge utanför straffområdet efter bytet, men det blockeras av Rayo-försvarare. När domaren blåser i pipan nästa gång är det Lass som kliver ut mot Bebé. Hela arenan reser sig och ger anfallsspelaren en stående ovation. Han har varit duktig. 72 minuter in i matchen drar Jesús Gámez på sig en varning sedan han sparkat Pablo Hernández i sidan av magen. Trashorras har ett skott från distans i samband med en kort variant av den efterföljande frisparken, men Oblak är i vanlig ordning på plats för att rädda skottförsöket. 

Simeone manar på sitt manskap, men Atlético har svårt att skapa målchanser trots att man börjar föra spelet från och med den 73:e minuten och framåt. Giménez drar på sig en varning sedan han fällt Javi Guerra i den 75:e. Även den fullständigt onödig. Mycket i frustration. Guerra gör det dock bra och lurar den unge uruguyanen i en fälla. Det är just när känslan av att Atlético är ofarliga som laget skapar en fin målchans som mycket väl kan ge laget ledningen. Frispark från vänster, Koke slår in bollen, han hittar Godín nedanför straffpunkten, men uruguyanens nick går rakt på Yoel som gör en reflexräddning. På den efterföljande hörnan är det återigen Koke-Godín som skapar en fin målchans för Atleti. En inåtskruvad variant hittar in till Godín som nickar på första stolpen, men försöket går ett par decimeter över mål. 

Efter den här dubbelchansen börjar Atlético skapa ett tryck som man inte haft under andra halvlek. Två gånger om är man på väg igenom längs högerkanten. Först genom Jackson Martínez, därefter via Juanfran, men bådas inlägg längs marken tas undan i sista stund. Den sista, avgörande passningen saknas. Efter 80 minuters spel drar Zé Castro på sig en varning sedan han gjort ned Koke medvetet på mittplanen. De kommande minuterna är fulla av avbrott och frisparkar. Allt detta gynnar Rayo. 

De får till ytterligare ett avbrott i den 82:a minuten när en väldigt trött Dorado byts ut mot kinesen Zhang Chengdong. 

Atlético kämpar för att få till ett ledningsmål samtidigt som Rayo går på knäna under de avslutande tio minuterna. I den 85:e minuten får Atleti en frispark på högerkanten som återigen tas omhand av Koke. Han siktar på Godín som återigen vinner nickduellen. Hans skottförsök går via översidan av ribban och till en inspark.

När det ser som mörkast ut lyckas Atlético ta fram ett trumfkort ur ärmen. Vi är inne i den 88:e matchminuten när Thomas växelspelar med Saúl på offensiv planhalva. Thomas får tillbaka bollen av Saúl och plötsligt har han hittat in i mellanytan. Ghananen ser att Correa springer sig loss bakom Rayos mittförsvarare vilket gör att han sätter bollen till argentinaren med en liten chipp. Correa timar in bollstudsen och skjuter på en gång. Bollen går in till vänster om en chanslös Yoel.

Paco Jémez gör genast ett byte efter målet: ut går Diego Llorente, in kommer Miku. 

Det hjälper dock föga. Atlético ser till att öka på sin ledning knappa 30 sekunder efter avsparken. Trashorras slår in bollen på vinst och förlust mot straffområdet direkt efter avspark vilket gör att Thomas vinner densamma. Han nickar bollen vidare till Correa som hittar Jackson Martínez på offensiv planhalva. Därefter gör Griezmann en fin löpning i djupet innan han får en perfekt avvägd passning av colombianen. Griezmann kommer helt ren med Yoel, tittar upp och lobbar in 0-2 bakom Yoel som återigen är helt chanslös. 

Några fler mål blir det inte. Atlético vinner och man gör det genom att vara väldigt effektiva i slutet av matchen. 

RAYO VALLECANO (3-1-4-2): Yoel; Quini, Zé Castro, Dorado (Zhang Chengdong, 82'); Llorente (Miku, 89'); Lass (Bebé, 71'), Jozabeda, Trashorras, Pablo Hernández; Javi Guerra, Manucho

ATLÉTICO DE MADRID (4-3-3): Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Jesús Gámez; Koke, Saúl, Óliver Torres (Correa, 59'); Griezmann, Fernando Torres (Thomas, 62'), Carrasco (Jackson Martínez, 70')

DOMARE: José María Sánchez Martínez

VARNINGAR: Yoel (32'), Llorente (69'), Zé Castro (80'); Fernando Torres (44'), Jesús Gámez (72'), Giménez (74')

MÅLSKYTTAR: 0-1 Ángel Correa (88'), framspelad av Thomas; 0-2 Antoine Griezmann (89'), framspelad av Jackson Martínez

SKOTT: 10-17
SKOTT PÅ MÅL: 3-6
SKOTT UTANFÖR MÅL: 5-8
BLOCKERADE SKOTTFÖRSÖK: 2-3
SKOTT I MÅLVIRKET: 0-1
MÅLVAKTSRÄDDNINGAR: 4-3
BOLLINNEHAV: 55,7%-44,3%
PASSNINGSFÖRSÖK: 431-308
LYCKADE PASSNINGSFÖRSÖK: 311-201
AVGÖRANDE PASSNINGAR: 7-16
PASSNINGSPROCENT: 72%-65%
TACKLINGSFÖRSÖK: 22-24
LYCKADE TACKLINGAR: 13-16
REGELÖVERTRÄDELSER: 12-16
HÖRNOR: 3-8
OFFSIDEAVBLÅSNINGAR: 1-6