- Sov du gott efter Derbyt?
- Ja, jag spenderade lite tid med vänner som gratuelrade mig och jag var mycket glad!
 
- Är du nöjd med sin prestation?
- Jag är nöjd men vi måste se framåt.
 
- Under den senate veckan talade du inte med media. Av någon speciell anledning?
- Efter matchen mot Osauna när jag insåg situationen talade jag om för klubben att jag ville ha lugn o ro, behålla rutinen under veckan och träna hårt som inför vilken match som helst.
 
- Som nämts så pratade inte tränare Caparros mycket med dig.
- Det har inte behövts och han förklarade lugnt att jag skall fortsätta spela som jag gör på träningarna.
 
- Har du frågat Iraizoz om råd?
- Ja han hjälpte till en hel del. Innan matchen pratade vi lite om allt från hur man hanterar spelet i vissa situationer till hur man skall styra tempot i matchen.
 
- Och Armando?(andremålvakt förra säsongen som lagt målvaktshandskarna på hyllan)
- Jag hade chansen att tala med honom innan matchen. Jag tror att han förstod att det vid tidpunkten vad du behöver är lugn och ro, ge inte för mycket råd, för det är inte bra.
 
- Han har även gjort slut på debatten om andramålvakten?
- Jag har aldrig tvivlat på mig själv. Jag gillar inte ens att kalla mig andramålvakt Jag är en i laget och det är det som räknas. Den här matchen har har varit bra för folk som kritiserat mig utan att ha sett mig spela.
 
- Debuterade i ett derby, med allt vad det innebär, tror du det hade varit bättre att debutera i en annan match?
- Inte alls. Även mina egna lagkamrater säger "vad är bättre än att debutera i ett derby" Och jag var glad eftersom det är mycket rivalitet mellan klubbarna. Sanningen är att det var väldigt spännande och det var en match att minnas.
 
- Till slut var det uppsving för självförtroendet?
- Jag kände mig väldigt bekväm på planen. Det kommer inte att ändra mitt sätt att spela men det är en belöning för arbetet du lägger ner varje dag på träningen
 
- Har Caparros gratulerat dig?
- Ja han gratuelrade mig efter matchen och sa att han var väldigt nöjd.
 
-och  Målvaktstränare Luis Llopis?
- Han var mycket lycklig. För honom var det en viktig match eftersom vi trots allt, tillbringade många timmar tillsammans med engagemang och hårt arbete. Han gav mig rådet att om du spelar som du tränar kommer allt gå bra.

Har ni träffats?
- Ja vi träfffades efter matchen, såg en video och diskuterade några situationer och det kändes faktiskt lite konstigt.

Nu då?
- Fortsätta som jag har gjort hittills, fortsätta arbeta och förbättra mig, behålla träningsrutinerna och vara redo så fort det kommer en ny möjlighet.
 
- Tror du att du kommer att få spela om en vecka mot Espanyol?
- Det är komplicerat. Caparros litar på Iraizoz, men jag måste vara förberedd.

Trots att det var i en debut i kanske värsta(bästa?) tänkbara situatiuon gjorde Raul en väldigt bra match och med tanke på Iraizoz lite halvknackiga form så hade jag inte tvekat att testa honom i fler matcher, kanske redan på måndag...

Ber också om ursäkt för eventuella felaktigheter i översättningen då min Spanska är något begränsad efter att inte utövat den på flera år, dessutom är google translation ibland under all kritik...

AUPA RAUL!