Fredag eftermiddag, helgen före landslagsuppdrag. Det är då som de flesta förbundskaptener runtom i världen offentliggör sina respektive listor med spelare som skall representera det egna landet under en två veckor lång period. För ett par år sedan såg saker och ting betydligt mer annorlunda ut än det gör idag, något som är ganska uppenbart. Under den allra första landslagssamlingen i september kommer nämligen 12 spelare att vara frånvarande från Diego Simeones dagliga träningar i Majadahonda. Det är premien för argentinaren och hans tränarstabs hårda arbete sedan de kom till Atlético de Madrid. 

 SPANIEN

Landslagsspelare: Juanfran, Koke, Raúl García

04.09.2014: Frankrike-Spanien (Stade de France, Paris)
08.09.2014: Spanien-Makedonien (Estádio Mestalla, Valencia)

Raúl García var en av Vicente del Bosques stora överraskningar när han presenterade truppen till Spaniens matcher mot Frankrike och Makedonien i september. Det skall bli oerhört intressant att se hur Spanien använder sig av Navarra-sonen som haft en otrolig utveckling under Diego Simeones ledning. Juanfran och Koke behåller sin respektive platser från VM-slutspelet i Brasilien.

 SPANIEN U21

Landslagsspelare: Saúl Ñiguéz, Óliver Torres (utlånad till Porto), Javi Manquillo (utlånad till Liverpool)

04.09.2014: Ungern-Spanien (Pancho Arena, Felcsút)
09.09.2014: Spanien-Österrike (Estádio Municipal Ciudad de Puertollano, Puertollano)

 FRANKRIKE

Landslagsspelare: Antoine Griezmann

04.09.2014: Frankrike-Spanien (Stade de France, Paris)
07.09.2014: Serbien-Frankrike (Stadion Partizana, Belgrad)

Didier Deschamps har kallat Antoine Griezmann till Frankrikes vänskapslandskamper mot Spanien och Serbien. Fransmännen matchas mot lagen i Grupp I under EM-kvalet enligt UEFA:s bestämmelser, men de ingår inte i gruppen. 

 BELGIEN

Landslagsspelare: Toby Alderweireld

04.09.2014: Belgien-Australien (Stade maurice Dufrasne, Liège)
10.09.2014: Belgien-Andorra (King Baudouin Stadium, Bryssel)

Marc Wilmots har tagit ut Atléticos enda belgare i form av Toby Alderweireld när de Rode Duivels skall ta sig an Australien i en vänskapslandskamp i Liège och en knapp vecka senare, Andorra i Bryssel när EM-kvalet sätter igång.

 BRASILIEN

Landslagsspelare: João Miranda

06.09.2014: Brasilien-Colombia (Sun Life Stadium, Miami)
09.09.2014: Brasilien-Ecuador (MetLife Stadium, New Jersey)

Brasiliens nye förbundskapten Carlos Dunga har tagit ut João Miranda till landslagsspel, äntligen tänkte många, men faktum är att mittförsvararen, liksom uruguyanerna och Arda har väldigt långa resor i benen när de återvänder från sina respektive landslagsuppdrag. Först tar sig Brasilien an Colombia i Miami och sedan väntar Ecuador i New Jersey.

 URUGUAY

Landslagsspelare: Diego Godín, José María Giménez, Cebolla Rodríguez, Emiliano Velázquez (utlånad till Getafe)

05.09.2014: Japan-Uruguay (Sapporo Dome, Sapporo)
08.09.2014: Sydkorea-Uruguay (Goyang Stadium, Goyang)

Inga överraskningar i den uruguyanska truppen när Óscar Washington Tabárez tagit ut sin spelartrupp till matcherna mot Japan och Sydkorea i Asien. Dock oerhört långa resor för Atléticos respektive uruguyaner. Emiliano Velázquez, nyförvärv från Danubio, på lån hos Getafe, får möjligheten att debutera i seniorlandslaget.

 TURKIET

Landslagsspelare: Arda Turan

03.09.2014: Danmark-Turkiet (Parken, Köpenhamn)
09.09.2014: Island-Turkiet (Laugardalsvöllur, Reykjavik)

Arda är tillbaka från skada och har därmed blivit kallad till landslagsspel med det turkiska landslaget. Han kommer resa ungefär 14,000 km tvärs och kors över Europa dagarna innan Atlético tar sig an Real Madrid på Santiago Bernabéu. Först möter turkarna Danmark i Köpenhamn och sedan åker de till Island för att inleda kvalspelet till EM 2016. 

 KROATIEN

Landslagsspelare: Mario Mandžukic

04.09.2014: Kroatien-Cypern (Stadion Aldo Drosina, Pula)
08.09.2014: Kroatien-Malta (Stadion Maksimir, Zagreb)

Det kroatiska landslaget har kallat Mario Mandžukic till vänskapslandskampen mot Cypern i Pula och till starten av EM-kvalet som inleds på Maksimir i Zagreb när Malta kommer på besök. 

 SLOVENIEN

Landslagsspelare: Jan Oblak

08.09.2014: Estland-Slovenien (Lilleküla Stadium, Tallinn)

Slovenien har en längre landslagssamling där Jan Oblak kommer att vara en del av spelartruppen, men de spelar bara en match och det är på bortaplan mot Estland i Tallinn. 

 LIECHTENSTEIN

Landslagsspelare: Dennis Salanovic

04.09.2014: Bosnien & Hercegovina-Liechtenstein (Gradski stadion Tušanj, Tuzla)
08.09.2014: Ryssland-Liechtenstein (Arena Khimki, Khimki)

Nej, det är inget misstag. Atlético har en spelare från Liechtenstein, även om han uppenbarligen är av bosnisk påbrå. Dennis Salanovic blev tidigt uttagen till Liechtensteins landslag och kommer vara en del av det lag som tar sig an Bosnien i Tuzla och Ryssland i Khimki när EM-kvalet inleds. Värt att påtala är att U21-landslaget också har tagit ut honom till deras respektive matcher mot Ryssland (vänskapslandskamp) och Ukraina (kval till U21-EM).