Startlelvor

Club Atlético de Madrid
Oblak
Juanfran - Giménez - Godín - Filipe
Saúl - Gabi - Koke
Griezmann - Vietto - Carrasco

Athletic Club
Iraizoz
Bóveda - Etxeita - Laporte - Balenziaga
Iturraspe - Beñat
Raúl García - De Marcos - Williams
Aduriz

Första halvlek
Atlético Madrid inleder matchens klart starkast, och presspelet fungerar riktigt bra, framförallt när Athletic har bollen långt ner. Hemmalaget vinner mycket boll inledningsvis men de lyckas aldrig att bryta sig igenom hela vägen. 
Det har synts mer och mer det sista att Atleti-spelarna trivs bättre med sin 4-3-3 formation, det gäller främst de centrala mittfältarna och Saúl som kommer mer till sin rätt i en liten offensivare roll.

Den första kvarten, tjugo minuterna är hemmalagets där de hittar varandra bra och kommer ganska ofta in mellan Athletics mittfält och backlinje, dock utan att skapa några farligheter.
Det är gästerna som har den första bollen på mål efter ett inlägg från De Marcos som styrs vidare utav Aduriz. Det är hur som helst inga bekymmer för Oblak att fånga in den bollen.
Atleti gör istället matchens första mål strax därefter när Vietto nickar in ett inlägg från höger, men argentinaren blir korrekt avvinkad för offside.

Matchbilden jämnar ut sig mer och mer ju längre matchen går. Athletic har ryckt upp sitt spel sett över hela banan och framförallt får de igång sitt presspel och vinner fler 50/50 dueller.
Det är härlig intensitet i matchen men båda försvaren står för bra insatser och det är få avslut genom hela matchen.

En mycket fin djupledsboll över Atléticos backlinje signerad Laporte hittar Aduriz som har en mycket fin första touch. Aduriz avslutar med en lobb utanför straffområdet men Oblak hinner backa bak och få bollen över ribban till hörna.
På den följande hörnan ska gästerna ta ledningen via Laporte som omarkerad på den bortre ytan kan lägga in bollen i mål.

Efter målet blir lejonen från baskien ännu bättre och skarpare i sitt aggressiva försvarsspel.
Atlético försöker visserligen att spela ett kreativt anfallsspel men den höga pressen från bortalaget ger de lite tid och ännu mindre utrymme och de offensiva pjäserna har svårt att komma loss. 

I den sista minuten under första halvlek har Atlético sitt första skott på mål (tror jag) genom Carrasco men Iraizoz räddar bollen till en hörna. Hörnan slås utav Koke från vänster, bollen hittar Saúl på första stolpen som med den första halvlekens sista touch gör 1-1.

Andra halvlek
Athletic fortsätter att spela bra och inleder på ett dominant sätt. Mycket av deras spel kommer från högerkanten och de kommer inledningsvis till en del inläggslägen som blir småfarliga men Atleti-försvaret ordnar upp dessa. 

Vietto, som varit ganska anonym, står för en fin individuell prestation vilket skapar mycket yta att anfalla på. Vietto som kommer från högerkanten släpper in bollen centralt utanför straffområdet till Griezmann. Fransosen försöker bryta sig igenom själv men tappar bollen. Där borde han ha släppt bollen vidare till Carrasco som fanns till vänster och som hade blivit frispelad,

Det är fortsatt mycket kamp och intentsivt spel men, precis som i första halvlek, saknas möjligheterna.

Det blir en del ändringar i  båda lägren. Atlético plockar ut både Carrasco och Vietto som ersätts utav Correa och Torres. Baskerna tar av Iturraspe till förmån av Mikel Rico. 
Efter bytena kommer Atlético mer in i matchen. Torres erbjuder mer i den här spelbilden då han är större än Vietto och klarar bättre av bollarna som behövs jobbas på i luften.
Atleti höjer sin press under en period också vilket direkt ger bekymmer för Athletic. Inbytte Correa pressar Rico utanför gästernas straffområde vilket gör att han tappar bollen. Då kommer Griezmann dit och skjuter ett perfekt avslut med sin vänsterfot och med en fin liten skruv får han bollen bakom Iraizoz, 2-1!

Matchen behåller sin intensitet hela matchen ut och även om det är fysisk kamp är den ändå schysst och rättvis.
Utav förklarliga skäl är det så klart Athletic som ligger på hårdast nu men förutom några fasta situationer hittar de inga vägar till en kvittering. 
Det blir ju istället en del yta för Torres och Correa att kontra på och de är nära ett par gånger att komma igenom.
Correa är oerhört nyttig sista tio minuterna med sin teknik när han kan trixa lite och få en del tid att gå genom att hålla undan bollen och få fram en del inkast.
Efter 93 minuters spel blåser domaren sedan av denna tempofyllda tillställning.

Matchfakta
Mål: Laporte 0-1 (27'), Saúl 1-1 (45') och Griezmann 2-1 (67')
Varningar: Gabi (85') och Aduriz (74')
Bollinnehav: 47% - 53%