En omgång kvar och tillsammans med Sevilla och Atlético Madrid ligger vi på samma poäng. Kampen om att slippa kvala till Europa League står på spel.

Vi möter ett Racing som i veckan valt att gå ut med nyheten om att de inte betalas ut spelarlöner och som inte har något egentligt att spela för, förutom hedern då.

För våran del känns det ändå som om ligan är klar, då snacket mestadels handlar om Caparrós framtid i klubben.

Athletic kommer till spel med samma startelva som mot Malaga, Iraizoz i mål, Iraola, Ekiza, Amorebieta samt Castillo i backlinjen. David López, Orbaiz, JAvi Martínez och Muniain i mitten och dunderduon Llorente, Toquero på topp.

Nämnvärt är att Toquero kommer in då han under veckan varit lite utav ett frågetecken på grund utav en mindre skada som krånglat. Orbaiz fortsätter från start även om Gurpegis avstängning är färdigtjänad.

På bänken hittar vi följande spelare: Raúl (MV), De Marcos, Gabilondo, Iturraspe, San José, Gurpegi, Ibai Gómez samt Urko Vera.

Motivering lär vara vår största rival denna kväll, då det känns som om det inte riktigt finns. Många spelare är trötta, vissa vill gå på semester redan, men först måste säsongens sista match spelas.

Under veckan har Athletic haft träningsanläggningen stängd, delvis för utbuningen som Caparrós fick förra matchen, delvis för allt snack om Caparrós framtid från pressen och fansen och för att man vill gå för att ta en femte alternativt sjätteplats och koncentrationen måste vara på topp. Under matchen kommer vi att smått snegla på två andra matcher som spelas samtidigt. Den mellan Mallorca (som kämpar för att hålla sig kvar i La Liga) och Atlético Madrid som spelas på Iberostar arenan och den mellan Espanyol och Sevilla som spelas på Cornellá. Jag är en jättedålig matchtippare, men jag tror starkt på Mallorca denna kväll. I den andra matchen har jag ingen som helst aning om vem som kan kamma hem de tre poängen. På taktikbrädan står det skrivet "VINST" först och främst, vi vill sluta på en femteplats helst. Klart är det i alla fall att vi kommer att vara avvaktandes på de två andra matcherna som förhoppningsvis slutar med förlust eller lika.

Jag tror dock att ligan kommer att sluta med ett Sevilla på femteplats, Athletic på en sjätteplats och Atlético Madrid på en sjundeplats.

Sedan får vi se vad som framtdien har att ge oss. Truppen är bra, vi har lyckats skriva nya kontrakt med våra viktiga spelare samt en underbar Ander Herrera som sluter upp i skaran. Förhoppningsvis har vi en ny tränare till nästa säsong, sluta hur det än slutar.