Barcelona lottades in i grupp F tillsammans med PSG, Ajax och Apoel. Det är ingen överdrivet enkel lottning för Barcelona, men det hade kunnat vara värre. Det på pappret tuffaste motståndet är naturligtvis PSG, som Barcelona senaste mötte i kvartsfinal i Champions League säsongen 2012/2013. Då räckte det med två oavgjorda resultat mot fransmännen för att ta Blaugrana vidare till semifinal, där man sedan fick storstryk av Bayern München. Förra säsongen toppade PSG sin ganska enkla grupp innehållandes Olympiakos, Benfica och Anderlecht och slog sedan ut Bayer Leverkusen i åttondelsfinal innan det blev respass mot Chelsea i kvartsfinal.
 
Ajax och Barcelona lottas för andra året i rad i samma grupp. Förra säsongen vann Barcelona säkert på Camp Nou med 4-0, men i Amsterdam visade ett ungt och skickligt Ajax att man inte var att leka med när man besegrade Barça med 2-1. Det räckte dock inte för holländarna, som inte gick vidare ur gruppen.
 
Apoel är relativt nya i Champions League-sammanhang och gjorde sitt första framträdande i turneringen säsongen 2009/2010. Apoel hamnade sist i sin grupp bestående av Chelsea, Atlético Madrid och Porto, men kunde ändå skryta med att ha spelat oavgjort både mot Chelsea och Atlético Madrid. Två år senare var cyprioterna tillbaka i Europas finrum och lyckades vinna sin grupp före Zenit, Porto och Shakhtar Donetsk. I åttondelsfinal besegrade man Lyon på straffar efter två oavgjorda möten, men i kvartsfinal satte Real Madrid bryskt stopp för Apoel med totalt 8-2. Barcelona och Apoel har aldrig tidigare mötts.
 
På förhand känns det som en ganska överkomlig lottning för Barcelona, som bör ta sig vidare från gruppen.

Matcherna spelas enligt följande:

Onsdag 17/9: Barcelona - Apoel
Tisdag 30/9: PSG - Barcelona
Tisdag 21/10: Barcelona - Ajax
Onsdag 5/11: Ajax - Barcelona
Tisdag 25/11: Apoel - Barcelona
Onsdag 10/12: Barcelona - PSG

Samtliga matcher går av stapeln kl 20.45.

 
Lottningen i sin helhet:
 
Grupp A
Atlético Madrid
Juventus
Olympiakos
Malmö FF
 
Grupp B
Real Madrid
FC Basel
Liverpool
Ludogorets
 
Grupp C
SL Benfica
FC Zenit
Bayer Leverkusen
AS Monaco
 
Grupp D
Arsenal
Borussia Dortmund
Galatasaray
Anderlecht
 
Grupp E
Bayern München
Manchester City
CSKA Moskva
AS Roma
 
Grupp F
FC Barcelona
Paris Saint-Germain
AFC Ajax
Apoel FC
 
Grupp G
Chelsea
Schalke 04
Sporting CP
Maribor
 
Grupp H
Porto
Shakhtar Donetsk
Athletic Club
BATE Borisov