Under valdygnet försöker vi uppdatera så mycket vi kan, har du några nyheter så tveka inte utan kläm in dem i kommentatorsfältet!

Dagen D

Kl 21:00 när vallokalerna stängde kunde vi konstatera att det slagits rekord i antal röster då hela 21009 personer valde att säga sin mening om Athletics framtid. Trots att inte riktigt alla röster är räknade kan vi nu konstatera att Athletic får en ny president och en ny tränarstab. Urrutia har fått ca 56% av rösterna medans Macua fått nöja sig med 44%.

Urrutia tar ju inte bara med sig en ny tränare utan en hel stab av ansvariga inom klubben.


Nedan följer några!Vi på Svenskafans gratulerar Urrutia och önskar honom och Athletic 4 fantastiska år!

Mer info kommer.....2011-07-06

Ungefär ett dygn är det nu kvar innan vi vet vem som blir ny (eller nygammal) president för Athletic och också om det blir en ny tränare eller om vi behåller en gammal.

Under veckan har det som vanligt framkommit en hel del svartmålning och pajkastning mellan kandidaterna där advokat Macua varit den som bidragit med mest fulspel. 
Tidigare i veckan dök det dock upp något som kan bli förödande för nyss nämde kandidat, Macua har vi ett tidigare tillfälle stått åtalad för skattebrott och blivit frikänd men nu dyker anklagelserna upp igen då man öpppnat fallet igen.
Den huvudåtalade är en vän och före detta affärspartner vid namn Jabyer Fernandez som ex bidrog med en hel del pengar i Macuas förra valkampanj, nu är de 2 herrarna varken vänner eller partners och Macua hävdar bestämt att han inte haft en aning om Fernandez skattefiffel. Fernadenz själv hävdar att Macua varit delaktig i vissa av bedrägerierna...

Det kommer antagligen dröja länge innan en dom faller och Macua kan givetvis vara helt oskyldig men det är knappast något som är positivt för hans valkampanj...


Flera medier har i veckan presenterat div egna omröstningar med varierande slutresultat:

El Correo
Macua 32%
Urrutia 41%
Tveksamma: 22%

Deia
Macua:35%
Urrutia:36%
Tveksamma: 29%

ETB (senaste)
Macua: 43,3
Urruita: 44,9%
Tveksamma: 11,8%
Svenskafans eget presidentval, klicka på bilden för att delta i omröstningen!
Macua 
Tränare: Caparros
Spelarrykten: Arteta, Aduriz, Raul Garcia

Urrutia
Tränare: Marcelo Bielsa
Spelarrykten: Aduriz2011-06-30

Nu börjar det så sakteligen röra på sig med ungefär en vecka till presidentvalet.
Idag bekräftar Macua att han för samtal med Valencia om att köpa hem Aduriz. Macua säger att "det är inga problem vare sig sportsligt eller ekonomiskt att få till enövergång" 
Enligt Macua hänger allt på om Valencia vill sälja eller inte. Låter lite konstigt att Aduriz själv är intersserad av att samarbeta med Macua och Caparros när det ju var dessa 2 herrar som  "tvingade" iväg honom till Mallorca för några år sedan"

Även Urrutia har idag uttalat sig officiellt och bekräftat att det blir Bielsa som tränar Athletic om han vinner valet.

Det ger oss då två tydliga tränarval hos presidentkandidaterna.

Macua - Joaquin Caparros (1års kontrakt)

Urrutia - Marcelo Bielsa
2011-06-29

Ikväll bekräftar Macuas stab att Caparros förlänger sitt kontrakt med ett år om presidenten blir omvald.
Macua berättar också att Athletic har en god ekonomi vilket ger en relativt god position att förstärka laget.

Caparros själv förklarade att  "jag tycker att jag förtjänar ett år till" 2011-06-26

Fortarande ganska klent med nyheter på presidentvalsfronten men under senaste veckan har det dykt upp några saker som ändå kan vara intressanta.

* Det ryktas om att Macua jagar Evertons Arteta och att han ev också har kommit överrens med spelaren om en övergång. Detta ryktet har dykt upp i såväl Spansk som Engelsk media.
Sanningshalten i detta rykte kan ju verkligen diskuteras då Arteta ALLTID ryktas till Athletic och om det nu skulle vaara sant, behövs han verkligen och är 29 åringen värd en ganska stor summa pengar?Vad tycker ni?

* Caparros har gått ut och sagt att han följer med Macua om presidenten blir omvald medans Macua själv inte vill uttala sig om vem han satsar på som tränare, senare har Macuas stab meddelat att man väljer mellan Caparros    och en  utländsk tränare. Troligt vis är den utländska tränarvalet nyss sparkade Lyontränaren Claude Puel som tidigae ryktades vara ett av Urrutias tränaralternativ. Snurrigt...

* Nätsajten Aupaathletic.com har i veckan haft en omröstning om vilken tränare fansen vill ha och överraskande nog är Caparros fortfarande favorit.
Över 600 personer har röstat.

Caparros  60%
Bielsa       36%
Puel            4%


Inte så smart om Macua väljer Cluade Puel....


2011-06-18

Presidentvalet rycker allt närmare och detaljerna kring de båda kombatanerna börjar klarna mer och mer. I veckan fick vi veta att sittande president Macuas förstaval på tränarposten är de senaste 4 årens tränare Joaquin Caparros och enligt EITB (vanligtvis pålitliga) har Marcelo Bielsa tackat ja till att träna Athletic om utmanaren Urrutia vinner valet.

Det börjar också dyka upp lite rykten kring tänkbara nyförvärv som Aduriz för Urrutia och Raul Garcia för Macua.

Vi sammanställer allt nedan och fyller på så fort nya rykten eller klara besked dyker upp.2011-06-08

Efter en ovanligt tyst start på uppladdningen inför det kommande presidentvalet börjar åtminstone lite rykten komma upp till ytan och det stor frågeteckenet är givetvis vem som blir ny tränare.

Det sägs att nuvarande president Macua är på tränarjakt i England och aktuella namn skall vara  bla Mark Hughes, Martin O'Neill, Steve McClaren och Spansk bördige Roberto Martinez.

Enligt Daily Star är det för tillfället Wigan tränaren Roberto Martinez som ligger närmast. 

På andra sidan ringen då, vad har Urrutia i skjortärmen då?

För några veckor sedan var det mycket snack om förre Athletic tränaren Ernesto Valverde som idag framgångsrikt coachar Olympiacos men det ryktet tystnade samtidigt som han förlängde sitt kontrakt med den Grekiska klubben. Nu verkar det istället som siktet är inställt på Marcelo Bielsa,  Urrutia har också träffat Frank Rijkaards agent men Argentinaren är för tillfället Josus första val.

Det har också framkommit att Urrutia och förre Athletic spelaren Aduriz redan är överrens om en övergång om det blir byte på presidentposten.

Personligen tycker jag Marcelo Bielsa låter som ett oerhört spännande namn, en tränare som kanske är motsatsen till vad Caparros är på gott och på ont.

Spännande hur som helst!


Vad tycker ni?
Fernando Macua
skall givetvis försöka bli omvald medans den andra kandidaten är tidigare Athletic spelaren Josu Urrutia.

Än så länge har inga detaljer avslöjats av någon utav kandidaterna men räkna med att det blir en hel del snack om nya spelare och ny tränare.

Så fort det dyker upp nyheter kommer vi presentera dem här.

 Vi börjar med att låta er bestämma vem ni vill se som ny(eller nygammal) tränare.

Rösta Här!Är inte eran favorit med skriv gärna vem och varför ni vill se den personen som Athletic tränare i kommentatorsfältet!

Stort tack till alla på Xtratime Community och speciellt till Iribar!