Ligapremiär och det är tystare än vanligt på San Mamés. Publiken liksom spelarna verkar lite fundersamma över vad som väntar och vad man kan förvänta sig.
 
Ahletic börjar dock matchen bra framförallt på högerkanten som numera oftast är väldigt stark med Susaeta och Iraola. Hörna och bra lägen skapas men utan resultat. Det rullas snyggt och ägs boll men det är tunt och uddlöst.
 
Istället lyckas Betis komma in lite mer i matchen och när sen Iturraspe gör en slarvig fint som sista man på mittfältet lyckas Etxebarria bryta, avancera fram och med en perfekt passning servera Rubén Castro som inte gör nåt misstag utan stänker in 1-0 otagbart bakom Gorka.
 
Efter det går matchen in i en fas på ca 10 minuter med individuellt slarvigt spel från bägge lagen innan Athletic återigen tar tag i taktpinnen efter dryga kvarten spelad. Dock ligger Betis väldigt rätt i positionerna försvarsmässigt och täpper till riktigt bra på den sista tredjedelen av planen.
 
Matchen präglas inte heller direkt av någon hemmadomare utan de defensivt inriktade gästerna tillåts gå ganska hårt åt hemmaspelarna medan han med glädje flöjtar av motsvarande situationer för Athletic.
 
I den 24:e minuten kommer matchens första byte, Iturraspe ut och Ruiz de Galarraeta in. Lite undrande är man om det beror på skada eller annat för visserligen har Iturraspe inte varit nåt vidare men samtidigt gäller det för hela laget.
 
Det hinner knappt heller gå mer än en minut innan nästa kalldusch kommer, efter en handssituation på en Athletichörna där Betis kontrar snabbt kommer 2-0 för Betis och känslan är att det redan då är ridå ner för Athletic. Tyngden framåt saknas och då blir det motorväg bakåt när man tappar boll och mittfältarna yrar omkring. Fyra av dom bästa spelarna under fjolåret saknas och det märks så otroligt väl. Speciellt när spelare som Perez och Etxebarria tillåts gå fram som slåttermaskiner på mittfältet.
 
3-0 görs av Etxebarria i den 31a minuten och hade man inte haft matchrapport att skriva hade det varit TV av i det läget.
 
Athletic fortsätter att äga boll och skapa hörnor som man slår högt men eftersom San José är den enda i laget som kan nicka så blir hörnorna resultatlösa då Betisförsvaret relativt enkelt kan markera bort honom.
 
Lite hopp tänds sedan i början av andra men det som framförallt är viktigt är att laget inte hänger med huvudet utan går ut och visar att man vill vara med och spela. När sedan San Jose hänger 2-3 på hörna efter att Molina filmat sig till en bårutbärning så finns faktiskt möjligheten till poäng på riktigt.
 
Molina lyckas därefter göra sig ännu mer impopulär genom att dra en armbåge i ansiktet på Aduriz.
 
Kavalkaden med filmande spelare fortsätter sedan med att Castro blir utburen på bår efter att ha snubblat på sig själv.
 
Men Athletic fortsätter att trumma på och i den 76:e minuten sätter San José dit pannan på ännu en hörna och 3-3 är ett faktum. Känslan av en episk upphämtning och kanske vändning är total.
 
Dock visa Betis prov på både lagmoral och kunnande när man direkt trampar igång och sätter press på det för dagen ytterst virriga Athletic. För första gången visar man prov på ett eget spel och det tar inte lång tid innan Pozuelo kan trycka dit 3-4, helt omarkerad mitt i straffområdet.
 
Att sedan Jorge Molina(den tidigare så allvarligt skadade och bårutburna spelaren) gör Betis 5:e i den 86:e är mer en formsak. Athletic orkar överhuvudtaget inte resa sig.
 
Sammanfattningsvis kan man säga att det är en match med två ansikten.
 
En första halvlek där ett mycket tunt och håglöst Athletic tillåts äga boll men blir dödligt straffade så fort de tappar den till ett mycket fokuserat Betis.
 
En andra halvlek fram till 3-3 där Athletic plötsligt springer, kämpar och visar en vinnarattityd, mycket drivet av bytena där Aduriz och Ibai kommer in istället för Toquero och Ander. Dock faller man helt tillbaks i första halvlekens röra när man kvitterar och Betis ökar trycket.
 
Vad gäller spelarbetyg så kan ingen få godkänt förutom kanske Aduriz och San José. Aduriz var med i förspelet till 1-3 och dessutom skapade han ytor för San Josés två mål. San José gjorde just två mål men annars är det inte OK att spela i en backlinje som släpper in 5. I och för sig var både målvakt och backlinje väldigt utlämnade vid målen men man borde ju å andra sidan lyckas med nån endaste brytning eller räddning nån gång. Mittfältet däremot var totalt uselt förutom 30 minuter i andra halvlek.
 
Vad gäller domaren så lyser det väl lite igenom i texten vad jag tycker men det är fömätet att kritisera honom när spelarna på planen var så otroligt mycket sämre.
 
Det här riskerar att bli en mycket lång och plågsam säsong för dom rödvita där alla poäng kommer att vara viktiga och där vi måste börja ta poäng relativt fort.