Invigning av det färdigställda nya San Mamés i tävlingssammanhang i kombination med möjligheten att kliva över tröskeln till finrummet i Champions Leagues gruppspel är ingen dålig kväll för en klubb och ett lag som inte ens varje år går till någon form av europaspel.
 
Athletic går dessutom in i den här matchen med en knapp men klar fördel. Hemmaplan och med ett 1-1 resultat att gå på från bortamatchen så sitter Baskiens stolthet definitivt i förarsätet även om inget är klart. Här väljer jag att bortse från det faktum att ligans bästa Baskiska lag just nu heter Eibar och att alla som någonsin varit i Eibar vet att just det scenariot är ungefär lika troligt som att humlor kan flyga eller att Leksand har ett elitlag i någon annan sport än dalahästmålning men det får vara en teaser till en annan gång, nu åter till Champions.
 
Athletic har enligt sin egen introverta hemsida tagit ut samma trupp som senast vilket efter en del scrollande och letande innebär:
 
Iraizoz, Laporte, Beñat, Iturraspe, De Marcos, Susaeta, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Balenziaga, San José, Ibai, Erik Morán, iago Herrerín, Iraola, Unai López och Guillermo.
 
Motståndartränaren Rafa Benítez har i sin tur tagit ut följande trupp:
 
Rafael, Andújar, Colombo, Contini, Maggio, Mesto, Henrique, Albiol, Britos, Koulibaly, Zúñiga, Ghoulam, Gargano, Jorginho, Inler, Insigne, Callejón, Mertens, Hamsik, Michu, Duvan och Higuaín.
 
Lördagens svaga insats borta mot Malaga av Iraola på högerbacken gör att jag tror att man startar med exakt samma lag som senast i Neapel. Vilket betyder:
 
I mål Gorka Iraizoz, backlinjen från höger till vänster De Marcos, Gurpegi, Laporte och Balenziaga. Två mer defensiva mittfältare i form av Iturraspe och Mikel Rico och med Beñat som tar spetsen på inre mitt. Flankerna tas av Susaeta till höger och Iker Muniain som firade stora triumfer i Neapel tar vänsterkanten och på topp som vanligt Aduriz.
 
Beñat hade ingen höjdarmatch i lördags vad gäller det kreativa spelet men den defensiva styrkan och bollvinnarmentaliteten på inre mittfältet finns verkligen där för vår inre mittfältstrio och det är ju det den här matchen kommer att handla om till en början. Att hålla rent bakåt och att utnyttja eventuella blottor, som Napoli som måste anfalla, till slut kommer att bjuda snabba bollskickliga spelare som Iker och Susaeta på. Här kommer såklart också Aduriz att vara viktig i sitt spel på höjdbollar, Både som target och som avslutare på inlägg. Kanske är det dags för Aduriz att göra sitt första mål i en tävlingsmatch för den här säsongen efter en lyckad försäsong.
 
Vid ett eventuellt underläge finns dessutom den kraftfulla spelaren med den gudabenådade höegrfoten, Ibai, att tillgå. Lördagsmatchen visade att man höjer kreativiteten rejält genom att ta ut Beñat, ta in Muniain i mitten och sätta Ibai på Muniains vänsterkant. Med De Marcos på högerbacken har man också flexibilitet om det behöver jagas mål då han med lätthet kan flyttas framåt i banan. Dessutom visade han ju med sin framspelning till Athletics 0-1 mål i den första matchen att han kan hota redan från sin högerbacksposition.
 
När man tittar på namnen på lagen och resultaten i de respektive ligorna i europaspelen de senaste åren så känns det inte alls konstigt att Athletic, fyra i Spanien förra säsongen, sitter i förarsätet mot Italiens trea Napoli.
 
Tittar man däremot på trupperna spelare för spelare ser Napoli så otroligt starka ut, särskilt offensivt. Spelare som Hamsik, Callejón, Mertens och Higuain kan skrämma slag på vilket lag som helst och det är väl egentligen bara trion Muniain, Laporte och Iturraspe som man med säkerhet skulle säga att dom skulle kunna flytta till Neapel och ta en plats i förstauppställningen.  Dessutom har Callejón haft en otrevlig förmåga att göra bra matcher mot Athletic så det är alltid en extra varning utfärdad på den fronten.
 
Dock har Athletic, speciellt mot bra lag, en otroligt fin balans i laget i sitt lag. Mittlåset med rutinen i Gurpegi och framtiden i Laporte(som faktiskt togs ut i all star elvan i la liga, endast nyss fyllda 20 i våras) samt Balenziaga på vänsterbacken som alltid har en förmåga att komma till undsättning. En trio på inre mittfält lika solid som vedklyvningstävlarna under Semana Grande, där Iturraspe är klarast lysande med sin kombination av bollvinnare, smart defensivt tänkande, fin teknik och en stabil passningsfot.. Flankerna med Susaeta och Muniain som alltid hotar framåt men där Muniain, trots att han står för den stora kreativiteten i laget också är en bollvinnare av rang och längst fram den evigt unga måltjuven och spänstfenomenet Aduriz.
 
Vad gäller Napolis trupp så verkar avbräcket vara att Dzemaili inte spelar, i övrigt kan jag Napoli för dåligt för att göra något annat än hänvisa till Napoliredaktionens inför. Det som är slående i deras införrapport är att dom också identifierat Iraola som en svag länk så vi får väl se om den gode vesslan Valverde lyssnar på oss och sätter De Marcos på högerbacken.
 
Turkisk domare i form av Cuneyt Cakir, kan knappast bli sämre än Lahoz.
 
Då var det väl bara att sova på saken kvar.
 
Stora chanser med mycket i potten men svår uppgift får bli sammanfattningen. Vill man vara klyschig gäller laget mot jaget. Bra laddning på Athleticfansen vid Odenplan blir det i alla fall och stora förhoppningar att lalla hem i onsdagskvällen med ett leende på läpparna.
 
Aupa Athletic