Barça ska försöka försvara sin CL-titel och de första hindren på vägen hittar vi i Tyskland, Italien och Vitryssland. De regerande mästarna kommer under hösten att ställas mot Bayer Leverkusen, Roma och BATE Borisov i grupp E, vilket på förhand känns som en hyfsat överkomlig grupp.

Det var ett tag sen Barça mötte någon av motståndarna i grupp E och det är alltid kul med lite omväxling. Bayer Leverkusen och BATE Borisov fick båda storstryk senast de ställdes mot Blaugrana för några år sen. Barcelona mötte tyskarna i åttondelsfinal 2012 och efter en bekväm 3-1-seger på BayArena hade man ena foten i kvartsfinal. I returen förvandlades Camp Nou till en lekstuga när Messi blev första spelaren någonsin att göra fem mål i en CL-match. Slutresultatet skrevs till förkrossande 7-1.

Barcelona har bara ställts mot BATE Borisov en gång förut. Det var i gruppspelet 2011 och då var Barça några nummer för stora för vitryssarna. 4-0 och 5-0 i katalansk favör slutade matcherna då. Numera hittar vi den forne Barçamittfältaren Aleksander Hleb i BATE Borisov och kanske får han nu lite speltid på Camp Nou till slut. Det blev ju ingen vidare lyckad sejour i den katalanska huvudstaden för Hleb och han spenderade den mesta tiden utlånad innan hans kontrakt upphävdes i början av 2012.

Slutligen återvänder Barcelona till Olympiastadion i Rom där man i och med CL-segern 2009 vann sin första trippel. Matchen mot Roma är den hetaste på pappret och det är första gången sen 2001 som Barça och Roma möts i CL-sammanhang. Även den här matchen bjuder på ett trevligt återseende i Seydou Keita, som lämnade Katalonien sommaren 2012 efter fyra titeltäta och lyckade år.

Barcelonas spelschema i gruppspelet:

16/9: Roma – Barcelona
29/9: Barcelona – Bayer Leverkusen
20/10: BATE Borisov – Barcelona
4/11: Barcelona – BATE Borisov
24/11: Barcelona – Roma
9/12: Bayern Leverkusen – Barcelona


Lottningen i sin helhet:

Grupp A
Paris Saint-Germain
Real Madrid
Shakhtar Donetsk
Malmö FF

Grupp B
PSV Eindhoven
Manchester United
CSKA Moskva
Wolfsburg

Grupp C
Benfica
Atlético Madrid
Galatasaray
Astana

Grupp D
Juventus
Manchester City
Sevilla
Borussia Mönchengladbach

Grupp E
Barcelona
Bayer Leverkusen
Roma
BATE Borisov

Grupp F
Bayern München
Arsenal
Olympiakos
Dinamo Zagreb

Grupp G
Chelsea
Porto
Dynamo Kiev
Maccabi Tel-Aviv

Grupp H
Zenit
Valencia
Lyon
Gent