En mycket chansfattig och mållös första halvlek följdes upp av Osasuna ledning efter en fast situation som Kike Sola satte dit. Llorente nickar senare in 1-1 målet från assist av David Lopez och efter ett Osasuna-misstag eller kanske en Athletic knuff kunde Muniain lobba in segermålet.

Man skulle inte kunna tro att det var en spansk ligamatch man tittade på om man kommit in i första halvlek. Det börjar med att Monreal och Gurpegi skallar ihop och Athletics egen Dolph Lundgren tvingas gå av pga ymniga blödningar från huvudet. David Lopez ersätter honom.

Sen är det mest krig och kamp och väldigt få målchanser. Osasuna var laget med mest vilja och stryrde tempot med några kombinationsspel på kanten och inlägg. Några få skott utanför fick de till också samtidigt som Athletic var totalt ofarliga framåt.

Iturraspe fick chansen från start då Javi Martinez var avstängd och spelade tillsammans med Orbaiz på det centrala mittfältet. Amorebieta fick spela istället för en formsvag San José. Annars var det en uppställning som vi känner igen från herr Caparrós.

Andra halvlek bjöd på mer underhållning då Osasunas ledningsmål kom redan i 51:a minuten. Athletic var tvungen att börja få fart på anfallsspelet som inte fungerade alls i första halvlek. Men det kändes som det var tack och godnatt då Castillo trampar Nelson lite i hasorna och drar på sig sitt andra gula kort.

Osasuna trycker på för fler mål men så kommer Athletic till slut runt på högerkanten och David Lopez slår inlägget precis på Llorentes skalle och de lägena missar han väldigt sällan. Som en kanin ur en hatt så står det plötsligt 1-1. En poäng verkar Bilbaolaget nöjt med och försöker hålla tätt bakåt matchen ut.

Men som en på ett bananskal så bjuds Muniain på öppet mål, efter en närkamp då han knuffar Nelson en aning så att han springer in i sin egen – utspringande – målvakt Ricardo, och han kan enkelt lyfta in 2-1 målet.

Mycket starkt att få med sig tre poäng med tanke på det dåliga spelet och det tuffa motståndet som Osasuna ofta bjuder sina konkurrenter på. För en gångs skull så är marginalerna på Athletics sida i en bortamatch. Förhoppningsvis kan det här ge laget en boost de behöver för att kunna rycka upp sig lite, spelmässigt. För det såg bedrövligt ut långa stunder.

Matchstatistik @ Athletic-club.net