Osasunas president har valt att förhandla alla spelares kontrakt med de möjligt intresserade klubbar vid en övergång, förutom om det skulle handla om Athletic. Är Athletic intresserade i att förhandla med någon spelare får de betala den summa som är skriven, inte en "euro" mindre. Något som förvånat Athletic lägret, som valt att inte uttala sig ännu.

Nyligen skrev landslagsbacken Nacho Monreal, en spelare vi tidigare visat intresse för, nytt kontrakt med klubben och president Patxi har sagt klart och tydligt, "Vill Athletic ha honom får de lägga upp de 12 miljoner euro han är värd, varken mer eller mindre."

Då Athletic drivs utav en enkel princip, att endast värva spelare med antingen baskisk bakgrund eller fotbollsfostrade i regionen, har klubben inte en stor spelarmarknad som andra klubbar kan ha. Vikten av att kunna värva spelare från klubbar som Osasuna, Real Sociedad, Alavés, etc. är stor, då de är våra närmsta "allierade" i jakten på att fortsätta denna spelfilosofi (som vissa gillar och andra inte).

Detta val att "frysa" ut Athletic är egentligen konstigt, då vi vid tidigare tillfälle alltid gjort rätt av oss, Javi Martínez var en yngling med en klausul på 6 miljoner euro, ett pris som betalades till fullo, även vid värvningen utav David López betalade vi hela summan.

Men Osasunas president har nu valt att arbeta emot Athletic, fortsättning följer.