Thomas Partey förlänger med Atlético de Madrid. 

Det står klart sedan den spanska huvudstadsklubben offentliggjort en överenskommelse mellan de båda parterna vid lunch under torsdagen. 

Den ghananske landslagsmannen har efter en tids letande jobbat sig allt närmare en ordinarie startplats i Diego Simeones lagbygge och belönas med en kontraktsförlängning som sträcker sig till den 30 juni 2023. Thomas inledde säsongen som högerback p.g.a. Šime Vrsaljkos och Juanfrans respektive skadeproblem, men i takt med de båda försvarsspelarnas tillfrisknande har han börjat användas där han hör hemma, nämligen på mittfältet. 

THOMAS: "Jag är väldigt glad över att ha förlängt med klubben i mitt liv. Jag förväntar mig att fortsätta spela min fotboll här i flera år och hjälpa klubben. Jag försöker alltid att arbeta hårt. Det är inte lätt att nå seniorlaget och för mig är det med stor stolthet som jag kommer fortsätta jobba i den här klubben. Jag känner att jag är inne i en bra period och nöjd över det faktum att jag förtjänat att spela väldigt mycket fotboll. Laget är väldigt starkt, vi gör mycket mål under matcherna och vi kommer fortsätta kriga för att stanna i toppen". 

Kontraktsförlängningen innebär förstås en högre lön för Thomas, men också en högre utköpsklausul för spelaren. Det är den andra kontraktsförlängningen för ghananen på ett år. De tidigare klausulerna låg på €24 miljoner respektive €36 miljoner. Den nya utköpsklausulen ligger på 80 miljoner euro.