Paulinho till Barça, alltså. Ingen Verratti, ingen Ceballos, men för all del Paulinho.
 
Oroväckande. Inte för att Paulinho är helt och hållet värdelös (I en bollvinnar-roll bredvid två bolltrygga spelare kan den dynamiske brassen absolut komma att passa in), men är tanken att brassen ensam ska lösa Barcelonas mittfältsproblematik har klubben (återigen) gått bort sig rejält. Virrat bort sig fullständigt, rent ut sagt.
 
Som bekant är Barças mittfält i behov av två saker: förstaklassig bolltrygghet och ungdom. Paulinho är vare sig ung eller Xavi-bolltrygg, och kommer definitivt inte att spela den roll på mittfältet som Barça så desperat behöver tilldela. Det faktum att unge Carles Alena har imponerat stort under försäsongen gör inte värvningen enklare att svälja…
 
Oroväckande, som sagt. Men ännu finns det ingen anledning till panik – nästan två månader återstår av transferfönstret, och åtskilliga medier gör som bekant gällande att såväl Coutinho som Dembélé är på ingång – spelare som, till skillnad från Paulinho, kan komma att förbättra laget Barcelona.
 
Hur som haver är Paulinho klar för Barça. Han anländer som sagt från den kinesiska storklubben Guangzhou Evergrande, och kostar 40 miljoner kostar euro. En inte så billig prislapp, om du frågar mig…
 
Sedan tidigare har Paulinho spelat i brasilianska Corinthians och engelska Tottenham. Efter två år i London såldes mittfältaren till Guangzhou, där han enligt uppgift har gjort stor succé. Under loppet av de senaste sex åren har 29-åringen dessutom gjort 32 braslianska landskamper.
 
 
Välkommen, och stort lycka till!