Hur kommer Barcelona att ersätta Neymar?
 
Med säsongen i antågande har synpunkterna varit många, och svaret knappast självklart. Medan somliga har skrikit efter tunga, dyra namn, har andra understukit att ersättningsprocessen bör betraktas som ett pusslande med fler, mindre bitar.
 
En kluring, no doubt – men en del av svaret fick vi ikväll!
 
Delsvaret stavas Ousmane Dembélé! Under fredagen avslöjade Barcelona att 20-åringen blir den nästa i raden av fransmän att dra på sig den blåröda tröjan. Som bekant anländer yttermittfältaren från Dortmund, och transfersumman landar på 105 miljoner euro, exklusive tilläggssummor. En på en och samma gång hissnande och rimlig summa – i synnerhet med tanke på den rådande marknaden och Neymar-stålarna.
 
Som sagt får Dembélé betraktas som en utpräglad yttermittfältare, vars främsta vapen är snabbheten, tekniken och inläggsfoten. Han är dessutom dubbelfotad, vilket innebär att han kan ta plats både till höger och vänster i anfallet/mittfältet, utan att för den sakens skull tvingas bli utåt- respektive inåtgående.
 
En supertalang, kort sagt. På blott ett år har Dembélé dels hunnit med att slå sig in i Dortmunds startelva, dels gjort sju a-landskamper för Frankrike. Något av en bedrft, med tanke på fransmannens ringa ålder.
 
Med det sagt bör Barcelona ha tålamod med Dembélé. Han är trots allt bara 20 år, och kommer rimligtvis att behöva en inkörningstid. Någon ny Neymar blir han inte omedelbart, och troligt är att Deulofeu och Dembélé växelkör under båda deras debutsäsong i klubben. Annat vore dumdristigt, om du frågar mig.
 
Fransmannen kommer att anlända i Barcelona på söndag, och genmgå läkarundersökningen på måndag.
 

Vi säger välkommen till Ousmane Dembélé, och önskar honom stort lycka till i Katalonien!