Atlético Madrid kommer från och med nästa säsong att spela sina hemmamatcher på Estadio Wanda Metroplitano, det bekräftade klubbens president Enrique man under en akt som hölls på Estadio Vicente Calderón i Sala VIP. Förutom presidenten fanns även flera spelare från A-laget på plats tillsammans med gamla spelare samt hela damtruppen.

Klubben ägare Miguel Ángel Gil Marín skrev tidigt imorse på avtalet med Wanda vilket gör att det kinesiska företaget kommer att stå som sponsor för arenan som håller på att byggas i de östra delarna av den spanska huvudstaden. Gil Marin som i detta nu befinner sig i Peking där han skrivit på avtalet säger i en video som spelades upp på prestationen att han är väldigt nöjd med avtalet som ger klubben 11 miljoner euro per säsong. Det är oklart hur länge det nya namnet kommer pryda arenan.

Enligt uppgifter till Cadena SER under fredagsmorgonen kommer Wanda att betala närmre en fjärdedel av arenabygget.

Byter emblem
I samband med att klubben presterade namnet på den nya arenan, under en akt som namngavs "historia y futuro". Klubbmärket som tagits fram av Sra Rushmore kommer att användas från och med nästa säsong.