Semedo till Barça, alltså!
 
Välbehövliga nyheter, minst sagt. Såhär långt har Barça knappast tagit för sig på transfermarknaden, och fler än undertecknad har (på ett högst barnsligt sätt) suttit och surat i ett hörn till åsynen av imponerande marängvita transfernyheter…
 
Välkomna nyheter, som sagt. Länge pratades det om Barça-forstrade Hector Bellerin som tillksott på högerbacksplatsen, men under loppet av de senaste dagarna har vinden vänt, och nu står det klart att valet på föll på Benficas högerspringare Nelson Semedo!
 
Ett spännande val, om du frågar mig. Så vitt jag begriper är portugisen såväl snabb som genombrottsstark, och lägger man därtill att 23-åringen har erfaranhet från både Champions League och det portugisiska landslaget framstår affären som rimlig.
 
Sist men inte minst är Semedo, av allt att döma, mer teknisk och flinkfotad än exempelvis Sergi Roberto. Något av en Dani Alves typ, kort sagt. Detta, i kombination med det överkomliga priset på 30-35 miljoner euro, får mig att vilja byta ut ordet ”rimlig” mot hoppingivande!
 
Portugisen kommer under morgondagen att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen, för att sedan ansluta till försäsongsträningen.
 
Välkommen, och lycka till!