Det har pratats. Det har spekulerats. I takt med att vi har närmat oss januari, när Messi skulle ha varit fri att förhandla med andra klubbar, har oron och den gnagande känslan i magtrakten växt. Varför har Messi inte sagt något om sin kontraktssituation? Varför har klubben sagt att han har skrivit på ett nytt kontrakt, när han helt uppenbart inte hade gjort det? Journalister har bombarderat klubbledning, tränare och spelare med frågor om Messis framtid, men svaren har varit av undvikande karaktär. Kunde det vara så att han gick i tankar om att lämna Barcelona?

Oron har funnits där. Barcelona är inte samma dominanta lag som tidigare. Man spelar inte en lika attraktiv fotboll. Man har inte samma spelidé eller lika tekniska och kreativa spelare som Messi kan leka med längre. Kunde det ha fått Leo att höja blicken för att se vad andra europeiska topplag hade att erbjuda?

I slutändan var svaret nej. Messi blir Barcelona trogen och nu kan miljontals culés över hela världen äntligen andas ut. De officiella fotona, som vi har väntat i ett halvår på, har äntligen dykt upp. För en liten stund sedan offentliggjorde klubben – med bildbevis! – att Messi på lördagsmorgonen har skrivit på sitt nya kontrakt.

Det nya kontraktet sträcker sig till sommaren 2021 och hans utköpsklausul är satt till svindlande 700 miljoner euro. Barça har uppenbarligen tagit lärdom av den gångna sommarens händelser med Neymar och att Messi skulle spela i någon annan europeisk klubb under den avslutande delen av karriären förefaller oerhört osannolikt.

Messi kommer att vara 34 år när hans kontrakt med Barcelona går ut och han kommer då ha spelat 17 (!) säsonger i klubbens A-lag. Kanske får han då, i likhet med Iniesta, erbjudande om ett livstidskontrakt med klubben. Kanske väljer han att flytta hem till Rosario i Argentina för att varva ner i Newell’s Old Boys, som han har pratat om tidigare.

Oavsett får vi culés fortsätta att njuta av världens bästa fotbollsspelare i flera år till. Underbara nyheter!Källa: fcbarcelona.com