Att Barças trejdmålvakt Jordi Masip skulle lämna Barcelona stod egentligen klart redan i början av maj då klubben informerade honom om att man inte hade för avsikt att förlänga hans kontrakt som gick ut 30 juni i år.

Masip fick därmed nöja sig med att ha representerat Barça under 13 år – från det att han som 15-åring kom till klubben 2004. Sedan dess har han spelat sig igenom de olika ungdomslagen i La Masia och 2009 nådde han sista anhalten innan det stora steget till A-laget skulle försöka tas: Barça B. Hans första år i B-laget var ingen framgångssaga direkt och med konkurrens från både Oier Olazábal och Ruben Miño fick Masip ofta följa matcherna från bänken eller läktaren.

Det var först under säsongen 2012/2013 som katalanen började få mer regelbunden speltid och då passade han på att visa upp sig ordentligt. Under säsongens gång visade han vilken bra målvakt han var och till nästa säsong hade han jobbat till sig en startplats i Barça B och var obestridd etta i rangordningen bland Barça B:s målvakter. Masip gjorde en kanonsäsong mellan stolparna och hjälpte Barça B till en tredjeplats i Segunda División.

Hans fina prestationer ledde till att han belönades med ett A-lagskontrakt och sedan säsongen 2014/2015 har han agerat tredjemålvakt i Barcelonas A-lag. Eftersom klubben samma sommar värvade både Claudio Bravo och Ter Stegen fick Masip aldrig chansen att visa om han hade vad som krävdes för att på allvar konkurrera om en startplats i mål – något det faktiskt pratades om under hans strålande säsong i Barça B säsongen 2013/2014.

Under de tre år som Masip har varit tredjemålvakt han det inte blivit mycket speltid för honom. Han debuterade i A-laget i en cupmatch mot Huesca i december 2014 och gjorde sin ligadebut i den allra sista ligaomgången mot Deportivo i maj 2015. Därefter dröjde det till första omgången i Copa del Rey hösten 2015 innan han fick spela igen; då stod han i mål i dubbelmötet med Villanovense som Barça vann med totalt 6-1. Sedan dess har han suttit på bänken eller läktaren och nu när hans kontrakt har gått ut hoppas han få mer speltid i Valladolid, dit han går på en fri transfer. Han har skrivit på ett treårskontrakt med Valladolid, som huserar i Segunda División och kommer att presenteras under morgondagen.

Vi önskar Masip all lycka till i sin nya klubb och tackar för alla år han tillbringat i Barcelona.