Sedan Barcelona köpte loss Marlon från Fluminense för drygt två månader sedan har det varit oklart var den unga brassen skulle hålla till nästa säsong. Marlon spelade under förra säsongen i Barça B, då på lån från Fluminense. Efter en mycket fin säsong i B-laget, dessutom med debut i A-laget både i La Liga och Champions League, utnyttjade Barça köpoptionen i lånekontraktet och gjorde Marlon till en permanent Barçaspelare i mitten av juni.

Sedan dess har det talats om att brassen antingen skulle få fortsätta i Barça B, tillhöra A-truppen, eller lånas ut. Under gårdagen bekräftade Barcelona att man till slut valde alternativ tre: Marlon skickas på tillväxt till sydöstra Frankrike, närmare bestämt Nice.

Lånedealen med Nice gäller för de två kommande säsongerna, men Barcelona har rätt att hämta hem Marlon redan efter en säsong om man skulle vilja det. Med tanke på Barças mittbackssituation, som utan Marlon nu består av Piqué, Umtiti, Mascherano och Vermaelen, kan det mycket väl bli så att brassen får återvända redan nästa sommar. Både Mascherano och Vermaelen sjunger på sista versen, om nu den sistnämnda någonsin har sjungit i Barcelona.

Piqué blir inte heller yngre och även om han fortfarande anses relativt ung vad mittbackar anbelangar är Barça i stort behov av att föryngra de centrala delarna av försvaret. Marlon är definitivt en man för framtiden och när han har fått speltid i A-laget har han aldrig gjort bort sig, men uppenbarligen tycker ledningen och Valverde att brassen inte är redo att ta sig an utmaningarna och axla rollen som mittback i Barcelona ännu.

Undertecknad hade hoppats på att Marlon skulle få stanna i A-laget och bli det tredje mittbacksalternativet bakom Piqué och Umtiti. Ja, jag tycker att han ska gå före Mascherano i rangordningen. För att inte tala om Vermaelen. Nu blev det inte så, men förhoppningsvis får Marlon nu regelbunden speltid i Nice och fortsätter utvecklas så att han är redo att bli en framtida mittbacksgeneral bredvid Umtiti.

Barça har en historia av att inte lyckas särskilt bra med att hämta hem utlånade spelare, så vi får hoppas att Marlon inte blir en i raden av misslyckade utlåningar.

Vi önskar Marlon lycka till i Nice och hoppas att vi återser honom i Barçatröjan redan nästa säsong.