Som en blixt från klar himmel dök uppgifterna upp igår kväll: FC Barcelona snor Malcom mitt framför ögonen på italienska Roma.
 
Och visst – blotta dygnet efter att italienarna officiellt bekräftat värvningen av 21-åringen står det klart att Malcom vänder ryggen åt Roma, och flyttar till Katalonien. Brassen anländer från franska Bordeaux, kostar dryga 40 miljoner euro och kommer skriva på ett femårskontrakt med de spanska mästarna.
 
En på en och samma gång spännande och illaluktande affär. Rent sportsligt är han på alla sätt och vis att föredra framför förstavalet Willian. Bättre, billigare och yngre. Men sättet på vilket värvningen gick till sticker i ögonen, och som bekant har Barça ett mittfält som behöver förstärkas. Därför har jag svårt att helt och hållet glädja mig över värvningen.
 
Men, förhoppningsvis innebär den inte alltför dyra prislappen att klubben har råd med ett högkaratigt mittfälts-köp. Och att Malcom är en spännande spelare råder det inga som helst tvivel om.
 
Spelmässigt påminner han starkt om Juventus Douglas Costa. Vänsterfotad, hypersnabb och genombrottstark. Och som grädden på moset är han dessutom rejält poängfarlig. Tolv mål och sju assist blev på 35 matcher i fjolårets Ligue 1, vilket får betraktas som ett grymt facit för en 20-åring.
 
Han är en supertalang, kort sagt. Och under rätta omständigheter kan han mycket väl komma att växa ut till en världsspelare. Det vågar jag lova med rent samvete!
 
Vi säger välkommen till Malcom, och önskar honom stort lycka till i Barçatröjan!